Μαρτίνο: "Εγώ υπεύθυνος"

Με δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα ο Τάτα Μαρτίνο αναφέρθηκε στην κακή χρονιά για την Μπαρτσελόνα που μόλις ολοκληρώθηκε.

Μαρτίνο: "Εγώ υπεύθυνος"

Ο Τάτα Μαρτίνο μίλησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για τη σεζόν που πέρασε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και εξήγησε γιατί τα πράγματα δεν κύλησαν φέτος ομαλά για τους "μπλαουγκράνα". Επιπλέον σχολίασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντιάλ.

"Αυτός είμαι: Ρεαλιστής και όχι ευθυνόφοβος... Εννοώ ότι έκανε κι εγώ λάθη. Όχι μόνον εγώ, γιατί είμαστε μία ομάδα συνεργατών μέσα κι έξω από το γήπεδο, αλλά και γιατί είναι αρχή μου και το λέω, πριν και μετά τη συνεργασία με όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει: Εγώ, ο προπονητής είμαι υπεύθυνος για τα λάθη της ομάδας μου!

Κύρος υπεύθυνος για τα δικά μου λάθη, που κοστίζουν όσο και για τα λάθη άλλων που βρίσκονται γύρω μου, στα γραφεία και στο γήπεδο", είπε αρχικά ο Μαρτίνο και συνέχισε:

"Είναι χρέος μου από την ιδιότητα του προπονητή, με ένστικτο και γρήγορα αντανακλαστικά, να διορθώνω ή να μετριάζω και τα δικά τους λάθη, όταν τα βλέπω ικανά να χαλάσουν την εικόνα της ομάδας...

Βασικός υπεύθυνος της εικόνας είμαι εγώ! Πάνω μου, λοιπόν, η ευθύνη για τη φετινή κακή εικόνα της αγαπημένης Μπάρτσα".

Για το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει πίσω μία μέρα, είπε: "Που ξέρεις... Ίσως ξαναγυρίσω μία με΄ρα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Όχι δεν θα πω συνηθισμένες εκφράσεις όπως "κάτι χρωστάω" και άλλα τέτοια. Αυτά είναι για μικρότερες ομάδας. Όχι πάντως για την Μπαρτσελόνα! Αυτή η ομάδα είναι ένας ολόκληρος κόσμος και όχι ένα οποιοδήποτε κλαμπ, άρα οφείλω να ξέρω τι και πως να το εκφράσω.

Οι δυσκολίες, πόσο μάλλον οι σύνθετες δυσκολίες που έκαναν περίπλοκη τη συνεργασία, είναι... ευκαιρίες και όχι εμπόδια για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Δεν μιλάω για άλλη ομάδα, αλλά για την Μπαρτσελόνα".

Τέλος για το αν μπορεί η Ελλάδα να διακριθεί στο Μουντιάλ, τόνισε:

"Δεν είναι πάλη ή μποξ. Ποδόσφαιρο είναι. Αλλά όπως θυμάστε, πολλές ικανές ομάδες και παίκτες με ταλέντο έχουν αποτύχει σε όλες τις εποχές, γιατί δεν είχαν την πίστη! Η Ελλάδα θα εξαντλήσει την τακτική για να τα καταφέρει. Το ξέρω. Και είναι λογικό να κινηθεί έτσι στο γήπεδο. Αν όμως αυτό δεν γίνει με θάρρος που θα κλέβει την ανάσα των αντιπάλων σας, ας μην τρέφετε όνειρα.

Τώρα δεν ξέρω αν μπορείτε να φτάσετε σε κάτι ανάλογο, αλλά επιβάλλεται να πείτε "ξέρω πως μπορώ να τα καταφέρω", για να καλύψετε τις διαφορές που σας χωρίζουν από τους αντιπάλους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK