Mαταίωση ή αναβολή με όπλο νόμο του 2012!

Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για αναβολή ή ματαίωση του τελικού έχει ήδη παρθεί. Μένει να δούμε τι θα κάνει η ΕΠΟ.

Mαταίωση ή αναβολή με όπλο νόμο του 2012!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ως ειλημμένη θα πρέπει να λογίζεται η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για αναβολή ή ματαίωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας αν η ΕΠΟ δεν αλλάξει τους βοηθούς του Σιδηρόπουλου.

Ο Υπουργός Αθλητισμού είχε στο γραφείο του σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του το βράδυ της Πέμπτης. Αφού, μάταια, επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ΕΠΟ αποφάσισε να ενεργοποιήσει το νόμο του 2012 που του επιτρέπει να πάρει ο ίδιος απόφαση για την τύχη του ματς μετά τις σχετικές εισηγήσεις από την ΕΛΑΣ και την ΔΕΑΒ. Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ.

O OTE ΤV έκανε το αίτημα να πάει Κυριακή ο τελικός, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από την ΕΠΟ, αφού εκείνη την μέρα ο Γκιρτζίκης θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Οπότε πάμε για Σάββατο 20:30, χωρίς δημοσιογραφική περιγραφή. Εκτός αν δώσει άδεια η ΠΟΕΣΥ.

Συγκεκριμένα το άρθρο 5 του νόμου 4049/23.2.2012 αναφέρει:

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισµού και Τουρισµού, που εκδίδεται µετά από εισήγηση της Δ.Ε.Α.Β. και της ΕΛ.ΑΣ., µπορεί για λόγους δηµοσίας τάξης ή δηµοσί-ου συµφέροντος να αποφασίζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις:

α. η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτεαθλητική εκδήλωση ή η χρονική µετάθεση οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης,

β. η απαγόρευση µετακίνησης οπαδών στην έδρα αντίπαλης οµάδας, διαρκώς ή προσκαίρως,

γ. η αλλαγή του τόπου διεξαγωγής µιας αθλητικής εκδήλωσης,

δ. η λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού µέτρου, αν τούτο απαιτείται για την αποτροπή επεισοδίων.

Το θέμα είναι το πως θα επικαλεστεί η Πολιτεία προσπάθεια αποτροπής επεισοδίων για αγώνα που έτσι και αλλιώς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη πάντως το μπαλάκι περνά και πάλι στο γήπεδο της ΕΠΟ. Αν η Ομοσπονδία δεν αλλάξει στάση, ο τελικός δεν θα γίνει ούτε το Σάββατο ούτε την Κυριακή με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τελικός ματαιωθεί ή αν θα γίνει αργότερα (προφανώς μετά τα πλέι οφ αφού η ΑΕΚ συμμετέχει στη διαδικασία). Αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση και αναμένεται να αποφασιστεί την Παρασκευή ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίθεση της ΑΕΚ στην ΕΠΟ: "Έχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει…"
Καυστικό σχόλιο με... νόημα από την ΑΕΚ
Επίθεση-απάντηση του Ολυμπιακού
"Ο αόρατος δεν μπορεί να αγοράσει ούτε παγωτό"
Νέα επίθεση της ΑΕΚ
Κοντονής: "Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, θ' αποφασίσω εγώ..."
Δεν αλλάζει τους βοηθούς η ΚΕΔ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK