Με 558 εκατ. έσοδα, η Λίβερπουλ επιμένει να κάνει δύσκολη τη ζωή του Κλοπ

Μπορεί η Λίβερπουλ να σκαρφάλωσε πάνω από Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν στο Top-5 των πλουσιότερων συλλόγων της Ευρώπης, ωστόσο η διοίκηση της αρνείται να πετάξει ένα σωσίβιο στον Γιούργκεν Κλοπ, που κάνει τον... αλχημιστή.

Αντίδραση απόγνωσης του Γιούργκεν Κλοπ, στη διάρκεια του ντέρμπι Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 στο 'Anfield' για την Premier League | 17/01/2021 (Phil Noble/Pool via AP)
Αντίδραση απόγνωσης του Γιούργκεν Κλοπ, στη διάρκεια του ντέρμπι Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 στο 'Anfield' για την Premier League | 17/01/2021 Ⓒ 2021 PHIL NOBLE/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με την Deloitte Money League, η Λίβερπουλ είναι το 5ο κλαμπ με τα περισσότερα έσοδα στη Γηραιά Ήπειρο, πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Fenway Sports Group, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας, απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη της πρόσφατης επιτυχίας, όταν οι 'κόκκινοι' ανέβηκαν για πρώτη φορά στον θρόνο της Premier League μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, ενώ το 2019 είχαν κατακτήσει τον έκτο τίτλο τους ως πρωταθλητές Ευρώπης.

Παρά τις απώλειες εσόδων που έφερε ο Covid-19, η Λίβερπουλ παραμένει ένας από τους ελάχιστους συλλόγους παγκοσμίως που νιώθει άνετα αναφορικά με την οικονομική της ισχύ. Ωστόσο η μεταγραφική τους δραστηριότητα υπολείπεται των αντιπάλων της τα τελευταία χρόνια. Κερδίζοντας το πρωτάθλημα με 22 βαθμούς διαφορά, σίγουρα η ομάδα του Merseyside δεν ένιωθε καμία ανάγκη να ξοδέψει πακτωλό χρημάτων το περασμένο καλοκαίρι.

Με 558 εκατ. έσοδα, η Λίβερπουλ επιμένει να κάνει δύσκολη τη ζωή του Κλοπ

Ενισχύθηκε με τον Τιάγκο Αλκάνταρα και τον Ντιόγο Ζότα, αλλά με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των μεταγραφών. Για τον Ισπανό χαφ έδωσε προκαταβολή μόλις 5,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 16,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε δόσεις στην Μπάγερν Μονάχου. Η Γουλβς πήρε μπροστά 4,5 εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο επιθετικό και τα υπόλοιπα 39 εκατ. ευρώ θα τα εισπράξει σε δόσεις ή υπό μορφή μπόνους.

Το πρόβλημα για την Λίβερπουλ είναι πως στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου χτυπήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς, ειδικά στην αμυντική της γραμμή (Φαν Ντάικ, Γκόμες), αναγκάζοντας τον Γιούργκεν Κλοπ να χρησιμοποιεί ως δίδυμο στόπερ τους κεντρικούς χαφ Φαμπίνιο και Χέντερσον. Έτσι μοιάζει απολύτως λογική η επιθυμία του Γερμανού τεχνικού για την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τα ρεπορτάζ στο Νησί να την συνδέουν με κάμποσους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτή τη θέση.

Ο Κλοπ πρόσφατα δεν δίστασε να παραδεθχεί πως περίμενε να φτάσουν ενισχύσεις μέσα στο χειμώνα, ειδικά για την άμυνα. Όμως η διοίκηση των 'κόκκινων' με πρόσχημα πως δεν θέλει να παρεκκλίνει της μεταγραφικής πολιτικής, που απαιτεί εξαντλητικό σκάουτινγκ προκειμένου να διασφαλιστεί πως ένας παίκτης είναι απόλυτα συμβατός με τον σύλλογο, αποφάσισε πως δεν θα αποκτηθεί κανείς...

Έτσι, παρά το γεγονός πως τα έσοδα της την προηγούμενη χρονιά άγγιξαν τα 558 εκατ. ευρώ (και αναμένεται να έχουν μια πολύ μικρή πτώση φέτος), η Λίβερπουλ εξακολουθεί να κάνει δύσκολη τη ζωή του προπονητή που την έφτασε στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια και με καταπληκτικό ποδόσφαιρο.

Ο Κλοπ προσπαθεί με αλχημείες να καλύψει τα κενά αλλά δεν είναι τόσο απλό αφού εκτός από ποιοτικές, οι ελλείψεις της Λίβερπουλ είναι και ποσοτικές (μαζί με τους Φαν Ντάικ, Γκόμες τραυματίες εξακολουθούν να είναι και οι Τσιμίκας, Κεϊτά, Ζότα ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν προηγουμένως και οι Χέντερσον, Ματίπ, Φαμπίνιο), με αποτέλεσμα ακόμη και το ροτέισον να γίνεται με φειδώ, κουράζοντας τους παίκτες.

Η Λίβερπουλ έμεινε εκτός συνέχειας στο FA Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ και στην Premier League βρίσκεται στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι και την κορυφή. Την Πέμπτη μάλιστα, η ομάδα του Κλοπ έπαιζε στην έδρα της Τότεναμ και σε περίπτωση που δεν επικρατούσε με 3-1, κινδύνευε να βρεθεί ακόμη και στην 6η θέση καθώς η Έβερτον που βρίσκεται δύο μόλις βαθμούς πίσω της έχει και δύο ματς λιγότερα. Όπως φαίνεται, ο Γερμανός τεχνικός των 'κόκκινων' δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει στον ρόλο του... αλχημιστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK