Matchday Τετάρτη 22/1: Ο Σεμέδο δεν είχε το μυαλό του Ελ Αραμπί

Το Contra.gr παρουσιάζει ό,τι συνέβη στα παιχνίδια της Τετάρτης (21 Ιανουαρίου) για την 20η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, έχοντας δίπλα του τον Ρούμπεν Σεμέδο που αποβλήθηκε στο φινάλε
Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, έχοντας δίπλα του τον Ρούμπεν Σεμέδο που αποβλήθηκε στο φινάλε EUROKINISSI SPORTS

Η απόδραση του Ολυμπιακού από το 'Γεντί Κουλέ', που είχε όμως την απώλεια του Σεμέδο, η πορεία του Παναθηναϊκού που δεν διακόπηκε από τον Ατρόμητο, η αδόκιμη 11άδα του Καρέρα στον Βόλο που τον δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό και η ημιτελής εκδίκηση του Ντάουντα στη Λάρισα ήταν ό,τι συνέβη στο πρώτο σκέλος της 20ης αγωνιστικής της Super League 1.

Η εξυπνάδα του Ελ Αραμπί και η ανοσία του Σεμέδο

Πέρυσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -5 από τον ΠΑΟΚ κι έχασε το πρωτάθλημα, διότι -μεταξύ άλλων- ηττήθηκε (1-0) στο 'Γεντί Κουλέ', από έναν ΟΦΗ που κέρδισε οριακά την παραμονή. Η αντιστροφή του σκορ (0-1) απέναντι σε μια πολύ πιο ποιοτική και βελτιωμένη ομάδα (που δεν τον απείλησε όσο στο ματς του Φαλήρου κατά τον α' γύρο) τού έδωσε εφέτος ένα πολύτιμο 'τρίποντο'. Ένα αποτέλεσμα που στη χειρότερη περίπτωση τον κρατά πρωτοπόρο και στο +1 από τον 'Δικέφαλο', πριν την Κυριακή αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο πειραματισμός της ανάπτυξης χωρίς την ταχύτητα του (υπό πώληση) Ποντένσε (που δεν ταξίδεψε στο Ηράκλειο) δεν είχε τα στοιχεία προηγούμενων αγώνων, πολύ περισσότερο, δε, του πρόσφατου 4-2 με τον Άρη (από το οποίο ο Πορτογάλος έλειπε). Ωστόσο έχοντας μάθει ν' ανταποκρίνεται σε δύο σχηματισμούς η ομάδα του Μαρτίνς (είτε επιλέγεται το 4-2-3-1 είτε το 4-3-3) τής επέτρεψε να παίζει ψηλά, να κλέβει μπάλες και ν' απειλεί από τα πλάγια. Σε μια τέτοια συνθήκη ο Ελ Αραμπί των 14 γκολ άλλαξε ρόλο. Δεν άφησε τη φάση στο πλάι, διεκδίκησε την κατοχή και κλέβοντας την μπάλα από τον Γιαννούλη έδωσε σωστά στον Καμαρά για το άμεσο και εύστοχο δικό του πλασέ μετά τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο πρώτο μισό. Αντίστοιχης ροής ήταν το τέρμα του Μασούρα που σωστά ακυρώθηκε, διότι ο Μαροκινός φορ ήταν ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ΟΦΗ προτού πασάρει παράλληλα.

Πηγαίνοντας πάντως με προβάδισμα στ' αποδυτήρια ήταν πολύ πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό να έχει υπό έλεγχο την κατάσταση, αφήνοντας στον ΟΦΗ την κατοχή χωρίς όμως ν' απειλεί και καθ' αυτόν τον τρόπο η 39η νίκη του Πέδρο Μαρτίνς σε 50 αγώνες πρωταθλήματος ήρθε πολύ πιο άνετα απ' όσο αποτυπώνεται στο σκορ, παρόλο που οι Πειραιώτες δεν βρήκαν κάτι περισσότερο, διαμαρτυρόμενοι για πέναλτι του Σωτηρίου στον Μασούρα, τη στιγμή άλλωστε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέθετε κάθε πτυχή των θέσεων των Πειραιωτών στη συνάντηση κορυφής σε κεντρικό ξενοδοχείο. Αντιθέτως έχασαν. Κάτι πολύ σημαντικό κι ας πήγε καλά ο Μπα. Έχασαν τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος αφού ο αγώνας έληξε, επιχείρησε να πάρει την μπάλα από ένα ball boy και δρώντας βίαια το έριξε στο χορτάρι, με συνέπεια -μετά από ενημέρωση του διαιτητή- ν' αντικρίσει δεύτερη κίτρινη και ν' αποβληθεί δικαιολογημένα. Μια αποβολή που υποχρεωτικά τον αφήνει εκτός του ντέρμπι.

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το καλό τρίτωσε για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο μισό της σεζόν οι 'πράσινοι' ταλανίζονταν από την αδυναμία τους να πετύχουν μια δεύτερη σερί νίκη και μέσα στο 2020 έχουν ήδη βρει τρεις διαδοχικές, επαναλαμβάνοντας ένα επίτευγμα που δεν είχαν καταφέρει εδώ και 16 μήνες, χάρη στο 5/5 στις αρχές της περυσινής σεζόν. Το 3-0 επί του ανήμπορου να επιτεθεί Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ ήταν η απόλυτη συνέχεια του αντίστοιχου σκορ στο ματς με τον Πανιώνιο προ 2 εβδομάδων και του 1-0 στα Πηγάδια με κοινό σημείο επαφής το γεγονός πως η ομάδα του Γιώργου Δώνη κυριάρχησε με τρεις χαφ που όριζαν το τέμπο, δεν κινδύνευσε και διατήρησε ξανά ανέπαφη την εστία της.

Η επιθετική ορμή των πρώτων λεπτών είχε ως κατάληξη την 'οβίδα' εδάφους-αέρος που πυροδότησε ο Κουρμπέλης για ν' ανοίξει το σκορ προτού συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο και η νίκη κατοχυρώθηκε στο 66' που ο Σένκεφελντ σκόραρε με κεφαλιά από στημένη φάση. Ενδιάμεσα η ακύρωση του υπέροχου γκολ του Μακέντα (για ένα αμφιλεγόμενο φάουλ που είχε προηγηθεί δυο φάσεις πριν από τον Ινσούα στον Χαρίση) είχε ισορροπηθεί από την (μάλλον αυστηρή) αποβολή του Κιβαρκίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα σε χρονική απόσταση 5 λεπτών και οι 'πράσινοι' δεν επηρεάστηκαν σχεδόν καθόλου, συνεχίζοντας με κατοχή που ξεπέρασε το 70% και τελικές που έφτασαν τις 17 στο σύνολο. Εξ αυτών οι 12 ήταν εντός εστίας, οι 3 κατέληξαν να γίνουν γκολ, καθώς από την ασίστ του Μακέντα σκόραρε ο Περέα στο 76', και στις υπόλοιπες 9 επενέβη, εύκολα ή δύσκολα, ο μοναδικός διακριθείς του Ατρομήτου, ο γκολκίπερ Μέγερι. Την ίδια στιγμή που η 'άγονη' για τρία ματς επίθεση της ομάδας του Παντελίδη περιμένει από τον Μανούσο να βγάζει συνεχώς γκολ από το καπέλο.

Ο ΚΑΡΕΡΑ ΕΒΛΕΠΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Οι απορίες που δημιούργησαν οι αρχικές επιλογές προσώπων από τον Μάσιμο Καρέρα για τον αγώνα της ΑΕΚ στο Βόλο διαλύθηκαν πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά και επέτρεψαν από νωρίς στους 'κιτρινόμαυρους' να σκέφτονται τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Στο εν λόγω διάστημα η Ένωση είχε εξασφαλίσει προβάδισμα δύο τερμάτων, από ασυγχώρητα αντίπαλα λάθη σε καίριες στιγμές που ευνόησαν Οικονόμου - Αλμπάνη, και με εχέγγυο τη στιβαρή αμυντική λειτουργία που της χάριζαν οι τρεις στόπερ και το ενισχυμένο κέντρο (όπως δηλαδή θα παίξει την Κυριακή) υποχρέωσε τους γηπεδούχους να τελειώσουν την πρώτη επίθεσή τους μόλις στο 62'.

Αφού πρώτα είχε έρθει το 3-0 από τον Βίκτορα Κλωναρίδη που ήταν εξ όσων άρπαξαν την ευκαιρία τους. Όταν στο 89' ο Γκουαροτσένα μείωσε, η ομάδα του Ιταλού προπονητή δεν κινδύνευε με οτιδήποτε, ασχέτως αν στο μισάωρο που είχε μεσολαβήσει από την μοναδική καθαρή ευκαιρία του Βόλου είχε ξοδέψει κάθα δυνατότητα να διευρύνει το προβάδισμά της και να υπερβεί ακόμη και τα πέντε γκολ με τα οποία είχε φιλοδωρήσει τον Πανιώνιο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Νίκο Κωστένογλου στα ηνία. Με τέτοιες παραγωγικές εμφανίσεις από τους 'κιτρινόμαυρους' είναι πολύ πιθανό ο Καρέρα να γίνει εκ νέου τραγούδι.

ΝΤΑΟΥΝΤΑ, ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ

Πριν από εβδομάδα ο Αμπιόλα Ντάουντα άφηνε τη Λάρισα για να μετακομίσει στο Αγρίνιο, καθώς δεν υπολογιζόταν από την ΑΕΛ. Η επιστροφή του στον κάμπο συνδυάστηκε με 2 γκολ για χάρη του Παναιτωλικού, γνωρίζοντας κάθε σημείο του γηπέδου. Δεν σήμανε ωστόσο τη νίκη της ομάδας του Χάβου, παρά το υπέρ της 2-0 ως το 78', καθώς ο Αμρ Ουάρντ πρόλαβε να ισορροπήσει την κατάσταση και να βγάλει από τη δύσκολη θέση την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που παρόλα αυτά συμπλήρωσε καρέ αγώνων άνευ νίκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK