Με την 'απαγωγή' 16 παικτών η Τζαμάικα απειλεί τα φαβορί του Μουντιάλ

Με ένα πολύ φιλόδοξο αλλά και εντυπωσιακό σχέδιο -εφόσον υλοποιηθεί στο 100%- η Τζαμάικα σκοπεύει να κάνει κρότο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ!

Ο Γκρέι πανηγυρίζει με τους Φρίμπονγκ και Σίνγκραβεν το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό της Λεβερκούζεν σε αναμέτρηση της Bundesliga κόντρα στη Στουτγκάρδη, στην BayArena | 06/02/2021 ⓒ 2021 Thilo Schmuelgen/Associated Press
Ο Γκρέι πανηγυρίζει με τους Φρίμπονγκ και Σίνγκραβεν το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό της Λεβερκούζεν σε αναμέτρηση της Bundesliga κόντρα στη Στουτγκάρδη, στην BayArena | 06/02/2021 Ⓒ 2021 THILO SCHMUELGEN/ASSOCIATED PRESS

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τζαμάικα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της τελευταίας δεκαετίας στο ranking της FIFA. Το 2010 ήταν 58η στην κατάταξη, έφτασε μέχρι και την 80η το 2013 αλλά πριν από λίγους μήνες βρέθηκε στην 48η. Και είναι ξεκάθαρο πως σκοπεύει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Με ένα μεγαλόπνοο σχέδιο αλλά και εντυπωσιακό, ειδικά αν υλοποιηθεί στο 100%. Με ορίζοντα το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Τι περιλαμβάνει το εγχείρημα; Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 16 Άγγλους ποδοσφαιριστές! Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Μάικλ Αντόνιο, Ντεμαράι Γκρέι, Μαξ Άαρονς, Λίαμ Μουρ, Ιβάν Τόνεϊ, Άιζακ Χέιντεν, Αντρέ Γκρέι, Ίθαν Πίνοκ, Μέισον Χόλγκεϊτ, Κέμαρ Ρουφ, Ρολάντο Άαρονς, Κέρτις Τιλτ, Τζαμάλ Λόου, Αμάρι Μπελ, Νέιθαν Ρέντμοντ και Κέισι Πάλμερ. Όλοι τους με καταγωγή από την χώρα της Καραϊβικής. Μην ξεχνάμε πως παίκτες όπως οι Λίον Μπέιλι (Λεβερκούζεν/εξτρέμ/35 εκατ. ευρώ), Μπόμπι Ντεκόρντοβα-Ριντ (Φούλαμ/μέσος/8 εκατ. ευρώ), Μάικλ Χέκτορ (Φούλαμ/στόπερ/6 εκατ. ευρώ) και Ράβελ Μόρισον (μέσος/free agent), αγωνίζονται ήδη με τα χρώματα της...

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Τζαμάικα, Μάικλ Ρίκετς, επιβεβαίωσε ότι ο Λίαμ Μουρ έχει ήδη αποκτήσει το τζαμαϊκανό του διαβατήριο, ενώ οι περισσότεροι από τους παίκτες που θέλουν να καλέσουν στην εθνική ομάδα βρίσκονται σε ανάλογη διαδικασία.

"Αντρέ Γκρέι, Ντεμαράι Γκρέι, Άιζακ Χέιντεν, Μέισον Χόλγκεϊτ, μας έχουν ήδη πλησιάσει ζητώντας να εκπροσωπήσουν την χώρα, ο Λίαμ Μουρ έχει στα χέρια του το διαβατήριο, αυτή είναι η πρόθεση και των Νέιθαν Ρέντμοντ, Κέμαρ Ρουφ, Ιβάν Τόνεϊ. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι εν μέσω διαδικασία απόκτησης του διαβατηρίου τους. Υπάρχουν καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ελπίζουμε πως σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα ικανοποιήσουμε το αίτημα όλων αυτών των παικτών. Είχαμε καιρό συζητήσεις. Μίλησα με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού της χώρας και συμφώνησε να μας βοηθήσει να διευκολύνουμε και επιταχύνουμε την διαδικασία", αποκάλυψε ο Ρίκετς.

Οι 16 Άγγλοι ποδοσφαιριστές που θέλει η Τζαμάικα:

Παίκτης Ομάδα Θέση Αξία
Μάικλ Αντόνιο Γουέστ Χαμ Επιθετικός 12 εκατ. ευρώ
Ντεμαράι Γκρέι Λεβερκούζεν Εξτρέμ 12 εκατ. ευρώ
Μαξ Άαρονς Νόριτς Δεξί μπακ 20 εκατ. ευρώ
Λίαμ Μουρ Ρέντινγκ Στόπερ 5,5 εκατ. ευρώ
Ιβάν Τόνεϊ Μπρέντφορντ Επιθετικός 10 εκατ. ευρώ
Άιζακ Χέιντεν Νιούκαστλ Μέσος 10 εκατ. ευρώ
Αντρέ Γκρέι Γουότφορντ Επιθετικός 5 εκατ. ευρώ
Ίθαν Πίνοκ Μπρέντφορντ Στόπερ 3,5 εκατ. ευρώ
Μέισον Χόλγκεϊτ Έβερτον Στόπερ 18 εκατ. ευρώ
Κέμαρ Ρουφ Ρέιντζερς Επιθετικός 6 εκατ. ευρώ
Ρολάντο Άαρονς Χάντερσφιλντ Εξτρέμ 0,4 εκατ. ευρώ
Κέρτις Τιλτ Γουίγκαν Στόπερ 0,1 εκατ. ευρώ
Τζαμάλ Λόου Σουόνσι Εξτρέμ 1,4 εκατ. ευρώ
Αμάρι Μπελ Μπλάκμπερν Αρ. μπακ 1 εκατ. ευρώ
Νέιθαν Ρέντμοντ Σάουθαμπτον Εξτρέμ 18 εκατ. ευρώ
Κέισι Πάλμερ Μπρίστολ Σίτι Μέσος 1.2 εκατ. ευρώ

Ο Μάικλ Αντόνιο είχε κληθεί σε παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2016, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε και έκτοτε δεν είχε άλλη ευκαιρία. Την ίδια χρονιά είχε αρνηθεί την πρόσκληση της Τζαμάικα, όμως τώρα μοιάζει έτοιμος να κάνει το βήμα. Έστω κι αν ο Ντέιβιντ Μόγιες τον παροτρύνει να περιμένει την εθνική Αγγλίας.

Λίαμ Μουρ, Μας Άαρονς, Ντεμαράι Γκρέι, Άιζακ Χέιντεν και Μέισον Χόλγκεϊτ έχουν προλάβει να εκπροσωπήσουν τα 'τρία λιοντάρια' σε επίπεδο 'μικρών' εθνικών ομάδων, αλλά αυτό δεν τους δεσμεύει αν αποφασίσουν να παίξουν για την χώρα καταγωγής τους.

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτές των Ιβάν Τόνεϊ, Μαξ Άαρονς και Ντεμαράι Γκρέι, που διατηρούν ακόμη τις ελπίδες τους να κληθούν στην εθνική Αγγλίας, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου του πολύ μεγάλου ανταγωνισμού. Ωστόσο η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τζαμάικα είναι πολύ αισιόδοξη πως τουλάχιστον οι Ίθαν Πίνοκ, Ρολάντο Άαρονς, Κεμάρ Ρουφ, Κέρτις Τιλτ, Αμάρι Μπελ, Κέισι Πάλμερ και Λίαμ Μουρ θα αποδεχθούν την πρόσκληση της.

Η Τζαμάικα είναι μέλος της CONCACAF, μια από τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες της FIFA που περιλαμβάνει 41 μέλη από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την ομοσπονδία της Καραϊβικής. Πρώτος στόχος της Τζαμάικα είναι το CONCACAF Cup και τα ματς της προκριματικής φάσης που ξεκινούν τον Σεπτέμβρη. Αν ωστόσο πετύχει να φέρει εις πέρας το σχέδιο της με τους 16 Άγγλους ποδοσφαιριστές, τότε σκοπεύει να κάνει το κομμάτι της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK