Ματαιώνει τη συνάντηση ο Κοντονής, όλο το χρονικό

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής, μετά την ανακοίνωση της απουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη από αυτή.

Ματαιώνει τη συνάντηση ο Κοντονής, όλο το χρονικό

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει το ραντεβού με τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη στιγμή θα έλειπαν από αυτό οι μεγαλομέτοχοι των "αιωνίων".

Ως εκ τούτου, η πολυαναμενόμενη συνάντηση με ατζέντα τη βελτίωση του αθλήματος κατέληξε σε φιάσκο και πλέον μένει να δούμε την επίσημη τοποθέτηση της ΓΓΑ για την απόφαση της ματαίωσης.

Η απουσία Μαρινάκη και το "γαϊτανάκι" των εξελίξεων

Όλα άρχισαν λίγο μετά από τις 11:00 το πρωί, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από τη σύσκεψη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι ο μεγαλομέτοχός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα δώσει το "παρών".

Αιτία ήταν η τοποθέτηση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, σε σχετικό ερώτημα των "ερυθρολεύκων", σχετικά με τη νομιμότητα της παρουσίας Μαρινάκη στη σύσκεψη, με δεδομένους τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

Ακολούθησε μία διαδικασία συσκέψεων τόσο στη γγΑ όσο και στα "στρατόπεδα" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τη στάση τους μετά από αυτήν την -κομβικής σημασίας- απουσία. Εξάλλου, ήταν δεδομένη η απουσία και του μεγαλομετόχου του έτερου "αιωνίου", του Γιάννη Αλαφούζου, με τον Παναθηναϊκό να εξηγεί τους λόγους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι φήμες που ακολούθησαν την ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πολλές, μεταξύ των οποίων και ότι πιθανό να παραστεί κάποιος άλλος υψηλά ιστάμενος του συλλόγου, αντί του προέδρου του.

Επίσημη τοποθέτηση δεν υπήρχε επ' αυτού στους άλλους δύο συλλόγους που θα παρευρίσκονταν στη σύσκεψη, ούτε από πλευράς κυβέρνησης, με συνέπεια όλα να είναι στον "αέρα".

Έκαναν πίσω και οι υπόλοιποι, μπροστά ο Αλαφούζος!

Περίπου μία ώρα μετά από την ανακοίνωση του Ολυμπιακού έγινε γνωστό και από την πλευρά της ΑΕΚ πως ούτε ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παραστεί. Ο λόγος που προβλήθηκε, προφανής: δεν υπάρχει λόγος να γίνει συνάντηση για το ποδόσφαιρο χωρίς ακόμα έναν ισχυρό παράγοντά του.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ο ΠΑΟΚ. Η ενημέρωση από τον "δικέφαλο του βορρά" αφορούσε στην απουσία του Ιβάν Σαββίδη, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.

Από τον Ολυμπιακό, δε, έγινε γνωστό ότι σε περίπτωση που θα γινόταν η συνάντηση, δεν θα παρευρίσκονταν εκπρόσωποί του, διότι το κλίμα "τορπιλίστηκε" από την καθυστερημένη απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου στο ερώτημα του Ολυμπιακού περί Μαρινάκη.

Σχεδόν ταυτόχρονα, έγινε γνωστό από το το "στρατόπεδο" του υφυπουργού αθλητισμού ότι λήφθηκε η απόφαση για ματαίωση της συνάντησης κορυφής, που θα είχε αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει, πάντως, ένας εκπρόσωπος ισχυρής ομάδας της Super League που δέχθηκε να παρευρεθεί στη συνάντηση. Αυτός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μετά από το "όχι" Μαρινακη", φέρεται να είπε "ναι"!

Στις 13:48 έλαβε τέλος στη φαρσοκωμωδία της Πέμπτης, αφού η γγΑ μοίρασε την ανακοίνωση για τη ματαίωση της συνάντησης, στην οποία, πάντως, υπογραμμίζεται η κοινή πρόθεση των τριών συλλόγων που θα παρευρίσκονταν "για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν πάει ο Μαρινάκης στη συνάντηση με Μελισσανίδη-Σαββίδη

Στον "αέρα" η συνάντηση κορυφής με Κοντονή

Δεν πάει ούτε ο Μελισσανίδης στη συνάντηση

Ούτε ο Σαββίδης θα πήγαινε στη συνάντηση

Απορίες για Ντογιάκο στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK