Μάρτινς: "Έτσι έβαλα φωτιά στο Καραϊσκάκης"

"Τρελαμένος" με την ατμόσφαιρα που βίωσε στο "Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Αντρέ Μάρτινς σε συνέντευξή του στην "O'Jogo". Πώς περιέγραψε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα αλλά και ποιες διαφορές είδε σε σχέση με το Σπόρτινγκ-Μπενφίκα.

Μάρτινς: "Έτσι έβαλα φωτιά στο Καραϊσκάκης"

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό μέσο:

Πως έζησες το πρώτο ντέρμπι στην Ελλάδα, όπου πέτυχες και το πρώτο σου γκολ;

"Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια. Μου είχαν μιλήσει για το κλίμα που επικρατεί και τα όσα συμβαίνουν πριν και μετά τους αγώνες, όμως το να το ζεις είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι παίκτες αισθάνονται πάντα τα έξτρα κίνητρα που υπάρχουν σε αυτά τα ματς, όμως δεν πίστευα ότι στο πρώτο ντέρμπι στην Ελλάδα θα πετύχω και το πρώτο μου γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και ακόμη περισσότερο επειδή νικήσαμε. Τα πάντα κύλησαν πολύ καλά".

Μπορείς να περιγράψεις το γκολ σου;

"Η άμυνα της ΑΕΚ έκανε ένα λάθος και ο αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει προς τα πίσω. Εμείς πιέζαμε εκείνη τη στιγμή και εγώ βρέθηκα στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτώ την κακή πάσα που έγινε. Έφτασα πιο γρήγορα στη μπάλα, απέφυγα τον αμυντικό που είχα μπροστά μου με προσποίηση και κατάφερα να σημαδέψω σωστά. Μετά θυμάμαι την ατμόσφαιρα που επικράτησε στις εξέδρες και ήταν σαν να είχα βάλει φωτιά σε όλο το γήπεδο! Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα".

2-0
2-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχες ζήσει κάτι αντίστοιχο στην Πορτογαλία;

"Αντίστοιχη ατμόσφαιρα δεν είχα ζήσει. Άλλωστε δεν είχα πετύχει πολλά γκολ στην Πορτογαλία και σίγουρα όχι σε ένα ντέρμπι τέτοιου μεγέθους. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος και ελπίζω αυτή να ήταν απλά μόνο η αρχή για μένα. Ένα γκολ είναι άχρηστο αν δεν έχεις αντίστοιχα καλή πορεία στη συνέχεια".

Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

"Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Χάσαμε στη Λάρισα για το πρωτάθλημα, σε ένα δύσκολο γήπεδο και μετά ήμασταν πολύ άτυχοι και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για το Europa League. Σε ένα ματς που είχαμε δημιουργήσει πάρα πολλές ευκαιρίες όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ. Κόντρα στην ΑΕΚ σκοράραμε νωρίς, μετά κυριαρχήσαμε στο γήπεδο και καταφέραμε να βάλουμε ακόμη δύο γκολ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη της φετινής σεζόν, στο οποίο ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση".

Αυτό το ντέρμπι ήταν διαφορετικό από τα δύο Σπόρτινγκ Λισσαβώνας-Μπενφίκα που έπαιξες;

"Υπάρχουν ομοιότητες σε τέτοια παιχνίδια με τόσο μεγάλη αντιπαλότητα. Αλλά εδώ -δεν λέω ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερο πάθος με τις ομάδες και τις ομάδες τους, ζουν το παιχνίδι διαφορετικά στο γήπεδο. Στην Πορτογαλία έχουμε τα χειροκροτήματα για να ενθαρρύνουν την ομάδα, αλλά εδώ είναι αλλιώς: είναι όλο το γήπεδο. Είναι κάτι που σου δίνει φοβερό κίνητρο να δώσεις την μέγιστη δύναμη που έχεις".

Μάρτινς: "Έτσι έβαλα φωτιά στο Καραϊσκάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως είναι η προσαρμογή σου σε μία πόλη και μία ομάδα, όπου έφτασες πριν από ένα μήνα;

"Ένιωσα κάποιες δυσκολίες στις πρώτες μέρες, όπως είναι φυσικό για κάθε έναν που αλλάζει χώρα, όταν η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά πάει καλά. Δεν το κρύβω πως το γεγονός ότι ο προπονητής Παόυλο Μπέντο είναι Πορτογάλος τον οποίο ήδη ήξερα με έχει βοηθήσει. Επίσης ήξερα κάποιους παίκτες της ομάδας επειδή είτε έπαιξα μαζί τους είτε ως αντίπαλος. Αλλά όλοι στο σύλλογο είναι υποδειγματικοί μαζί μου και απολαμβάνω το να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό".

Πως είναι να βρίσκεσαι σε μία ομάδα, όπου το να είσαι δεύτερος είναι κάτι που δεν αποδέχεται ούτε η διοίκηση ούτε οι οπαδοί;

"Οι παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό ήδη ξέρουν ότι έρχονται σε μία ομάδα, όπου το να στεφθείς πρωταθλητής είναι απαραίτητο. Αυτός είναι ο στόχος, είναι μία ομάδα που στην Ελλάδα πρέπει να τα κερδίσει όλα. Φυσικά αυτό φέρνει πίεση, αλλά είναι καλό. Μου αρέσει να παίζω για να κερδίσω και αυτή η ομάδα παίζει για αυτό. Για μένα αυτό είναι τέλειο, είναι πρόκληση. Πιστεύω ότι είναι θετικό και για το μέλλον της καριέρας μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK