Με Κέιν και Σάντσο τραγουδάει ξανά το 'glory, glory' η Γιουνάιτεντ

Τη στιγμή που η πανδημία του COVID-19 έχει παραλύσει το ποδόσφαιρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σταματά να ονειρεύεται το δίδυμο που μπορεί να την κάνει να τραγουδήσει ξανά 'glory, glory'.

Χάρι Κέιν και Τζέιντον Σάντσο πανηγυρίζουν ένα γκολ της εθνικής Αγγλίας. AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Χάρι Κέιν και Τζέιντον Σάντσο πανηγυρίζουν ένα γκολ της εθνικής Αγγλίας. AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πώς θα είναι η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό. Αν και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού υποστηρίζουν ανοιχτά πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Κυρίως στον τρόπο που πηγαινοέρχονταν τα εκατομμύρια σε συλλόγους, παίκτες και μάνατζερ. Αυτή η συνθήκη θα διαμορφωθεί ανάλογα μετά το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο δεν εμποδίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ονειρεύεται το μέλλον της.

Και αυτό περιλαμβάνει δύο παίκτες με τον χαρακτηρισμό του world class στην γραμμή κρούσης. Τζέιντον Σάντσο και Χάρι Κέιν. Ο 20χρονος Άγγλος διεθνής ακραίος είναι ένα λάθος που θα κυνηγάει για χρόνια τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι 'πολίτες' τον απέκτησαν για... 180.000 ευρώ το 2015 από τη Γουότφορντ. Και τον πούλησαν για 8 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2017 στην Ντόρτμουντ. Σήμερα η αξία του Σάντσο αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Φυσιολογικά -τουλάχιστον με τα προ κορονοϊού δεδομένα- αν αναλογιστεί κανείς την εξέλιξη που είχε στον γερμανικό σύλλογο. Φέτος ο Σάντσο μετρούσε 17 γκολ και 19 ασίστ σε 35 συμμετοχές και μέχρι τη διακοπή ελέω της πανδημίας. Συνολικά με τη φανέλα της Ντόρτμουντ έχει απολογισμό 31 γκολ και 42 ασίστ σε 90 συμμετοχές...

Στο instagram live που έκανε, ο 20χρονος ακραίος κυνηγός απαντούσε σε ερωτήσεις των ακολούθων του κρατώντας ένα μπουκάλι νερό. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς του ζήτησε να πιει νερό αν πρόκειται να αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συμπτωματικό ή όχι, ο Σάντσο σήκωσε το μπουκάλι και ήπιε. Πυροδοτώντας αμέσως τα σενάρια που τον θέλουν παίκτη των 'κόκκινων διαβόλων' τη νέα σεζόν. Η Γιουνάιτεντ δεδομένα θέλει τον Σάντσο, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 με την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί από την άλλη συνηθίζουν την συγκεκριμένη τακτική. Να φτιάχνουν παίκτες κι μετά να τους πουλάνε, ανακαλύπτοντας τα επόμενα ποδοσφαιρικά project. Το θέμα είναι κατά πόσο η γερμανική ομάδα θα 'υποκύψει' στην διαφαινόμενη μείωση των τιμών που... επιβάλλει ο κορονοϊός.

Διάθεση που δύσκολα θα δείξει η Τότεναμ για το μεγάλο αστέρι και αρχηγό της, Χάρι Κέιν. Ο διεθνής στράικερ κοστολογείται με... 230 εκατ. ευρώ από τους 'Spurs', που με αυτό το ποσό θα κληθούν να ισοφαρίσουν επικοινωνιακά μια πιθανή απώλεια του Κέιν. Παρά το γεγονός πως η σχέση του με τον Ζοζέ Μουρίνιο δεν είναι κακή, εντούτοις παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Κέιν έχει πειστεί πως με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι η προοπτική τίτλων είναι εφικτή για τους Λονδρέζους. Ο 26χρονος φορ έλαμψε μέσα από τις οδηγίες και την φιλοσοφία του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, τώρα δεν έχει πειστεί πως η ποδοσφαιρική οπτική του Ζοζέ Μουρίνιο είναι το ίδιο συμβατή με το ταλέντο και τα χαρίσματα του.

Σε 278 συμμετοχές με την Τότεναμ, ο Κέιν μετράει 181 γκολ και 30 ασίστ. Φέτος αντιμετώπισε μια σειρά από τραυματισμούς, απόρροια κυρίως της επιβάρυνσης που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη κι έτσι, έκανε 25 ματς και 17 γκολ, ενώ ως αρχηγός -πλέον- της εθνικής Αγγλίας μετράει 45 συμμετοχές και 32 τέρματα... Το συμβόλαιο με τους Spurs είναι σε ισχύ μέχρι το 2024, επομένως η Τότεναμ έχει όλα το πακέτο με τα διαπραγματευτικά ατού υπέρ της. Ωστόσο δεδομένα θα παίξει σημαντικό ρόλο η επιθυμία του παίκτη. Και σύμφωνα με τους Άγγλους, ο Κέιν σήμερα μοιάζει να αποδέχεται την ιδέα πως θα πρέπει να παίξει αλλού αν θέλει να κερδίσει τίτλους.

Το εγχείρημα για τη Γιουνάιτεντ κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Την ίδια στιγμή ωστόσο είναι και ονειρικό. Δύο Άγγλοι διεθνείς, αμφότεροι σε εξαιρετική ηλικία, με παγκόσμια ποδοσφαιρική κλάση, ικανοί μαζί με παίκτες (ή κάποιους από αυτούς) όπως οι Ντάνιελ Τζέιμς, Μάρκους Ράσφορντ, Αντονί Μαρσιάλ και Μέισον Γκρίνγουντ, να δημιουργήσουν μια τρομακτική γραμμή κρούσης στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τέτοια που θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες των 'κοκκινων διαβόλων' να επιστρέψουν δυναμικά στην διεκδίκηση της Premier League. Από την κορυφή της οποίας απουσιάζουν από την σεζόν 2012-2013, όταν και πανηγύρισαν για τελευταία φορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK