Μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός

Το εμπόδιο που θα κληθεί να περάσει στη φάση των "32" του Europa League θα μάθει το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) ο Ολυμπιακός, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στη Νιόν της Ελβετίας. Δείτε αναλυτικά τα δύο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης.

Μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κλήρωση του Europa League που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12, 14:00) στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι μπαίνουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ως οι καλύτεροι τρίτοι του Champions League, θα είναι στους ισχυρούς της διαδικασίας και θα κληρωθούν είτε με μία από τέσσερις χειρότερες τρίτες του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών είτε με μία εκ των δώδεκα ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους του Europa League.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 19 και 26 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου, στο στάδιο "Tenth Anniversary Stadium", στη Βαρσοβία.

Η διαδικασία της κλήρωσης:

Στους "32" του Europa League δεν μπορούν να υπάρξουν ζευγάρια από την ίδια Ομοσπονδία, καθώς και ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο του Europa League.

Επιπλέον, ύστερα από απόφαση της UEFA δεν πρόκειται να κληρωθούν μαζί ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η κλήρωση για τους "16" της διοργάνωσης θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους "16" κάθε ομάδα βάζει στα ταμεία της 350.000 ευρώ.

Οι 16 ισχυροί του Europa League:

Ολυμπιακός

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ζενίτ

Γκλάντμπαχ

Μπριζ

Μπεσίκτας

Ζάλτσμπουργκ

Ντινάμο Μόσχας

Ίντερ

Φέγενορντ

Έβερτον

Φιορεντίνα

Νάπολι

Ντινάμο Κιέβου

Λέγκια Βαρσοβίας

Οι 16 ανίσχυροι του Europa League:

Άγιαξ

Λίβερπουλ

Ρόμα

Άντερλεχτ

Βιγιαρεάλ

Τορίνο

Τότεναμ

Σέλτικ

Αϊντχόφεν

Ντνίπρο

Γκινγκάμπ

Σεβίλλη

Βόλφσμπουργκ

Γιουνγκ Μπόις

Άαλμποργκ

Τράμπζονσπορ

Διαβάστε ακόμη:

Η ακτινογραφία των αντιπάλων του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK