Μια 11άδα free agents έτοιμη για Super League

Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα τελειώνει. Αυτοί είναι έντεκα παίκτες πραγματικά κελεπούρια για τους μεγάλους της Super League.

Ο Ρομέν Αλεσαντρινί των LA Galaxy πανηγυρίζει ένα γκολ απέναντι στη Minnesota United
Ο Ρομέν Αλεσαντρινί των LA Galaxy πανηγυρίζει ένα γκολ απέναντι στη Minnesota United AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Πλησιάζοντας στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κινητικότητα στο μέτωπο της απόκτησης παικτών. Πολύ περισσότερο να μιλάμε για παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ωστόσο υπάρχουν κάμποσοι ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχοντας να παρουσιάσουν μια αξιοσημείωτη καριέρα. Παίκτες που κάποτε θεωρούνταν πολύ μακριά από τις δυνατότητες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά σήμερα θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν καλές λύσεις για συλλόγους της Super League. Το Contra.gr παρουσιάζει μια ενδεκάδα free agents που εύκολα ή δύσκολα, δύναται να θεωρηθούν ρεαλιστικοί στόχοι για μια ελληνική ομάδα φτάνοντας στο 2020.

Γιούρι Λοντίγκιν - γκολκίπερ

Κάθε άλλος παρά άγνωστος είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την ακαδημία της Ξάνθης έφτασε μέχρι την Ζενίτ, όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια και μάλιστα χρίστηκε διεθνής με την εθνική Ρωσίας (11 συμ.). Διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και δεν πιάνει θέση ξένου. Αγωνίστηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό - από τον Γενάρη ως το καλοκαίρι του 2019. Το πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου ήταν στην Γκαζιάντεπσπορ και από τις 10 Ιανουαρίου είναι ελεύθερος. Είναι μόλις 29 ετών και ως γκολκίπερ έχει τουλάχιστον 6-7 καλά χρόνια ακόμη μπροστά του. Δοκιμασμένη λύση. Στην καριέρα του έχει 198 επίσημες συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο.

Ιγκνάσιο Αμπάτε - δεξιός μπακ

Η καριέρα του όλη εκτυλίχθηκε στα γήπεδα της Serie A με τις φανέλες των Πιατσέντσα, Μόντενα, Έμπολι, Τορίνο, Νάπολι και Μίλαν. Συνολικά έχει στο ενεργητικό του 448 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο, με 9 γκολ και 28 ασίστ. Διεθνής σε 22 περιπτώσεις με την εθνική Ιταλίας, ο 33χρονος σήμερα Αμπάτε έχει χρηματιστηριακή αξία στα 2 εκατ. ευρώ, ακόμη κι αν βρίσκεται δίχως ομάδα από το καλοκαίρι του 2019 όταν και ολοκλήρωσε την παρουσία στη Μίλαν. Είναι παίκτης του super agent Μίνο Ραϊόλα.

Έρβιν Ζουκάνοβιτς - στόπερ

Αρχικά στο Βέλγιο ως παίκτης των Όιπεν, Κόρτραϊκ και Γάνδης και στη συνέχεια στο ιταλικό πρωτάθλημα φορώντας τις φανέλες των Βερόνα, Σαμπντόρια, Ρόμα, Αταλάντα και Τζένοα, 'έχτισε' την καριέρα του ο 32χρονος στόπερ. Σε συλλογικό επίπεδο μετράει 346 επίσημες εμφανίσεις, 22 γκολ και 10 ασίστ, ενώ είναι 38 φορές διεθνής με την εθνική Βοσνίας. Στα μέσα του Γενάρη έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αχλί και έκτοτε περιμένει την κατάλληλη πρόταση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σήμερα η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Φλορεντίν Πογκμπά - στόπερ

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο αδερφός του Πολ Πογκμπά, Φλορεντίν. Η Σεντάν ήταν η πρώτη γαλλική ομάδα που τον εμπιστεύθηκε και ακολούθησε η Σεντ Ετιέν, στην οποία αγωνίστηκε ως το 2018 όταν και πήρε μεταγραφή για την Γκεντσλερμπιρλιγκί της Τουρκίας. Από τις αρχές Γενάρη, όταν και ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, είναι διαθέσιμος στην αγορά των free agents. Σε συλλογικό επίπεδο μετράει 219 επίσημα ματς, με 9 γκολ και 8 ασίστ, ενώ είναι 18 φορές διεθνής με την Γουινέα. Πριν από ακριβώς δύο χρόνια 'χτύπησε' την μεγαλύτερη τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - 4,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα αυτή έχει κατρακυλήσει στις 600.000 ευρώ. Στα 29 του χρόνια ο αριστεροπόδαρος στόπερ είναι πλέον προσιτός για ελληνικές ομάδες.

Ζέφερσον - αριστερός μπακ

Παίζοντας σε μια σειρά από ομάδες της πατρίδας του, ο Βραζιλιάνος μπακ πέρασε τον Ατλαντικό για να ενταχθεί στην Εστορίλ, πριν γίνει παίκτης της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2013. Με ενδιάμεσο σταθμό την Μπράγκα, ο Ζέφερσον Νασιμέντο αγωνίστηκε στην Σπόρτινγκ ως τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και έμεινε ελεύθερος. Το όνομα του έχει ακουστεί στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, σε μια περίοδο που η χρηματιστηριακή του αξία τον τοποθετούσε στα όρια του 'απλησίαστου', αφού το 2015 κοστολογούνταν στα 9 εκατ. ευρώ. Στα 31 του πλέον, δεν θα έλεγε 'όχι' στην πιθανότητα της ελληνικής περιπέτειας. Έχει 248 επίσημα ματς σε συλλογικό επίπεδο, με 13 γκολ και 47 ασίστ.

Βούρνον Ανίτα - ανασταλτικός μέσος

Πριν λίγους μήνες ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, δίχως ωστόσο να βρεθεί η φόρμουλα μιας πιθανής συμφωνίας. Ο Ολλανδός, με καταγωγή από το Κουρασάο, αμυντικός μέσος είναι προϊόν της Ακαδημίας του Άγιαξ και αγωνίστηκε στις Νιούκαστλ (μεταγραφή από τον Άγιαξ αντί 8,5 εκατ. ευρώ το 2012), Βίλεμ και Λιντς, πριν μείνει ελεύθερος από τα 'παγώνια' τον περασμένο Σεπτέμβρη. Βαδίζοντας στα 31 του χρόνια, η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο 1,5 εκατ. ευρώ όμως οι ετήσιες απολαβές του είναι πλέον μέσα στις δυνατότητες των ελληνικών ομάδων που διαθέτουν ένα καλό πορτοφόλι. Ο Ανίτα έχει 363 επίσημα στην καριέρα του με 10 γκολ και 15 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί σε 3 περιπτώσεις με την φανέλα των 'οράνιε'.

Φρέντι Γκουαρίν - κεντρικός μέσος

Οι μεταγραφές του φτάνουν το σύνολο των 27 εκατ. ευρώ, τελευταία ήταν αυτή από την Ίντερ στην Σανγκάη Σενούα το 2016 αντί 13 εκατ. ευρώ. Ο 33χρονος κεντρικός μέσος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Μπόκα Τζούνιορς, Σεντ Ετιέν, Πόρτο, Ίντερ και Βάσκο ντα Γκάμα, ομάδα από την οποία έμεινε ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου. Έστω κι αν δεν είναι πια ο παίκτης του παρελθόντος, η ποιότητα που τον χαρακτηρίζει είναι αδιαμφισβήτητη. Σε συλλογικό επίπεδο μετράει 412 επίσημα ματς, με απολογισμό 75 γκολ και 78 ασίστ. Έχει αγωνιστεί 58 φορές με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 2 εκατ. ευρώ και σε αυτή τη φάση της καριέρας του θα μπορούσαμε να τον δούμε στα ελληνικά γήπεδα.

Κεϊσούκε Χόντα - επιτελικός μέσος

Ένας από τους σπουδαιότερους Ιάπωνες παίκτες είναι ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου, όταν και ολοκλήρωσε την σύντομη θητεία του στην Eredivisie με τη φανέλα της Φιτέσε. H καριέρα του περιλαμβάνει ομάδες όπως οι Γκάμπα Οσάκα, Ναγκόγια Γκράμπους, Φένλο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλαν. Η πτωτική του πορεία άρχισε στις Πατσούκα και Μελβούρνη και ολοκληρώθηκε στην Φιτέσε. Μετράει 459 επίσημα ματς σε συλλογικό επίπεδο, με απολογισμό 99 γκολ και 80 ασίστ. Έχει 98 συμμετοχές και 37 γκολ με την εθνική Ιαπωνίας. Στα 33 του χρόνια πλέον ο αριστεροπόδαρος επιτελικός μέσος, είναι στο στάδιο της καριέρας του που θα έλεγε 'ναι' σε μια νορμάλ πρόταση ελληνικής ομάδας.

Ρομέν Αλεσαντρινί - ακραίος κυνηγός

Άλλοτε παίκτης των Κλερμόν, Ρεν, Μαρσέιγ και με τελευταία ομάδα τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, ο Γάλλος ακραίος κυνηγός είναι ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου. Στην καριέρα του μετράει 79 γκολ και 56 ασίστ σε 262 επίσημες αναμετρήσεις. Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν ελληνικές ομάδες, ωστόσο η αξία του κυμαίνονταν από τα 6,5 ως τα 8 εκατ. ευρώ και θεωρούνταν απλησίαστος. Σήμερα στα 30 του χρόνια, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξόχως ποιοτική και ρεαλιστική λύση για έναν τοπ σύλλογο της Super League.

Γκαμπριέλ Τόρζε - ακραίος κυνηγός

Δεν έκανε την καριέρα που περίμεναν πολλοί, ωστόσο κάθε άλλο παρά 'λίγος' παίκτης μπορεί να θεωρηθεί. Τιμισοάρα, Ντινάμο Βουκουρεστίου, Ουντινέζε, Εσπανιόλ, Κόνιασπορ, Οσμάνλισπορ, Τέρεκ Γκρόζνι, Αχμάτ Γκρόζνι και Σίβασπορ είναι ομάδες που κοσμούν το βιογραφικό του Ρουμάνου ακραίου κυνηγού, μαζί με τα 45 γκολ και τις 54 ασίστ που μετράει σε 392 επίσημες συλλογικές εμφανίσεις του. Είναι 56 φορές διεθνής με την εθνική Ρουμανίας και έχει σκοράρει 11 φορές με το εθνόσημο. Ένας εξτρέμ που χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δύο του πόδια, βρίσκεται πλέον στα 30 του χρόνια και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια ποιοτική λύση για ομάδες της Super League.

Νέμανια Νίκολιτς - κεντρικός επιθετικός

Γεννημένος στην πόλη Σέντα της Σερβίας, ο Ούγγρος στράικερ φαντάζει ως μια έξυπνη λύση για το ρόστερ μιας ελληνικής ομάδας πρώτης γραμμής, έστω κι αν είναι 32 ετών. Έχει εντυπωσιακό απολογισμό καριέρας, καθώς μετράει 250 γκολ και 57 ασίστ σε 430 παιχνίδια. Σέντα, Μπαρκς, Βιντεοτόν, Λέγκια Βαρσοβίας και Σικάγο Φάιερ είναι μερικές από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, ενώ έχει και 5 γκολ σε 27 συμμετοχές με την εθνική Ουγγαρίας. Κυκλοφορεί ελεύθερος από την αρχή του έτους και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό. Με την περίπτωση του εσχάτως συνδέεται ο ΠΑΟΚ, καθώς ο 'Δικέφαλος' περιλαμβάνεται σε μεταγραφικά σενάρια που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του.

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός στη μάχη τίτλου αν πουλήσει 3 βασικούς; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK