Με την ίδια φανέλα για τα θύματα της Γένοβας όλες οι ομαδες!

O ποδοσφαιρικός κόσμος θα δείξει την αλληλεγγύη του στα θύματα της τραγωδίας στην Γένοβα, μέσω μίας φανέλας που θα φορέσουν όλες οι ομάδες πριν την έναρξη της 2ης αγωνιστικής της Serie A (PHOTO).

Juventus, right, and Chievo teams observe a minute of silence to honor the victims of the Genoa Morandi collapsed highway bridge, prior to the Serie A soccer match between Chievo Verona and Juventus, at the Bentegodi Stadium in Verona, Italy, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus, right, and Chievo teams observe a minute of silence to honor the victims of the Genoa Morandi collapsed highway bridge, prior to the Serie A soccer match between Chievo Verona and Juventus, at the Bentegodi Stadium in Verona, Italy, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο πόνος των Ιταλών είναι αμέτρητος για αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, με την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας "Μοράντι" που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων αθώων ψυχών, και ο ποδοσφαιρικός κόσμος σκέφτηκε έναν όμορφο τρόπο για να δείξει πως είναι δίπλα τους, στο πλευρό τους.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την είσοδο των ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους το Σαββατοκύριακο για τα ματς της 2ης αγωνιστικής της Serie A, όλοι οι παίκτες θα εμφανιστούν φορώντας μία φανέλα που θα έχει γραμμένη πάνω της την εξής φράση: "Η Γένοβα στην καρδιά".

Με την ίδια φανέλα για τα θύματα της Γένοβας όλες οι ομαδες!

Η φράση μάλιστα αυτή θα συνοδεύεται από ένα σχέδιο: τη διαλυμένη γέφυρα και μία καρδιά που έχει σχηματιστεί από πάρα πολλές μικρές καρδιές που αντιπροσωπεύουν τα άτομα που ενεπλάκησαν άθελά τους στο τραγικό δυστύχημα.

Σε αντίθεση μάλιστα με τα ματς της πρεμιέρας, αυτή τη φορά θα παραταχθούν στο γήπεδο και οι δύο ομάδες της πόλης της Γένοβας (είχαν αναβληθεί τα παιχνίδια τους λόγω της τραγωδίας), με την Τζένοα να υποδέχεται στο "Μαράσι" την Έμπολι και την Σαμπντόρια να παίζει εκτός έδρας με την Ουντινέζε.

Σημειώνεται πως πέρα από την παραπάνω συμβολική χειρονομία, η ιταλική λίγκα θα βοηθήσει τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την τραγωδία και με έμπρακτο τρόπο, συγκεντρώνοντας -όπως ανακοίνωσε- ένα οικονομικό ποσό για την ενίσχυσή τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK