Μεγάλη νίκη του Λεβαδειακού

Μεγάλη νίκη του Λεβαδειακού

Την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στην Α’ Εθνική πέτυχε το Σάββατο ο Λεβαδειακός. Μετά από ένα χορταστικό πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Λεμονή επικράτησε με 3-2 του Πανιωνίου. Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι αλλά προδόθηκαν από την άμυνά τους. Ανιαρή η επανάληψη με τους γηπεδούχους να κρατούν με άνεση το υπέρ τους σκορ.
Aγγλία το πρώτο μέρος...


Αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα στο πρώτο μέρος είναι ότι οι δύο ομάδες «διψούσαν» για τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό με τις δύο άμυνες να παραπαίουν και να παρουσιάζουν μεγάλα κενά.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του πρώτου γκολ του Πανιωνίου στο 15’. Τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων (Γιαννόπουλος, Ναλιτζής, Μάκος) έπαιξαν βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού και ο τελευταίος έγραψε άνετα το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν αιφνιδιάστηκαν από το γκολ των αντιπάλων τους, αφού άλλωστε δεν μένουν για πρώτη φορά πίσω στο σκορ. Με κύριο άξονα τον Ρούσεφ και τη σχετικά καλή ανάπτυξη ο Λεβαδειακός έψαξε την ισοφάριση. Το κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου του την πρόσφερε γρήγορα. Στο 29’ ο Αλεξ σέντραρε, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας των κυανέρυθρων όπου νικητής αναδείχθηκε ο Μπούσι (1-1).

Σαν να μην έφτασε αυτό στους φιλοξενούμενους (οι οποίοι πάγωσαν με την ισοφάριση) συνέχισαν να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και εν τέλει να πληρώνουν την απερισκεψία τους. Οι του Πανιωνίου παραχώρησαν φάουλ στο ύψος της περιοχής στο 39’. Βούτυρο στο ψωμί του σπεσιαλίστα Ρούσεφ, ο οποίος με την απευθείας εκτέλεση έγραψε το 2-1.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε, -τι άλλο-γκολ. Ο Φερνάντες έκοψε στα δύο την άμυνα του Λεβαδειακού στο 41’ και με την μπαλιά του έδωσε έτοιμο γκολ στο Μπρέσκα με τον Σλοβάκο να πλασάρει άνετα το Ζαφειρόπουλο. Όμως ο Λεβαδειακός έμελλε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Σέντρα φάουλ του Ρούσεφ στο 44’, κεφαλιά του προωθημένου Παστού και…3-2.

...και Ελλάδα η επανάληψη


Αμέσως μετά το γκολ, ο Λεμονής, του οποίου η γούνα είχε καεί τα προηγούμενα λεπτά, έδωσε εντολή στο Ζησόπουλο να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας. Με το 3-5-2, ο Λεβαδειακός θα προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμά του.

Η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων στην επανάληψη ήταν αναμενόμενη. Αυτό που δεν περίμενε κανείς ήταν η «χλιαρή» αντίδραση του Πανιωνίου. Παρά τις αλλαγές του Παντέλη (πέρασε Μήτρου και Νάβας) οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Λεβαδειακού και να ζητήσουν με αξιώσεις την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν βέβαια πέναλτι στο 54’ όταν ο Καλλιμάνης μάρκαρε δυνατά τον Μπρέσκα μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Νταμπώσης έδειξε «παίζεται. Όμως ο λόγος της ήττας του Πανιωνίου δεν ήταν φυσικά η διαιτησία.

Aπό την πλευρά του ο Λεμονής έκανε τα αυτονόητα. Ενίσχυσε την άμυνά του, έκανε όλες τις αλλαγές μετά το 75’ και έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να μην πουλάνε την μπάλα εύκολα. Εκ του αποτελέσματος ο Αθηναίος τεχνικός δικαιώθηκε για τις επιλογές του. Ο Λεβαδειακός πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του ενώ ο Πανιώνιος υπέστη ακόμα μία ήττα.


Τέρματα: 29' Μπούσι, 39' Ρούσεφ, 44' Παστός- 15' Μάκος, 41' Μπρέσκα.

Κίτρινες κάρτες: Καλλιμάνης, Μαγκντί, Χρυσάφης, Μπούσι, Μάκος

Λεβαδειακός:
Ζαφειρόπουλος, Κορέα, Παστός, Δήμου, Καλλιμάνης, Μπασαλά, Ζησόπουλος, Ρούσεφ (86' Βελετάνης), Χρυσάφης, Ντι Πάουλα (76' Μαχαίρας), Μπούσι (90' Ιορντάτσε).

Πανιώνιος: Bάνιακ, Μάκος, Σμίλιανιτς, Γιαννόπουλος (67' Μήτρου), Γουνδουλάκης (61' Νάβας), Μαγκντί, Κιάσσος, Κοντοδήμος (82' Μανιάτης), Φερνάντες, Μπρέσκα, Ναλιτζής.

Εισιτήρια: 463
Εισπράξεις: 7.912 ευρώ






News 24/7

24MEDIA NETWORK