Μάζεψε τα πράγματα και έφυγε ο Αρίνα από τις ΗΠΑ

Τον πάγκο των Η.Π.Α. άφησε μετά από ένα χρόνο ο Μπρους Αρίνα, ο οποίος ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη για τον αποκλεισμό τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

United States head coach Bruce Arena watches players go through drills during a soccer training session, Monday, Oct. 2, 2017, in Sanford, Fla. The United States hosts Panama in a World Cup qualifying match on Friday, Oct. 6. (AP Photo/John Raoux)
United States head coach Bruce Arena watches players go through drills during a soccer training session, Monday, Oct. 2, 2017, in Sanford, Fla. The United States hosts Panama in a World Cup qualifying match on Friday, Oct. 6. (AP Photo/John Raoux) AP PHOTO/JOHN RAOUX

Παταγώδης ήταν η αποτυχία των Η.Π.Α. στα προκριματικά του Μουντιάλ αφού απέτυχαν να προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, κάτι που είχε να συμβεί από το 1986.

Εκείνος που ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη του αποκλεισμού ήταν ο κόουτς, Μπρους Αρίνα, ο οποίος αποφάσισε να να παραιτηθεί μετά από ένα χρόνο που καθόταν στον πάγκο. Αυτή ήταν η δεύτερη θητεία του στην εθνική του ομάδα αφού η πρώτη κράτησε οκτώ χρόνια από το 1998 μέχρι το 20016.

" Είναι ένα σοκ για μας. Δεν έπρεπε να μείνουμε σπίτι για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ποτέ δε μας ένοιαζαν τα σκορ στις άλλες αναμετρήσεις. Αποτύχαμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έπρεπε να φύγουμε από αυτό το γήπεδο τουλάχιστον με τον έναν βαθμό", δήλωσε ο Αρίνα και συνέχισε:

"Σίγουρα είναι καλό για το CONCACAF πως ήταν τόσο ανταγωνιστικό αυτό το τουρνουά. Φυσικά το Μεξικό ήταν κυρίαρχο, ενώ η Κόστα Ρίκα απέδειξε την ποιότητά της. Ωστόσο οι άλλες τρεις ομάδες, Ονδούρα, Παναμάς και ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά."

News 24/7

24MEDIA NETWORK