Matchday Σάββατο 30/11: Ο ΟΦΗ κέρδισε τη μάχη της τρίτης (θέσης)

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (30/11) σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Γεντί Κουλέ', Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ και το προσπέρασμα στη βαθμολογία, ο θρίαμβος του Πανιωνίου επί του νέου ουραγού της Super League 1 και το γκολ του Τζόντζο Σέλβεϊ για... λογαριασμό της Λίβερπουλ παρότι έχει φύγει από το 2013 βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr το Σάββατο.

Super League 1: Ο ΟΦΗ κέρδισε τη μάχη της τρίτης (θέσης)

Όταν ο Αντίλ Ναμπί έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στο 95ο λεπτό του μπαράζ για την παραμονή στη Super League 1 έμοιαζε με αδικία για την προσπάθεια και την εικόνα που έβγαζε ο Πλατανιάς. Λίγους μήνες μετά, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ, στρογγυλοκάθεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ουδείς μπορεί να φανταστεί πόσο άδικο θα ήταν αυτή η ομάδα να είχε υποβιβαστεί στη Super League 2.

Αντίστοιχα, ουδείς στην Ένωση μπορούσε να φανταστεί ότι δίκαια η πρωταθλήτρια 2018 θα έβλεπε τον ΟΦΗ από πάνω στη βαθμολογία. Ο Νίκος Κωστένογλου σίγουρα όχι όταν δήλωνε προ ημερών ότι δεν ασχολείται με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μετράει μέρες στον πάγκο των 'κιτρινόμαυρων' και πως ο Ίλια Ίβιτς ετοιμάζεται να προσλάβει τον αντικαταστάτη του. Ο Έλληνας τεχνικός έμοιαζε να τα παίζει όλα για όλα, επαναφέροντας το 3-5-2 στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Οι 3 στόπερ δεν σημαίνουν μηδέν παθητικό για την ΑΕΚ και η αντίδρασή τους στους ελιγμούς του Λισάντρο Σεμέδο στο 52ο λεπτό ήταν τουλάχιστον ερασιτεχνικοί.

Το γκολ του Πορτογάλου έφερε τέλος σε ένα σερί 4 ηττών για τους Κρητικούς (μία για το κύπελλο), που στη συνέχεια, απέναντι σε μία ομάδα που έψαχνε το γκολ, δέχθηκαν μόνο 3 τελικές προσπάθειες. Η τραγική εικόνα της ΑΕΚ, η οποία συνοδεύτηκε από αποβολή του Όγκνιεν Βράνιες στο 88' για χτύπημα εκτός φάσης, την έφερε ξανά πίσω από τον ΟΦΗ στη μάχη της 3ης θέσης, όπως ήταν η κατάσταση στην 8η αγωνιστική. Ύστερα από 4 παιχνίδια και πλησιάζοντας στα μισά της κανονικής σεζόν, όλα δείχνουν πως οι 'κιτρινόμαυροι' όχι μόνο έχουν χάσει οποιονδήποτε βαθμολογικό στόχο που είχαν στην αρχή της χρονιάς, πλέον κινδυνεύουν να πληγωθούν ακόμα περισσότερο από μια ομάδα που πέρυσι βρέθηκε με το 1,5 πόδι στην παρακάτω κατηγορία. Η μάχη της 3ης θέσης βρήκε νικητή και μαζί με Άρη και ίσως Ξάνθη, ΑΕΛ, Ατρόμητο, μοιάζει να έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όπως και ο φετινός ΟΦΗ.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ (ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕ) ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη 12η αγωνιστική της Super League 1 για να μην συνοδεύει τη λέξη 'ουραγός' η λέξη 'Πανιώνιος'. Οι 'κυανέρυθροι' άρχισαν τη σεζόν με -6 βαθμούς λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους και μαζί με μια κακή αγωνιστική εκκίνηση, η σεζόν έμοιαζε χαμένη. Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι υπάρχει ζωή, με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη να σκοράρει και δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1. Μία εβδομάδα μετά, ο 19χρονος επιθετικός σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 3-0 επί του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη. Ήταν ένα γκολ που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι έφταναν τους 6 βαθμούς και άφηναν πίσω τους την ομάδα του Αγρινίου.

Βέβαια, κάτω έμεινα και ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων (και πρώην των γηπεδούχων), Νίκος Γιαννακόπουλος, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 70' τον Κρίστοφερ Κνεφτ. Στη φάση του γκολ, ο Παναγιώτης Κόρμπος πρόλαβε την έξοδο του πρώην συμπαίκτη του και με τάκλιν έστειλε την μπάλα προς την εστία. Παρ' όλα αυτά, οι δύο ποδοσφαιριστές συγκρούστηκαν και ο Γιαννακόπουλος τραυματίστηκε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Εμμανουηλίδης νίκησε τον αντίπαλο που προσπάθησε να σώσει στη γραμμή και σκόραρε. Παρ' όλα αυτά, ο Κόρμπος απέφυγε να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς και παρέμεινε στο προσκέφαλο του Γιαννακόπουλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί. Όταν επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, ο αρχηγός των 'κυανερύθρων' αστειεύτηκε με τον νεαρό σκόρερ, ζητώντας την... πατρότητα του τέρματος. "Ζήτα δημόσια συγγνώμη, που μου έκλεψες το γκολ. Αν έχεις φιλότιμο, θα ζητήσεις συγγνώμη εδώ, αλλιώς δεν μπαίνεις στα αποδυτήρια", είπε ο 34χρονος μέσος, με τον νεαρό επιθετικό να του απαντά: "Συγγνώμη, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα".

Premier League: Ο Σέλβεϊ πέτυχε το πρώτο γκολ του για τη Λίβερπουλ

Το να φοράς τη φανέλα της Λίβερπουλ τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί φόρο τιμής, ανεξαρτήτως αγωνιστικών επιτυχιών των 'κόκκινων'. Παίκτες όπως ο Τζον Φλάναγκαν, ο Τζέι Σπίρινγκ, ο Τζόντζο Σέλβεϊ απέκτησαν ακόμα και τη φήμη σπουδαίου ταλέντου, μόνο και μόνο επειδή ανήκαν στο ρόστερ του συλλόγου. Ορισμένοι εξ αυτών έφτασαν να εξαργυρώσουν αυτήν τη συνθήκη ακόμα και με συμμετοχή στην εθνική Αγγλίας. Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν ίσχυε. Ούτε καλοί ποδοσφαιριστές ήταν ούτε επιπέδου 'τριών λιονταριών', κάτι που απέδειξε περίτρανα η μετέπειτα καριέρα τους. Ήταν μια 'φούσκα', όπως πολλές που υπάρχουν στο Νησί και σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Μόνο που εν έτει 2020, το πρωτάθλημα θα κριθεί από μία τέτοια 'φούσκα'. Έναν παίκτη που κάποιοι τόλμησαν να αποκαλέσουν διάδοχο του Στίβεν Τζέραρντ, απλά και μόνο επειδή έπαιζε στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Σέλβεϊ δεν πλησίασε ποτέ σε επίπεδο παίκτη Λίβερπουλ. Έμοιαζε πιο πολύ με... Ντάνι Μέρφι των φτωχών και όταν η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει ξανά αγωνιστικά σκαλοπάτια, εκείνος εξασφανίστηκε από προσώπου γης. Μόνο που ήρθε η ώρα, τον Νοέμβριο του 2019, να πετύχει το σημαντικότερο γκολ του πρωταθλήματος, όπως όλα δείχνουν. Αυτό το τέρμα που θα δώσει τον τίτλο στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ύστερα από 3 δεκαετίες προσπαθειών. Ο 27χρονος μέσος έπιασε ένα φανταστικό σουτ με το δεξί στην αναμέτρηση κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και απάντησε στο -επίσης- φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Κέβιν ντε Μπράινε λίγο νωρίτερα. Το ρολόι έδειχνε το 88ο λεπτό και παρά τις 24 τελικές των 'πολιτών', δεν κατάφεραν να βρουν άλλο τέρμα σε ένα παιχνίδι που ήταν κυρίαρχοι. Το γκολ του Σέλβεϊ ήταν το πρώτο του ως παίκτης της Νιούκαστλ στο 'Σεντ Τζέιμς Παρκ' για την Premier League, παρότι αποκτήθηκε από τον σύλλογο τον Ιανουάριο του 2016 για 16.000.000 ευρώ. Όπως φαίνεται, ήταν ένα γκολ που πανηγυρίστηκε περισσότερο στο 'Άνφιλντ'. Συγκεκριμένα, ήταν και το πρώτο γκολ του που πανηγυρίστηκε εκεί, αφού σε 55 αγώνες (5 σεζόν) με τη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις δεν είχε καταφέρει να σκοράρει. Με το 2-2 της Σίτι και τη νίκη επί της Μπράιτον με 2-1, η Λίβερπουλ άνοιξε τη διαφορά στους 11 βαθμούς. Το πρωτάθλημα τελείωσε...

Είναι ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ το next big thing του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK