Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με την προϊστορία υπέρ της υποδέχεται την Κέρκυρα και διεκδικεί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε για τελευταία φορά την Κέρκυρα στις 6 Οκτωβρίου του 2012. Η "Ένωση" στην τελευταία παρουσία της στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας αναδείχθηκε ισόπαλη με τους Φαίακες σώζοντας την παρτίδα στο 74ο λεπτό με γκολ του Μιχάλη Παυλή. Η "Ένωση" ισοφάρισε το γκολ του Βενέτη, ο οποίος ήταν ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε ξανά εναντίον της την περασμένη εβδομάδα στον αγώνα του Κυπέλλου στην Κέρκυρα.

Η πρώτη φορά κατά την οποία οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχτηκαν τους Φαίακες στην Αθήνα ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2004. Στο ξεκίνημα της εποχής Νικολαϊδη στη διοίκηση του Συλλόγου, η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Κέρκυρα στη Ριζούπολη, η οποία αποτέλεσε την προσωρινή έδρα της "Ένωσης" μέχρι να ετοιμαστεί το προσφάτως χρησιμοποιημένο -τότε- για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ΟΑΚΑ.

Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ
INTIME SPORTS
Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ
INTIME SPORTS
Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος επικράτησε της Κέρκυρας του Νίκου Αναστόπουλου με 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ιβάν Ρούσεφ (43’) και Λεωνίδας Καμπάνταης (88’). Αγχωτική νίκη που έγινε στη σκιά της… λαϊκής απαίτησης να υπαχθεί η ΠΑΕ στο άρθρο 44.

Από την πρώτη και την τελευταία φορά που η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Κέρκυρα μεσολάβησαν άλλες τέσσερις φορές εκ των οποίων οι Φαίακες κατάφεραν μόνο μία φορά να κάνουν ζημιά στην οικοδέσποινα "Ένωση": Πρόκειται για την 5η Γενάρη 2011 όταν η ΑΕΚ του Χιμένεθ -με τον σημερινό της προπονητή Τραϊανό Δέλλα στο αρχικό σχήμα- τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στην Κέρκυρα του μετέπειτα τερματοφύλακα του "Δικεφάλου", Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος εκείνο το απόγευμα κατέβασε ρολά. Στείρο 0-0 και γκρίνια στην εξέδρα.

Mε οδηγό την προϊστορία η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ μετράει ισάριθμες νίκες στην έδρα της με την Κέρκυρα. Στις 18 Νοέμβρη του 2006 τη συνέντριψε με 4-1 (Λυμπερόπουλος 2, Σέζαρ, Μαντούκα / Βαρονέζι), στις 22 Γενάρη του 2009 τη νίκησε δύσκολα με 1-0 (Σκόκο) ενώ στις 4 Δεκέμβρη του 2012 τη νίκησε -ακόμα πιο δύσκολα- με 1-0 (Μπέλεκ).

Το σημερινό αντάμωμα της "Ένωσης" με την Κέρκυρα είναι βεβαίως διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα αφού η ομάδα του Δέλλα υποδέχεται τους Φαίακες στον επαναληπτικό του 1-1 του πρώτου αγώνα, ως ομάδα που συμμετέχει σε μικρότερου βεληνεκούς πρωτάθλημα.

Η συγκυρία του θετικού αποτελέσματος στο πρώτο ματς αποτελεί βεβαίως… μαξιλάρι, ωστόσο από μόνο του δεν μπορεί να δώσει τίποτα στην ΑΕΚ, η οποία θέλει να επαναλάβει ένα ακόμα απόγευμα στα πρότυπα της μεγαλύτερης μέρας της στη σεζόν: Εκείνης με τον Ατρόμητο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK