Με 16 μέλη η Super League στην ΕΠΟ!

Στα 181 μέλη διευρύνεται πλέον το σώμα της ΕΠΟ στις εκλογές και τις Γενικές Συνελεύσεις, με την Super League να εκπροσωπείται με 16 μέλη! Με την άρνηση 5 Ενώσεων πέρασε η πρόταση. Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι απολογισμοί.

Με 16 μέλη η Super League στην ΕΠΟ!
INTIME SPORTS

Πέντε Ενώσεις είπαν όχι στο άρθρο του καταστατικού που αφορά την αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών, με τη διεύρυνση του σώματος στις Γ.Σ. της ΕΠΟ στα 181 μέλη (από 56 που ήταν) και την εκχώρηση 16 ψήφων στη Super League (από μόλις 1 που είχαν).

Οι Ενώσεις που διαχώρισαν τη θέση τους και καταψήφισαν την εν λόγω αλλαγή στο καταστατικό, ήταν οι ΕΠΣ Κιλκίς, Κεφαλονιάς, Μακεδονίας, Κυκλάδων και Ηλείας.

Επίσης τρεις Ενώσεις (Τρίκαλα, Αθήνα και Ηράκλειο) εξέφρασαν αντιρρήσεις ή είχαν άλλες προτάσεις, ωστόσο δεν καταψήφισαν. Οι υπόλοιπες Ενώσεις ενέκριναν την τροποποίηση, όπως εγκρίθηκαν και όλες οι υπόλοιπες τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Επί της ουσίας και για να γίνει κατανοητή η διεύρυνση του σώματος, να διευκρινίσουμε ότι: Κάθε Ένωση θα έχει τρεις ψήφους. Η Super League θα έχει 16 και θα ψηφίζουν οι 16 εκπρόσωποί της (δηλαδή κάθε ΠΑΕ). Στο σύνολο το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ θα ανέρχεται σε 181 μέλη.

Επί του θέματος υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης:

Σιγάλας (ΕΠΣ Κυκλάδων): Στη FIFA κάθε ομοσπονδία έχει μια ψήφο. Αυτό που πάει να γίνει είναι τελείως παράλογο. Πρέπει όλες οι Ενώσεις να έχουν την ίδια ψήφο.

Σαρρής (πρόεδρος ΕΠΟ): H FIFΑ κάνει έναν ειδικό διαχωρισμό μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και λέει ότι δύναται η Super League να έχει 16 ψήφους ως επαγγελματική Ένωση.

Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου): Είμαι υπέρ της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος αλλά θα ήθελα να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Να φτάσουμε στους 2000 ψήφους κι ας χάσω εγώ τη δύναμή μου.

Γιουρουκάλης (ΕΠΣ Μακεδονίας): Δεν μπορούν πρωτοβάθμια όργανα κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σ.σ. οι ΠΑΕ της Super League) να μετέχουν απευθείας σε τριτοβάθμιο όργανο. Είναι μια άποψη που δεν συνάδει με εμάς.

Μώραλης (Super League): Στις άλλες χώρες το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Και με αυτήν τη διεύρυνση το ποσοστό μας είναι 10% και είναι χαμηλότερο από τις άλλες χώρες. Δεν έχω ακούσει ένα επιχείρημα γιατί είναι «ξεπούλημα» οι ψήφοι στη Super League. Eίχαμε και στο παρελθόν ζητήσει 16 ψήφους, δώσαμε ανταλλάγματα αλλά τις ψήφους δεν τις πήραμε ποτέ.

Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Γ.Σ. της Παρασκευής 6/6. Συγκεκριμένα, ο διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από 49 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καταψηφίστηκε από 3 ΕΠΣ (Μακεδονία, Κοζάνη, Κυκλάδες), ενώ 2 Ενώσεις δήλωσαν «παρών» (Λάρισα, Κιλκίς). Οι ΕΠΣ Καστοριάς και Ευρυτανίας δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από 53 Ενώσεις, ενώ τον καταψήφισε μόνο η ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς εγκρίθηκε ομόφωνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK