Μια ομπρέλα είναι ο κοινός παρανομαστής για Μέσι και Καρεμπέ

Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ένα Ξάνθη - Ολυμπιακός το 2002, με το Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Κυριακής; Πώς το φαινόμενο της ομπρέλας μπορεί να δέσει ένα πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης με τον νυν σούπερ σταρ των 'μπλαουγκράνα';

FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and FC Barcelona at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, Dec. 1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Μέσι μόλις έχει σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 'Wanda Metropolitano', χαρίζοντας μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στην Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (01/11/2019) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ήταν Μάρτιος του 2002 όταν η Ξάνθη υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, για την 19η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15' με τον Σπύρο Βάλλα και οι 'ερυθρόλευκοι' έφεραν το ματς στα ίσια με καταπληκτικό σουτ του Κριστιάν Καρεμπέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 22'. Ο Ζιοβάνι στην εκπνοή του πρώτου μέρους σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Οφορίκουε για το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ μιας αναμέτρησης που ολοκληρώθηκε επεισοδιακά.

Ο Μπριάκος στο 82' απέβαλε τον Ζιοβάνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται αντικείμενο που τον έριξε στο χόρτο. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη αντικείμενο δέχτηκε και ο Καρεμπέ, παίκτες της Ξάνθης και του Ολυμπιακού αρπάχτηκαν και μια... ομπρέλα προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στόχο τον Γάλλο μέσο των 'ερυθρολεύκων'! Ο Μπριάκος έδειξε κόκκινη κάρτα στους Καρεμπέ - Καούνο και αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Παρόμοια εμπειρία με αυτή του νυν αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού, είχε και ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ της Κυριακής (03/12) στο 'Wanda Metropolitano'. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα λίγο πριν το φινάλε σκόραρε με καταπληκτικό τρόπο το 30ο του τέρμα σε 39 συνολικά συναντήσεις με τους 'ροχιμπλάνκος' και ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα της Βαρκελώνης τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς σε μια σκληρή έδρα.

Τόσο σκληρή, που δεν εμπόδισε έναν οπαδό της Ατλέτικο να απαντήσει στους πανηγυρισμούς του Μέσι με την ρίψη ομπρέλας, που ευτυχώς προσγειώθηκε στο χόρτο σε απόσταση δύο μέτρων από τον 'Pulga'! Στην Ξάνθη ήταν ο Ανατολάκης που είχε δώσει την ομπρέλα στον Μπριάκο, στο 'Wanda Metropolitano' ο Ματέου Λαόθ ήταν αυτός που μάζεψε την ομπρέλα και την παρέδωσε στον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης.

O Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 'Wanda Metropolitano', με το οποίο η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης (AP Photo/Manu Fernandez)
O Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 'Wanda Metropolitano', με το οποίο η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οπαδός των γηπεδούχων εκτόξευσε μια ομπρέλα προς τον Αργεντίνο, ευτυχώς δίχως να βρει στόχο. (01/12/2019) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Με τη νίκη της αυτή, η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη από το 2010 (!) κόντρα στην Ατλέτικο. Σε 19 ματς πρωταθλήματος οι 'μπλαουγκράνα' μετρούν 14 νίκες και 5 ισοπαλίες. Το τέρμα του Μέσι το βράδυ της Κυριακής σήμανε πως οι 'ροχιμπλάνκος' θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο μέχρι να γευτούν τη χαρά της νίκης κόντρα στον Αργεντίνο και την παρέα του, δεδομένο που δεν κατάφερε να διαχειριστεί με ψυχραιμία ο οπαδός της Ατλέτικο που εκτόξευσε την ομπρέλα...

Είναι ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ το next big thing του ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK