Matchday 8/12: Η 'ανοησία' του Παναθηναϊκού είναι αήττητη

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (8/12) σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο Βόλο
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού στο Βόλο EUROKINISSI

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού στην τελική προσπάθεια, αφήνοντας δύο βαθμούς στο Βόλο, το δραματικό 2-2 στο Περιστέρι μεταξύ Ατρομήτου-Άρη, τα μετάλλια του Βαζαίου σε χρόνο dt, η μεγάλη εμφάνιση του Δημήτρη Βεργίνη στο Παλέ για χάρη του Πανιωνίου και το ρεκόρ της Λέστερ κέντρισαν το ενδιαφέρον από την αγωνιστική δράση της Κυριακής.

Super League: Σκόραρε πρώτος, δεν γέλασε τελευταίος ο Παναθηναϊκός

Ο αγώνας στο Βόλο ήταν πλέον στο 92ο λεπτό. Ο Χοσέ Περέα είχε ανοικτό πεδίο, σούταρε ανενόχλητος, αλλά ως από μηχανής θεός ο Στέργιος Δημόπουλος έδιωξε όπως-όπως προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Νίκου Μελίσσα. Ο Κολομβιανός πήρε την επαναφορά και έστρωσε στον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος με τελείωμα που δεν άρμοζε στην κλάση του έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Η κάμερα γύρισε αυτομάτως στον Γιώργο Δώνη και στο 'δεν το πιστεύω' που οριακά φάνηκε να βγαίνει από το στόμα του 'αποστραγγίστηκε' όλη η ουσία του 1-1 για τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

Οι 'πράσινοι' είχαν βρει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μια δεύτερη σερί νίκη. Απέναντι σ' έναν ευάλωτο αμυντικά αντίπαλο προηγήθηκαν νωρίς με το τζογαδόρικο, αλά Πανένκα που έχει δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν, πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο 8' και απέκτησαν το αβαντάζ για τη συνέχεια: να διαχειριστούν όπως ήθελαν το αποτέλεσμα. Όπως είχε συμβεί στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Μόνο που η κατάληξη ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Η ταυτόχρονη απουσία των Κουρμπέλη - Ζαχίντ στον άξονα λειτούργησε ως βάρος των 'πρασίνων' και μονάχα όταν ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε διπλή αλλαγή (με Νούνιες - Περέα αντί τον Χατζηθεοδωρίδη - Κολοβού) ο Παναθηναϊκός λειτούργησε πιο ορθολογικά και πίεσε τους γηπεδούχους. Πρώτα σποραδικά και κατόπιν ασφυκτικά. Βέβαια ένας άλλος Δώνης, ο υιός, είχε ήδη ενεργήσει λανθασμένα σε μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο Μουνίθ είχε προφτάσει να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, με δική του εκτέλεση από την άσπρη βούλα, με συνέπεια η προσπάθεια των 'πρασίνων' ν' αρχίσει στο 34' από το... μηδέν.

Όσο κι αν ανέβασαν πάντως τους ρυθμούς τους οι φιλοξενούμενοι τόσο έριχναν το ποσοστό αποτελεσματικότητας τους. Στις 14 τελικές μόνο οι πέντε κατέληξαν εντός εστίας σ' ένα κρεσέντο αστοχίας για τους ποδοσφαιριστές του -προπονητή- Δώνη, ο οποίος στο φινάλε αδυνατούσε να βρει δικαιολογία για ό,τι είχε δει να συμβαίνει, ιδίως στο δεύτερο μισό του αγώνα, που πήρε τη μορφή πολιορκίας. "Περί ανοησίας πρόκειται, η οποία γίνεται μεγαλύτερη όταν προκαλείς την τύχη σου", ισχυρίστηκε τρομερά εκνευρισμένος, όταν ρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε να φορέσει φόρμα και να μπει για να σκοράρει, αδυνατώντας πώς αλλι΄ς να εξηγήσει πως με αήττητο σερί πέντε αγώνων (το καλύτερο μετά το εντυπωσιακό περυσινό ξεκίνημα) και ισάριθμα παιχνίδια χωρίς αποτυχία μακριά από το ΟΑΚΑ (Πανιώνιο, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Βόλο) ο Παναθηναϊκός παραμένει εκτός της προνομιούχου 6άδας, ισόβαθμος της Λαμίας και στο -2 από την Ξάνθη, η οποία μετράει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της.

ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΡΩΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Στο Περιστέρι δεν ήταν ο Δημόπουλος να σώσει στη γραμμή. Ήταν όμως ο Ρισβάνης που στο 93' γλίτωσε τον Ατρόμητο από ένα σοκαριστικό τρίτο γκολ του Άρη, τη στιγμή που η ομάδα του Περιστερίου είχε προηγηθεί 1-0 και 2-1, με το δεύτερο γκολ να έρχεται στο 86'. Ο Σάββας Παντελίδης έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των 'κυανόλευκων' ως αντίπαλος μάλιστα της ομάδας από την οποία απολύθηκε στις αρχές της σεζόν, αλλά το διαγώνιο σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη λίγα δεύτερα πριν από τη συμπλήρωση του 92ου λεπτού τού στέρησε μια ιδανική αρχή.


Κολύμβηση: Νταμπλ μεταλλίων με διαφορά μισής ώρας!

Ούτε ο Μάικλς Φελπς τόσο σύντομη χρονική απόσταση μεταξύ δύο μεταλλίων! Στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 25άρας πισίνας, ο Ανδρέας Βαζαίος έπεσε στο νερό στις 19:35 και στις 20:13 είχε ήδη στη συλλογή του ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Πρώτα συμμετείχε στον τελικό των 100μ. Μικτή Ατομική τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κούρσα, μένοντας πίσω από δύο Ρώσους (Κολέσνικοφ, Φεσίκοφ), και λίγο μετά διεκδίκησε και πήρε την πρωτιά στον τελικό των 200μ. πεταλούδα!

Ήταν το τρίτο μετάλλιο για τον Έλληνα κολυμβητή στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε για ένα 4ήμερο στη Γλασκόβη ύστερα από το χρυσό στα 200μ. Μικτής, πριν από δύο ημέρες καταρρίπτοντας μάλιστα το ευρωπαϊκό ρεκόρ - όχι μακριά από το παγκόσμιο του Ράιαν Λόχτι.

Premier League: Η Λέστερ κάνει πρωταθλητισμό, όχι η Σίτι

Αν η Λίβερπουλ δεν ήταν τόσο κυνική κι αποτελεσματική κατά την τρέχουσα σεζόν, η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς θα ήταν μια άξια διεκδικήτρια του τίτλου. Την Κυριακή οι 'αλεπούδες' μάζεψαν την όγδοη σερί νίκη τους, επίδοση που δεν είχαν καταγράψει ούτε επί πρωταθληματικής εποχής Ρανιέρι στο 'King Power Stadium' και είναι φυσικά η κορυφαία τους στην πρώτη κατηγορία, χάρη 4-1 επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Το πρώτο γκολ του Τζέιμι Βάρντι έγινε η πυξίδα της άνετης επικράτησης, προτού ο ίδιος διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Άγγλος φορ, αρχισκόρερ της Premier League, βρήκε δίχτυα για 14η φορά εφέτος και 25η συνολικά από την ημέρα που ο Βορειοϊρλανδός προπονητής πήρε στα χέρια του το κουμάντο, και το +6 από την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει πλέον πολύ πιο σημαντικό για του κλαμπ από τη διατήρηση του -8 από την κορυφή, ιδίως από τη στιγμή που σε δύο εβδομάδες δοκιμάζεται στο 'Etihad' με παράσημο την πιο αποτελεσματική άμυνα της λίγκας (10 γκολ παθητικό).


Basket League: Του το 'κλεισε το σπίτι του

Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο κορυφαίος του Πανιωνίου στη νίκη επί του Άρη
Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο κορυφαίος του Πανιωνίου στη νίκη επί του Άρη

Από το 2010 ο Δημήτρης Βεργίνης έχει θητεύσει στον Άρη σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η τελευταία κατά την περυσινή σεζόν. Θα ήταν ακόμη παίκτης του, μια έξτρα περιφερειακή λύση στο ροτέισον, αν είχαν τακτοποιηθεί -ως ένα μέρος τουλάχιστον- οφειλές οκτώ ετών. Η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και για ένα δίμηνο ανήκε κανονικά στο ρόστερ των 'κίτρινων'. Ως τη στιγμή που επέλεξε να αποδεσμευτεί. Αθόρυβα για να μην διογκώσει το πρόβλημα. Εξήγησε μονάχα τους λόγους για να έχει ήσυχη τη συνείδησή του.

Όσο άηχη πάντως ήταν αποχώρησή του τόσο κρότο έκανε η επιστροφή του. Ο Ντουρέν και ο Σάμιουελς θα σκόραραν ούτως ή άλλως για τους 'κυανέρυθρους'. Ωστόσο για το πολύτιμο 86-80 του Πανιωνίου στο γεμάτο Παλέ έπρεπε να βρεθεί ένα τρίτος επιθετικός πόλος που θα κάνει τη διαφορά. Αυτός ήταν ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος πρώτευσε σε σκοράρισμα (21 πόντοι) και ασίστ (5, όσες και ο Πάσαλιτς). Ήταν μάλιστα η πιο παραγωγική εμφάνιση του Θεσσαλονικιού την τελευταία 3ετία, που τη 10η Δεκεμβρίου του 2016 είχε σκοράρει 22 σε ήττα του Απόλλωνα Πάτρας από τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Για τον ουραγό Άρη ήταν άλλη μία σκληρή ήττα από έναν αντίπαλο ίδιων στόχων.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK