Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ

Eίναι από τις φορές που το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα ενός αγώνα. Η Λάρισα έπαιξε καλύτερα από την ΑΕΚ, έχασε περισσότερες ευκαιρίες αλλά τους τρεις βαθμούς τους πήρε η Ενωση με το γκολ του Βενγλνίσκι (0-1). Μονότερμα της Λάρισας στο τελευταίο 20λεπτο, είχε και δοκάρι. Φανταστική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Αλκαζάρ .

Με τον κόσμο να δίνει "φτερά" στα πόδια των παικτών και τον Δώνη να έχει στήσει ιδανικά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, η Λάρισα πήρε από νωρίς τα ηνία του ματς. Οι ακραίοι μπακ της ΑΕΛ επιχείρησαν αρκετές πλαγιοκοπήσεις και οι Κόντης, Μάλμπασα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους αντιπάλους τους. Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 8’ ο Κόντης έσωσε από του "Χάρου" τα δόντια την ΑΕΚ όταν έσωσε την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Σέρμπαν.

Η Ενωση, με κινητήριο μοχλό τον Βλάνταν Ιβιτς, προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και εν μέρει τα κατάφερε, αφού οι παίκτες της ανέβηκαν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 33’ ο Ιβιτς επιχείρησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ αλλά το φάουλ του αποκρούστηκε θαυμάσια από τον Κοτσόλη.

*** Στο 25' μπήκαν στο γήπεδο οι φίλοι της ΑΕΚ.

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Ντέμης Νικολαΐδης και Ιλια Ιβιτς. Κάθησαν κοντά στον πρόεδρο της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκη. Ο πρόεδρος της Ενωσης άκουσε "γαλλικά" από την εξέδρα μετά το τέλος του ματς.

*** Πολλοί τοπικοί φορείς έδωσαν επίσης το "παρών".

Αποστολή: Γιάννης Κυφωνίδης
Βαγγέλης Μπαλτσαβιάς

Το τρίλεπτο 35’-38’ ήταν ιδιαίτερα θερμό. Αρχικά ο Νταμπίζας έχασε την ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Μάλμπασα απέκρουσε την κεφαλιά του λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα οι φίλοι της Λάρισας έκλεισαν τα μάτια όταν ο Βενγλίνσκι πλάσαρε τον Κοτσόλη από τα τρία μέτρα. Ο τερματοφύλακας της Λάρισας όμως κράτησε τα δικά του ανοιχτά και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Ηταν η πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο μέρος που ο Ουκρανός έκανε αισθητή την παρουσία του καθώς ήταν απομονωμένος στην επίθεση της ομάδας του.

Aλλαγές και γκολ

O Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα στο ημίχρονο και έριξε τον Σοάρες στη θέση του Κρασσά για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η ταχύτητα του Βραζιλιάνου έδωσε τη λύση στην ΑΕΚ στη φάση του 58΄. Εξοχη και πολύ γρήγορη αντεπίθεση της Ενωσης κατέληξε σε ασίστ του Σοάρες και πλασέ του Βενγλνίσκι. Ηταν το πρώτο γκολ του Ουκρανού με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Δώνης αντέδρασε αμέσως από τον πάγκο της Λάρισας. Εδωσε εντολή στον Σπάσιτς να περάσει στο ματς ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Μπαχράμη στο δεξί άκρο. Από το 65’ και μετά η ΑΕΛ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε στα καρέ της την ΑΕΚ.

Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για την Λάρισα, από αυτές που χαρακτηρίζονται κλασικές. Η κυριότερη από αυτές ήρθε στο 74’ όταν το πλασέ του δαιμόνιου Αλωνεύτη εξουδετέρωσε με το ένα χέρι ο Σορεντίνο. Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης είχε φάουλ στο δοκάρι.

Ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον αγώνα τον Θωμά Κυπαρίσση για να ενισχύσει την "αεροπορία" του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Λάρισα πίεσε ακόμα πιο ασφυκτικά την ΑΕΚ και η αλήθεια είναι ότι η άμυνα της Ενωσης πέρασε δύσκολες στιγμές. Ο Δώνης δεν μπορούσε να πιστέψει πως οι παίκτες του έχαναν τις ευκαιρίες (η τελευταία με τον Κυπαρίσση στο 85’) αλλά πλέον δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.


Λάρισα: Κοτσόλης, Σίμος (82' Κυπαρίσσης), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (66' Μπαχράμης), Σέρμπαν, Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κατσιαρός, Γαβριλόπουλος, Καλαντζής (58' Σπάσιτς)

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μάλμπασα, Κόντης, Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Κυριακίδης, Ιβιτς (87' Πλιάτσικας), Κρασσάς (46' Σοάρες), Σέζαρ (74' Λάκης), Βενγλίνσκι

Κίτρινες: Γαβριλόπουλος, Νταμπίζας, Βιενγλνίνσκι, Κατσουράνης

Τέρματα: 58' Βενγλνίσκι

Εισιτήρια:11.763
Εισπράξεις: 210.525 ευρώ





News 24/7

24MEDIA NETWORK