Μετωπική χωρίς ανάσα!

Περισσότερα κοινά και πολύ λιγότερα σημεία διαφορετικής οπτικής σκοπιάς ανέδειξε η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, με τον ομόλογό του του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Μετωπική χωρίς ανάσα!
INTIME SPORTS

Η συνάντηση διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα και οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι παραμένουν σε διαρκή επαφή, παρακολουθώντας τα δρώμενα, ως επί το πλείστον στην Ομοσπονδία και παρεμβαίνοντας όπου κριθεί απαραίτητο.

Μοναδικό σημείο στο οποίο οι δύο άνδρες εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις, όχι επί της ουσίας αλλά επί της... διαδικασίας, παραθέτοντας τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν την καθεμιά ξεχωριστά, ήταν το θέμα της αποχώρησης. Ο Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί ακραίες λύσεις, αλλά διαρκείς και μετωπικές συγκρούσεις με το παρακράτος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Και μέσα από το κανάλι, αλλά και μέσω των ΜΜΕ στα οποία καλούμαι να τοποθετηθώ, προσπαθώ να τους ξεμπροστιάζω, οπουδήποτε και οποτεδήποτε διαπιστώνω ότι παρανομούν. Είμαι πεπεισμένος ότι μαθημένοι να ζουν και να ενεργούν στο σκοτάδι, δεν αντέχουν το φως. Όσο περισσότερο φωτίζουμε τις έκνομες δραστηριότητές τους, τόσο χάνουν την ψυχραιμία τους και οδηγούνται σε ολέθρια σφάλματα.

Το περίμενα ότι θα βγάλουν και αλαζονεία, είναι δείγμα του πανικού τους και της ανάγκης να αποδείξουν ότι είναι ακλόνητοι. Μέσα τους όμως ξέρουν ότι είναι πλέον μετρημένες οι μέρες τους..." υποστήριξε ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο συμφώνησε με την υπογράμμιση του Ιβάν Σαββίδη ότι έχει αργήσει χαρακτηριστικά η Δικαιοσύνη να διελευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες.

"Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση", επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης των "πρασίνων" και συνέχισε: "Χωρίς όμως να σταματήσουμε ούτε λεπτό να αποκαλύπτουμε τις αλλεπάλληλες παρανομίες τους. Εγώ είμαι ήδη στο στόχαστρο, δέχομαι αλλεπάλληλα χρηματικά πρόστιμα και απειλές διώξεων, αλλά δεν με πτοούν αυτά. Ξεκίνησα τον ανένδοτο πριν από ενάμιση χρόνο και δεν θα σταματήσω μέχρι να δω ότι κάτι αλλάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δύο μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) συντάσσονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της “εγκληματικής οργάνωσης” που απομυζά το ελληνικό ποδόσφαιρο και διερευνάται πλέον από την Δικαιοσύνη, αλλά έκανε σαφές ότι δεν πρέπει να περιοριστούν στη συγκεκριμένη ­ισχυρή σε κάθε περίπτωση­ συμμαχία.

"Θα πρέπει να πειστούν και να πλαισιώσουν τις προσπάθειες όλες οι ανεξάρτητες και οικονομικά αυτάρκεις ΠΑΕ της Superleague και όχι μόνο. Εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει να απαγκιστρωθεί το ποδόσφαιρο στο οποίο επενδύουν χρόνο, χρήμα και όνειρα. Αλλά δεν το νομίζω. Άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν εκδηλώνουν ανοικτά τις διαφωνίες τους και αυτό έχει να κάνει με την αγωνιστική ασφάλεια των συλλόγων τους", είναι η άποψη του Γιάννη Αλαφούζου, που δεν προτίθεται να στηρίξει οποιαδήποτε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μοναδικός υποψήφιος παραμένει ο Γιώργος Γκιρτζίκης και στο σημείο αυτό είναι κάθετος ο Ιβάν Σαββίδης υπέρ της άποψης "καμία ανοχή, πολύ περισσότερο στήριξη, σε πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει το σύστημα". Οι δύο άνδρες θεωρούν δεδομένη την εκλογή του, αλλά δεν θα στοιχημάτιζαν υπέρ της μακροημέρευσής του στην προεδρία...

Τέλος, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ανοικτό το κανάλι της επικοινωνίας της “τριανδρίας” και να αναληφθούν σε σύντομο χρόνο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διεύρυνση του μετώπου. Διαπιστώνοντας ότι πολλαπλασιάζονται οι φωνές δυσαρέσκειας στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι συγκροτείται αντίθετος και εξίσου ισχυρός, αν όχι ισχυρότερος, πόλος, επιθυμούν να αλλάξουν σύντομα τις ισορροπίες και μέσω μιας καταστατικής διακήρυξης αρχών, να εργαστούν το επόμενο διάστημα σε πολύ πιο συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Όχι απόσχιση

Θα επαναλάβουμε ότι από πλευράς Παναθηναϊκού τουλάχιστον, ένα τέτοιο μέτωπο δεν έχει τον χαρακτήρα απόσχισης και δημιουργίας νέας Λίγκας για παράδειγμα, αλλά συγκρότησης μετώπου που θα συγκρουστεί μετωπικά και περιθωριοποιήσει στην πράξη όσους ασχημονούν σε βάρος του ποδοσφαίρου και το έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο και την διεθνή ανυποληψία.

Διαβάστε ακόμη:

Σκέψεις να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα!

Αναστασιάδης: "Δεν θα πέσουμε χωρίς αίμα"

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Σταματήστε την άνομη δράση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK