Με 30 εκατ. ευρώ ο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει την Μόντσα για να ξεπεράσει τη Μίλαν

Η άνοδος της Μόντσα στην Serie B, άνοιξε την όρεξη του 83χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που ανοίγει την κάνουλα με προοπτική την άμεση άνοδο στην Serie A και στόχο να μην θεωρηθεί η νυν ομάδα του ως η τρίτη δύναμη της Λομβαρδίας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβασε την Μόντσα στην Serie B μετά από 19 χρόνια και είναι αποφασισμένος να ρίξει 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, με σκοπό την άμεση άνοδο της στην Serie A. (AP Photo/Burhan Ozbilici)
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβασε την Μόντσα στην Serie B μετά από 19 χρόνια και είναι αποφασισμένος να ρίξει 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, με σκοπό την άμεση άνοδο της στην Serie A. AP PHOTO/BURHAN OZBILICI

Έχουν περάσει σχεδόν 19 χρόνια από την 10η Ιουνίου 2001, όταν η Μόντσα έπαιξε το τελευταίο της παιχνίδι στη Serie B κόντρα στην Πιστοϊέσε στο Brianteo. Και την Δευτέρα 8 Ιουνίου, η Μόντσα επέστρεψε στην Serie B. Όχι για να είναι κομπάρσος, ούτε καν να παλέψει για την παραμονή της. Αλλά με στόχο αγωνίζεται στη Serie A τον επόμενο χρόνο. Προοπτική που της εξασφαλίζει το άλλοτε κραταιό δίδυμο της Μίλαν: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Αντρέα Γκαλιάνι.

Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να ολοκληρώσει την σεζόν για την Serie C και να πάρουν την αυτόματη άνοδο οι τρεις πρωτοπόροι από το κάθε γκρουπ της κατηγορίας. Αυτές ήταν η Μόντσα, με διαφορά 16 πόντων στην κορυφή, Βιτσέντζα και Ρετζίνα.

"Δεν είχα ποτέ αμφιβολία. Βρεθήκαμε στην κορυφή από το ξεκίνημα και μείναμε εκεί μέχρι την διακοπή. Τώρα θα φτιάξουμε μια τοπ ομάδα για να παίξει στην Serie B. Η άνοδος στην Serie A εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αλλά γνωρίζουμε μερικούς από αυτούς πολύ καλά και θα κάνουμε τα πάντα για τους εκμεταλλευτούμε...", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την οριστικοποίηση της ανόδου και ρωτήθηκε αν η Μόντσα θα είναι πλέον η τρίτη ομάδα του Μιλάνου μετά τις Μίλαν και Ίντερ.

"Θα μπορούσε να θεωρηθεί κοπλιμέντο, αλλά η Μόντσα δεν είναι η τρίτη ομάδα του Μιλάνου. Η Μόντσα ανήκει στην πόλη της Μόντσα και τους 900.000 κατοίκους της. Η πόλη έχει την δική της ταυτότητα, που είναι διαφορετική από του Μιλάνου. Μπορείς να είσαι ερωτευμένος μόνο με μια ομάδα που αισθάνεσαι".

Η θητεία του κροίσου Μπερλουσκόνι στη Μίλαν κράτησε σχεδόν τρεις δεκαετίες, περίοδο στην οποία οι 'ροσονέρι' κατέκτησαν 8 πρωταθλήματα Ιταλίας και 5 ευρωπαϊκά Κύπελλα. Η παρουσία του στον προεδρικό θώκο ολοκληρώθηκε το 2017, όταν πούλησε την Μίλαν στον Κινέζο επιχειρηματία Λι Γιονγκχονγκ. Ο τελευταίος απέτυχε να ολοκληρώσει την αγορά του συλλόγου, που έναν χρόνο αργότερα πέρασε στα χέρια του αμερικάνικου fund Elliott.

Ο Μπερλουσκόνι ακολούθως πήρε την Μόντσα, αγοράζοντας την αντί 3 εκατ. ευρώ και αποφασισμένος να επενδύσει αρκετά χρήματα. Παρά τα 83 του χρόνια νιώθει ακόμη ακμαίος και βλέποντας τους κόπους να δικαιώνονται, σκοπεύει να ρίξει στο τραπέζι 30 εκατ. ευρώ την φετινή σεζόν, προκειμένου να μετατρέψει την Μόντσα σε φαβορί για την άνοδο στην Serie A. Εξηγώντας τις προθέσεις του, αποκάλυψε πως διατηρεί τις καλές συνήθειες που είχε πάντα.

"Με τους παίκτες και τον προπονητή, κάνω ότι έκανα πάντα στη Μίλαν: είμαι πάντα σε επαφή μαζί τους, τους συμβουλεύω, τους ξεσηκώνω, τους συγχαίρω για τις εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο και όταν είναι αναγκαίο, κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Δεν έχω χάσει τις καλές συνήθειες που είχα πάντα".

Ο σύλλογος που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας, βρίσκεται μια ανάσα από την ιστορική οικεία του Μπερλουσκόνι στο Arcore, εκεί όπου για πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκαν ξέφρενα πάρτι και άνθρωποι που παρευρέθηκαν σε αυτά, υποστήριξαν πως κατέληγαν σε... όργια. Να συμπεριλαμβάνεται και αυτή η πτυχή στις... καλές συνήθειες που υποστηρίζει πως ακόμη διατηρεί ο 83χρονος κροίσος; Μπορεί. Μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον έμπιστο του Αντρέα Γκαλιάνι, μοιάζουν αποφασισμένοι να παρουσιάσουν την Μόντσα στην Serie A. Αν τα καταφέρουν, ίσως η όρεξη τους ανοίξει ακόμη περισσότερο. Τόσο ώστε η Μόντσα να μην θεωρηθεί η τρίτη ομάδα της Λομβαρδίας. Με την εικόνα της Μίλαν τα τελευταία χρόνια, ποιος ξέρει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK