ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταξύ Ιμπραΐμοβιτς και Ρονάλντο

Η Ιντερ κέρδισε με 2-1 τη Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου και εκτός του πρωταθλήματος, μπορεί να αισθάνεται περήφανη για την πρώτη διπλή νίκη επί των "ροσονέρι" τα τελευταία 25 χρόνια.

Μεταξύ Ιμπραΐμοβιτς και Ρονάλντο
Η
Ιντερ κέρδισε με
2-1 τη
Μίλαν στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου και εκτός του πρωταθλήματος, μπορεί να αισθάνεται περήφανη για την πρώτη διπλή νίκη επί των “ροσονέρι” τα τελευταία 25 χρόνια.

Το παιχνίδι ανέδειξε δύο πρωταγωνιστές, έναν από κάθε ομάδα. Από τους “νερατζούρι”, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ηγήθηκε της επίθεσης των γηπεδούχων και με ένα γκολ και μία ασίστ, ήταν καταλυτικός στην τελική έκβαση του αγώνα. Λίγο νωρίτερα, ο Ρονάλντο είχε δυσκολέψει τη… ζωή της Ιντερ, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ και δίνοντας προβάδισμα στη Μίλαν.

Νικητής ο Σουηδός

Η “Gazzetta dello Sport” επιχειρεί να πιάσει το σφυγμό του κόσμου αναφορικά με το τι έμεινε στο κοινό από τους δύο πρωταγωνιστές. Το ερώτημα που ετέθη έχει ως απαντήσεις “οι μαγίες και το γκολ του Ιμπραίμοβιτς” ή “το φανταστικό γκολ του Ρονάλντο”.

Νικητής και σε αυτήν την μονομαχία ήταν ο άσος της Ιντερ. Μεταξύ 10.700 ψήφων, το 55,3% επέλεξε τον Ιμπραΐμοβιτς, ενώ το 44,7% το γκολ του Ρονάλντο.

Η “Gazzetta dello Sport”, στα εβδομαδιαία ποδοσφαιρικά Oscar που απομένει, έδωσε αυτό του Καλύτερου Παίκτη του επταημέρου που πέρασε στον Σουηδό επιθετικό. Η παρουσία του στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια μπορεί να μην ήταν ιδανική, ωστόσο “ξεπλήρωσε” το χρέος του προς τους φιλάθλους της Ιντερ και με την εμφάνισή του επιβεβαίωσε ότι τη φετινή σεζόν είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Σε περίοπτη θέση βρέθηκε και ο Κακά, ο οποίος ήταν εξαιρετικός μεσοβδόμαδα κόντρα στην Σέλτικ, ενώ και στο ντέρμπι έτρεξε αρκετά, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τους χώρους που επιθυμούσε.

Το “φαινόμενο” Ρονάλντο

Η απόδοση του Ρονάλντο στο ματς είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο σημείωσε ένα αρκετά όμορφο και δύσκολο γκολ που έδωσε ελπίδες στη Μίλαν. Εξάλλου, από πριν τον αγώνα ήταν κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, λόγω της υποδοχής που θα τύγχανε από τους φίλους της πρώην ομάδας του.

Τα πανό με παχύσαρκες καρικατούρες του καθώς και οι δυνατές αποδοκιμασίες κάθε φορές που έπαιρνε την μπάλα έκλεψαν την παράσταση, αν και ο Βραζιλιάνος έδωσε μία απάντηση με το γκολ και εν συνεχεία με τον πανηγυρισμό του, στον οποίο κρατούσε επιδεικτικά τα αυτιά του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι απλώς έκανε τη δουλειά του, ενώ ο τεχνικός του, Κάρλο Αντσελότι, τόνισε: “Είχε μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες και βελτιώνεται η κατάστασή του. Θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Τον επόμενο χρόνο, ο Ρονάλντο θα βρίσκεται στην κορυφή και θα είναι και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση”.

Η αδικία των “νερατζούρι”

Στο 30ό λεπτό του derby della Madonnina, ο Ιμπραΐμοβιτς ανατράπηκε εντός της περιοχής από τον Ντανιέλε Μπονέρα, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης όχι μόνο δεν καταλόγισε πέναλτι, αλλά τιμώρησε τον Σουηδό με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Η απάντηση του επιθετικού της Ιντερ (τουλάχιστον προς τους “ροσονέρι”) ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αυτή προς το διαιτητή ήρθε την επόμενη μέρα.

Ο
Χούλιο Κρουζ μπήκε στο παιχνίδι στο 54ο λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα αργότερα είχε χριστεί σκόρερ. Εν συνεχεία, έβγαλε ασίστ στον Ιμπραΐμοβιτς και κατάφερε να αλλάξει το ρου του αγώνα. Τη νίκη αυτή, ο Αργεντινός την αφιέρωσε στον ιδιοκτήτη της Ιντερ,
Μάσιμο
Μοράτι.
“Ο λόγος που είμαι χαρούμενος είναι που βλέπω την οικογένεια Μοράτι ικανοποιημένος. Η νίκη είναι για αυτούς”, δήλωσε ο Κρουζ, μετά τον αποκλεισμό της Ιντερ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό γιατί τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας και οι δικοί τους… τηλεδιαιτητές δικαίωσαν τον Σουηδό, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε καθαρή παράβαση στην επίμαχη φάση και πως θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι. Ένα σφύριγμα που ίσως άλλαζε όλη τη μορφή του αγώνα μετέπειτα.

Μπερλουσκόνι: “Η Ιντερ το άξιζε”

Ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, αν και πολλοί περίμεναν να προβεί σε μία από τις γνωστές ανατρεπτικές δηλώσεις του… απογοήτευσε και εμφανίστηκε συνετός. “Η Ιντερ άξιζε τη νίκη. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο”, τόνισε ο “Καβαλιέρε”, ο οποίος για το γκολ του Ρονάλντο είπε τα καλύτερα λόγια.

Εν τούτοις, αναφέρθηκε και στους οπαδούς της Ιντερ οι οποίοι έβριζαν την οικογένειά του: “Ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια. Δεν μπορούσα, όμως, να περιμένω κάτι παραπάνω από μερικούς ηλίθιους”.

Ηαναγνώριση του προέδρου της Μίλαν ήρθε μέσω του πρώην παίκτη του, Ερνάν Κρέσπο. “Ο Μπερλουσκόνι ήταν κύριος. Ηρθε και μας συνεχάρη και χειροκροτούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα”, δήλωσε ο Αργεντινός επιθετικός της Ιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK