Με… όπλο του τον Σπανό!

Το δεδικασμένο του ιδιοκτήτη του Ατρόμητου που δεν κλήθηκε με το άρθρο 29 αν και έπιασε από τον λαιμό τον βοηθό Κούρεντα, όπως διαβάσατε στο Contra.gr, θα επικαλεστεί ο Ολυμπιακός στην απολογία του. Όλα τα δεδομένα, οι λεπτομέρειες και οι πιθανές τιμωρίες...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Την υπερασπιστική του γραμμή εν όψει της απολογίας του το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4, 15:00) στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ, την Μεγάλη Πέμπτη, ετοιμάζει ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με τιμωρία που μπορεί να φτάσει ακόμη και σε αφαίρεση έξι βαθμών ή και σε υποβιβασμό, αφού αυτές είναι δύο από τις τέσσερις ποινές που προβλέπονται στο άρθρο «29» του πειθαρχικού κώδικα για «βία κατά αξιωματούχου αγώνα».

Επίσης, σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, αν μια ομάδα κριθεί υπαίτια μπορεί να τιμωρηθεί με διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές ή διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Το ποια από τις παραπάνω ποινές θα επιβληθεί, ωστόσο, είναι στην κρίση της πειθαρχικής επιτροπής, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι συγκεκριμένες τιμωρίες «επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος». Καμία από τις τέσσερις ποινές δεν είναι υποχρεωτική με απλά λόγια.

Η απολογία των «ερυθρόλευκων» δια του νομικού τους Αργύρη Λίβα θα περιλαμβάνει… Γιώργο Σπανό! Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον α’ γύρο τιμωρήθηκε με ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και πρόστιμο 20.000 ευρώ και ο Ατρόμητος με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 4.500 ευρώ πρόστιμο για επίθεση στον βοηθό Ευθύμη Κούρεντα όπως είχε αποκαλύψει το Contra.gr.

Στον Ολυμπιακό θα επικαλεστούν ότι αν και στο φύλλο αγώνα είχε γραφτεί μεταξύ άλλων για τον Γιώργο Σπανό ότι… «φωνάζοντας μου “θα σε γαμ… ρε πού…” μου επιτέθηκε πιάνοντας με από τον λαιμό και συνέχισε απειλώντας με “θα σε βρω ρε αρχ…, και θα σε γαμ... και θα σε σκοτώσω”», παρόλα αυτά ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου δεν κλήθηκε σε απολογία για «βία κατά αξιωματούχου αγώνα» αλλά για «απειλή» καθώς όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο διεθνής βοηθός από τα Τρίκαλα «είχα τρομοκρατηθεί από την επίθεση του».

Το μεν άρθρο «28» του πειθαρχικού κώδικα προβλέπει τιμωρία για «οποιοσδήποτε εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές…» ενώ το «29» (με το οποίο έχει κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός) για «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του».

Σε ότι αφορά τις προβλεπόμενες ποινές, στο άρθρο «28» υπάρχει επίσης αφαίρεση βαθμών, αλλά αόριστα και όχι -6, ενώ δεν υπάρχει ποινή διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο.

Στον Ολυμπιακό τέλος υποστηρίζουν ότι το άρθρο «29» δεν μπορεί να «σταθεί» επειδή στην έκθεση του παρατηρητή Θεμιστοκλή Βαλσάμη γίνεται λόγος για απώθηση του β' παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη (εκτός από φραστική επίθεση) και εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι δεν θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών σημειώνοντας ότι για όσα γράφονται στις εκθέσεις η… προβλεπόμενη ποινή είναι "βαρύ" πρόστιμο και 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK