Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει ο Ιωνικός και ο Χρήστος Κανελλάκης
Θυμάστε το πρόσφατο σκάνδαλο Calciopoli που συγκλόνισε την Ιταλία και ανάγκασε πολλούς να πάρουν το κομπιουτεράκι αρχίζοντας τους υπολογισμούς μετά τις αφαιρέσεις βαθμών σε Λάτσιο, Φιορεντίνα, Μίλαν και Γιουβέντους; Ε, κάπως έτσι θα κάνουμε κι εδώ στην Ελλάδα σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο Ιωνικός για το επεισόδιο που έλαβε χώρα την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ανάμεσα στον διαιτητή Χρήστο Φωτιάδη και τον «ισχυρό άνδρα» της κυανόλευκης ΠΑΕ, Χρήστο Κανελλάκη.

Aν αποδειχθεί ότι ο κ.Κανελλάκης χτύπησε τον διαιτητή, τότε ο Ιωνικός και ο Χρήστος Κανελλάκης κινδυνεύουν με μία από τις βαρύτερες τιμωρίες των τελευταίων ετών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ολα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα αποδειχθεί η χειροδικία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ΚΑΠ και συγκεκριμένα με το άρθρο 85 παράγραφος 2, ο Ιωνικός κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από το πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο 80.000 ευρώ, ενώ ο κ.Κανελλάκης με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τουλάχιστον πέντε χρόνια!
Δεν παίρνει θέση η Super League, η καθυστερημένη αντίδραση της ΕΠΟ
“Είμαι δυσαρεστημένος από κάθε κρούσμα βίας που αφορά το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι που είναι ευχάριστο. Είναι κάτι που προσπαθούμε από την πλευρά μας όσο το δυνατόν να το μειώσουμε”. Με αυτό το λιτό τρόπο απάντησε την Τρίτη ο Πέτρος Κόκκαλης στην ερώτηση δημοσιογράφου για τη βία, αλλά και τη συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Super League για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Super League αρνείται επιδεικτικά να πάρει θέση για το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή. Εχουν περάσει δύο ημέρες και ουδείς φαίνεται να δείχνει τη δέουσα σημασία για ένα περιστατικό που αν μη τι άλλο αμαυρώνει την εικόνα του πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο διαιτητής κ.Φωτιάδηςέχει κάνειμήνυση κατά του κ.Κανελλάκη, ενώ από την πλευρά του ο κ.Κανελλάκης είναι “άφαντος” μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στο θέμα. Βέβαια, σε περίπτωση που το “επεισόδιο” -έστω και καθυστερημένα- πάρει διαστάσεις, δεν αποκλείεται το αφεντικό του Ιωνικού να εκδώσει ανακοίνωση-δήλωση με την οποία θα παίρνει -επιτέλους- θέση για το τι ακριβώς έγινε την Κυριακή.
Οσον αφορά την ΕΠΟ, δύο μέρες μετά το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση και καταδίκασε το επεισόδιο, δηλώνοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του Θεόφιλου Φωτιάδη σε ό,τι κι αν αποφασίσει. Το γεγονός ότι δύο 24ωρα μετά η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά, αφού δεν μιλάμε για ένα περιστατικό ελάσσονος σημασίας, αλλά για ένα επεισόδιο που δημιουργεί τον κίνδυνο να υπάρχει… δεδικασμένο, εφόσον δεν υπάρχει η απαιτούμενη τιμωρία.
Η σχετική ανακοίνωση:
“Η ΚΕΔ/ΕΠΟ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Ιωνικός στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Φωτιάδη.
Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους στα πρωταθλήματα να σεβαστούν απολύτως τους διαιτητές και το έργο τους.
Δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στον κ. Φωτιάδη σε όλες τις ενέργειες που ο ίδιος θα αποφασίσει να προχωρήσει και ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο κρούσμα επίθεσης σε διαιτητή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προς τούτο μέτρα”.