Μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης στις ποινές του "Koriopolis"

Βαριές, αλλά εφέσιμες οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο "Koriopolis". Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε αναλυτικά πώς τιμωρήθηκαν οι εμπλεκόμενοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης στις ποινές του "Koriopolis"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ:

- Στον Αχιλλέα Μπέο (πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η οποία είναι εξαγοράσιμη.

- Στον Γιώργο Τσακογιάννη (πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 10 μηνών (δεν έχει γίνει γνωστό αν θα του δοθεί αναστολή ή θα οδηγηθεί στη φυλακή) για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή, με τους επίμαχους αγώνες να είναι οι εξής: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

- Στον Γιάννη Κομπότη (πρώην ιδιοκτήτης Λεβαδειακού) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

- Στους Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Αστ. Τρίπολης, Super League Σουρωτή) και Δημήτρη Μπάκο (ιδιοκτήτης Αστ. Τρίπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα - Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου.

- Στους Αβραάμ Παπαδόπουλο (ποδοσφαιριστής), Κώστα Μενδρινό (πρώην ποδοσφαιριστής) και Γιάννη Παπαδόπουλο (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

- Στον Νίκο Παντέλη (προπονητής) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

- Στον Μιχάλη Νικολόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

- Στον Αγγελο Τραυλό (μάνατζερ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

24MEDIA NETWORK