Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Κάθε πρόβλεψη για την εθνική ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ, φαινόμενο καθημερινό κι αναπόφευκτο πριν από διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, έχει συγκεκριμένη βάση: το ρόστερ, η φόρμα, οι προσωπικότητες, ο προπονητής, οι συνθήκες, το κόστος, το ένστικτο.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Αν καθένα από αυτά μπει στο... ίδιο καζάνι με το άλλο και αναμειχθούν, το εκρηκτικό αποτέλεσμα που προκύπτει πλησιάζει -όσο το δυνατόν γίνεται- στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θ' αποτυπωθεί, όπως και να 'χει, στο χορτάρι, μέχρι τότε όμως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια θα είναι η... Βραζιλία.

Το sportingintelligence.com, ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που οδηγούν σε αθλητικά συμπεράσματα με βάση αριθμούς/χρήματα, επιχείρησε να στέψει τη νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια με πέντε διαφορετικούς τρόπους, καταλήγοντας στο ότι η "σελεσάο" είναι εκείνη που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πανηγυρίσει για έκτη φορά, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή και αφού έχει αποκλείσει στον ημιτελικό τη Γερμανία. Η έτερη ημιφιναλίστ, η οποία θα έμενε εκτός από την "αλμπισελέστε", θα ήταν η Ισπανία.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Τα πέντε δεδομένα που χρησιμοποιεί στην έρευνά της η εν λόγω ιστοσελίδα είναι: α) η κατάταξη της FIFA, β) οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, γ) η αξία κάθε αποστολής, δ) η γνώμη του κοινού και ε) το παρελθόν στα Μουντιάλ που φιλοξενήθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πρωτιές της Ισπανίας

Αν το κριτήριο κατάκτησης του τίτλου ήταν η μηνιαία λίστα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, η Ισπανία θα διατηρούσε τα κεκτημένα. Η "φούρια ρόχα", η πρώτη ομάδα του FIFA Ranking μετά και την τελευταία μέτρηση, θα νικούσε στον τελικό τη Γερμανία, αφού αμφότερες θα είχαν επικρατήσει αντίστοιχα των Αργεντινής και Βραζιλίας. Σε αυτήν τη μέτρηση η Αγγλία θα έμενε εκτός από τη φάση των ομίλων, καθώς είναι πίσω τόσο από την Ουρουγουάη όσο και από την Ιταλία.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα θα προέκυπτε σε περίπτωση που η μάχη για το τρόπαιο κρινόταν από τους συνολικούς μισθούς των 23 ποδοσφαιριστών κάθε αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το συγκρότημα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα κέρδιζε ξανά τα "πάντσερ" στον τελικό του "Μαρακανά" και η Αργεντινή με τη Βραζιλία θα γεύονταν την πίκρα του αποκλεισμού στην ημιτελική φάση. Θέση στη 16άδα θα είχε τώρα και η Αγγλία, μόνο που θα έμενε εκτός χάνοντας από την Ισπανία.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Η σειρά της Αργεντινής

Αντίθετα, εφόσον το τελικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση εξαρτιόταν από τη συνολική αξία κάθε εθνικής, η Αργεντινή, χάρη στο πόσο κοστίζει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ο Λιονέλ Μέσι και όχι μόνο, θα έφτανε στον τελικό μαζί με την Βραζιλία και θα πατούσε ξανά κορυφή μετά το 1986. Η Ισπανία θα έχανε στον έναν εκ των δύο ημιτελικών από τη "αλμπισελέστε", ενώ η Γαλλία των πολλών "ακριβών" διεθνών θα έφτανε στην πρώτη τετράδα, πετώντας εκτός στα προημιτελικά τη "φθηνότερη" Γερμανία.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Παρόμοια κατάληξη θα είχε το Μουντιάλ, αν λαμβάναμε υπ' όψιν την προτίμηση του κοινού, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η Αργεντινή θα επικρατούσε της Βραζιλίας, έχοντας συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων όσων έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Ισπανία και Γερμανία θα έφταναν ξανά μέχρι την ημιτελική φάση, αλλά πάλι θα έμεναν εκτός συνέχειας. Όπως και η Αγγλία στα προημιτελικά.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Στην Αμερική κερδίζει η Βραζιλία

Επειδή πάντως το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται σε χώρα της αμερικανικής ηπείρου και η Βραζιλία έχει με το μέρος της την παράδοση (Χιλή '62, Μεξικό '70, ΗΠΑ '94), θα επέστρεφε στην πρώτη θέση νικώντας την Αργεντινή στον τελικό. Η "σελεσάο" θα είχε αποκλείσει προηγουμένως Ιταλία και Γερμανία διαδοχικά, ενώ η "αλμπισελέστε" την Ουρουγουάη των δύο τίτλων στη Ν.Αμερική (1930, 1950) στα ημιτελικά και τις Ηνωμένες Πολιτείες στην 8άδα!

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Η πορεία της Ελλάδας

Αναμφίβολα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας/πρόβλεψης είναι η πορεία της Ελλάδας ως μία εκ των 32 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βάσει της κατάταξης της FIFA η εθνική ομάδα της χώρας μας θα έφτανε μέχρι τη 16άδα, αντίθετα σε κάθε άλλη από τις υπόλοιπες πέντε κατηγορίες (μισθούς διεθνών, αξία ρόστερ, εκτίμηση κοινού, πορεία σε Μουντιάλ της Αμερικής) θα κατέληγε τέταρτη στον όμιλό της. Τούτο αναδεικνύει την τεράστια επιτυχία της να βρίσκεται, μετά το 2004, σταθερά στην πρώτη 15άδα της FIFA, χωρίς την ίδια στιγμή οι διεθνείς της να πληρώνονται αδρά ή να κοστίζουν ακριβά, χωρίς καν να έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου με το ποδόσφαιρο που παίζει. Αντίθετα Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού θεωρούνται ως επικρατέστερες για να προκριθούν από τον 3ο όμιλο.

Μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κερδίζει η... Βραζιλία

Στα νοκ άουτ θα πάνε...

Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα παραπάνω, παραθέτουμε την πρώτη 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Αγγλία, Γαλλία και Βέλγιο. Η Κροατία, η Ολλανδία, η Κολομβία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ελβετία, η Βοσνία, η Πορτογαλία και η Ρωσία θα συμπληρώσουν τη 16άδα των νοκ άουτ αγώνων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK