Με ενισχυμένο στάνταρντ εξοπλισμό

Μπαίνουμε στην ωραιότερη εποχή του χρόνου. Την εποχή των ονείρων, των σχεδίων και των σεναρίων. Και μη μου πείτε, όχι. Δεν είμαι εγώ αυτός που σχεδόν διπλασιάζει τις κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων τους επόμενους δύο μήνες...

Με ενισχυμένο στάνταρντ εξοπλισμό

Ειδικά ο Παναθηναϊκός μπαίνει με την καλύτερη δυνατή διάθεση. Ίσως μάλιστα καλύτερη κι από αυτή με την οποία προετοιμαζόταν να υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι. Λογικό. Όπως επίσης λογική είναι η προσπάθεια των ανθρώπων του να κρατήσουν χαμηλά τη μπάλα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη "Superball" της Τετάρτης.

"Θα πρέπει βασικά να δούμε τα οικονομικά μας και να προχωρήσει ο προγραμματισμός. Έχουν ήδη γίνει κάποιες συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή, την άλλη εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο, για να μιλήσουμε για το τι χρειαζόμαστε, αλλά το σημαντικό είναι να μην παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας, που είναι η οικονομική εξυγίανση", σημείωσε ο Έλληνας τεχνικός, αν και γνωρίζει από τις σχετικές συζητήσεις, ότι η κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ, συνεπάγεται άλλο ένα καλό συμβόλαιο στο μεταγραφικό μπάτζετ.

Τα προ CL δεδομένα

Τι ίσχυε πριν από αυτή την κατάληξη; Το είχε περιγράψει ρητά ο πρόεδρος της ΠΑΕ σε κουβέντα με οργανωμένους φίλους του Παναθηναϊκού, λίγο πριν τον τελικό του κυπέλλου, όταν προετοίμαζε το έδαφος για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς και τις νέες εγγραφές στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία": "Θα πάρουμε ένα δεξί μπακ, ένα σέντερ μπακ (ως αντι-Σίλντεφελντ προφανώς) κι ένα επιτελικό χαφ".

Ακολούθησαν ερωτήσεις.

"Τερματοφύλακα δεν θέλουμε;"

- Έχουμε μία από τις καλύτερες τετράδες, αν όχι την καλύτερη. Μόνο αν υπάρξει αποχώρηση, θα υπάρξει και αντικατάσταση.

"Και στην επίθεση;"

- Ισχύει ό,τι και για τους τερματοφύλακες. Αν φύγει παίκτης (σ.σ.: όχι ο Μπεργκ, αυτό το ξεκαθάρισε), θα έρθει άλλος στη θέση του.

Τι ισχύει πλέον

Αυτό ήταν το στάνταρντ μεταγραφικό σενάριο, το "μαξιλαράκι" που έλεγαν και στον τηλεοπτικό "Εκατομμυριούχο", αυτό που ισχύει για την απλή συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Με δεδομένη τη συμμετοχή στην προκριματική φάση του Champions League, οι κινήσεις θα γίνουν τέσσερις και η έξτρα θέση έχει να κάνει με την μεσοεπιθετική γραμμή. Θα είναι παίκτης για τις πτέρυγες, winger που λέει και ο Θέμης Καίσαρης ή εξτρέμ κατά τον Μίμη Δομάζο.

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο στη φάση των πλέι οφ, οπότε και εξασφαλίζει τους ομίλους του Europa League και διεκδικεί το θαύμα εισόδου σε αυτούς του Champions League, οι κινήσεις δεν αυγατίζουν περαιτέρω, αλλά μέρος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία από τη συμμετοχή στα δύο προκριματικά, θα καλύψει τα σχετικά μπόνους στα συμβόλαια των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών.

Σίλντενφελντ και Αμπέντ

Τα ερωτηματικά στα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις το ταχύτερο δυνατό ο Νίκος Νταμπίζας είναι οι προθέσεις Ντιναμό Μόσχας και Γκόρντον Σίλντεφελντ, Νιουκάστλ και Μεχντί Αμπέντ. Για τον Κροάτη τα πράγματα δείχνουν να είναι περισσότερο ξεκάθαρα. Η Ντιναμό έχει συμβόλαιο έναν ακόμη χρόνο μαζί του και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για παραχώρηση. Φέτος, ο Παναθηναϊκός κάλυψε μόνο ένα μέρος του συμβολαίου του και πλέον ενδιαφερόμενοι υπάρχουν. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και το ενδεχόμενο να δεχτεί τη μετατροπή μέρους της πάγιας αμοιβής σε μπόνους επίτευξης συλλογικών αλλά και προσωπικών στόχων.

Σε ό,τι αφορά στον Αμπέντ, τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αγγλία. Τη μία ο Πάρντιου θέλει να... βρετανοποιήσει το ρόστερ, την άλλη τον θέλει στην προετοιμασία. Τη μία στην πόρτα της εξόδου ο Αλγερινός μέσος, την άλλη φεύγει ο Πάρντιου κι έρχεται Γάλλος τεχνικός! Πάντως, στην περίπτωσή του, το συμβόλαιο με τις "καρακάξες" λήγει το καλοκαίρι του 2016, οπότε παίζει μέχρι και ανανέωση του δανεισμού. Θα δούμε...

Ούτως ή άλλως, ο Νίκος Νταμπίζας προτίθεται μεσοβδόμαδα να παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα κάνει έναν απολογισμό της περσινής μεταγραφικής δραστηριότητας, αλλά θα περιγράψει και τη φιλοσοφία με την οποία προγραμματίζεται η νέα χρονιά και την πολιτική του Παναθηναϊκού στο θερινό παζάρι. Οπότε κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Διαβάστε ακόμη

Γιαννακόπουλος: "Θα γίνει ραντεβού με Αλαφούζο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK