Τζέραρντ: Ο πιο πιστός Άγγλος της Premier League

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν θα είναι ο Άγγλος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις στην Premier League που δεν έχει αλλάξει ποτέ ομάδα, ένα ρεκόρ που θα μείνει για χρόνια ακατάρριπτο.

Τζέραρντ: Ο πιο πιστός Άγγλος της Premier League

Η Λίβερπουλ τη νέα χρονιά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Premier League και η Premier League θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ωστόσο, ο Τζέραρντ στο τέλος της σεζόν θα έχει δημιουργήσει ένα ρεκόρ στην Premier League που δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον.

Το ρεκόρ

Ο Τζέραρντ στο τέλος της σεζόν, θα αποτελεί τον πρώτο σε συμμετοχές Άγγλο ποδοσφαιριστή της Premier League (ιδρύθηκε το 1992) που δεν έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα άλλης ομάδας στην καριέρα του. Τον κύκλο των παικτών που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο είχε ανοίξει νωρίτερα ο Γκάρυ Νέβιλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίστηκε από το 1992 μέχρι το 2011, συμπληρώνοντας 400 συμμετοχές, ενώ πρώτος στη σχετική λίστα είναι -για λίγο ακόμα- ο συμπαίκτης του, Πολ Σκόουλς με 499 συμμετοχές από το 1993 μέχρι και το 2013.

Ο Τζέραρντ αυτή τη στιγμή μετράει 494 συμμετοχές από το 1998 και όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της σεζόν θα έχει περάσει τον Σκόουλς και θα είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί για πολλά χρόνια, αφού ελάχιστοι πλέον είναι οι παίκτες που μένουν πιστοί στη φανέλα μιας ομάδας.

Τζέραρντ: Ο πιο πιστός Άγγλος της Premier League

Ο μόνος άλλος εν ενεργεία Άγγλος παίκτης που δεν έχει αλλάξει φανέλα στην καριέρα του και θα μπορούσε να απειλήσει το διαφαινόμενο ρεκόρ του αρχηγού της Λίβερπουλ είναι ο Τόνι Χίμπερτ της Έβερτον. Ο Χίμπερτ αγωνίζεται στην Έβερτον από το 2000, ωστόσο έχει μόλις 264 συμμετοχές και είναι ήδη 33 ετών.

Οι "διώκτες" του Τζέραρντ

Άλλοι παίκτες που θα μπορούσαν να σπάσουν το ρεκόρ του Τζέραρντ είναι ο Τζον Τέρι της Τσέλσι (435 συμμετοχές) και ο Λεόν Όσμαν (333 συμμετοχές) της Έβερτον. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν ξεπεράσουν τον Τζέραρντ σε συμμετοχές θα ήταν άδικο να τους συγκρίνουμε μαζί του, καθώς ο πρώτος τη σεζόν 2000-2001 είχε φορέσει ως δανεικός της φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ ο δεύτερος έχει αγωνιστεί δανεικός σε Ντέρμπι και Κάρλαιλ Γιουνάιτεντ.

Τζέραρντ: Ο πιο πιστός Άγγλος της Premier League
INTIME SPORTS

Σημαντικό επίτευγμα αποτελούν και οι 430 συμμετοχές του Γκάρι Κέλι με τη φανέλα της Λιντς, ωστόσο ο Κέλι καταγόταν από την Ιρλανδία και δεν μπορεί να μπει στη σχετική λίστα.

Συνεπώς, αν ο Τζέραρντ δεν υποστεί στο άμεσο μέλλον κάποιο σοβαρό τραυματισμό, θα ξεπεράσει τον Πολ Σκόουλς, αλλά και τις 500 συμμετοχές, ρεκόρ που είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσει, αφού δεν υπάρχει κάποιος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που μπορεί να τον απειλήσει και δύσκολα θα υπάρξει κάποιος στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν ο Τζέραρντ από την Λίβερπουλ (VIDEO)

Συγκίνηση στο twitter μετά το "αντίο" του Στίβεν Τζέραρντ

Οι παίκτες της Λίβερπουλ υμνούν τον Στίβεν Τζέραρντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK