Μηδέν σε όλα στην Καλαμαριά

Μηδέν σε όλα στην Καλαμαριά

Με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να έχουν πάρει... ρεπό η Καλαμαριά και το Αιγάλεω έμειναν στο 0-0 σε ένα κάκιστο παιχνίδι. Οι "Πόντιοι" είχαν τις καλύτερες (ο Θεός να τις κάνει) ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σιντιμπέ. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να βολεύονται με τον ένα βαθμό, αφού και πάλι η επίθεση τους παρουσίασε σημαντικές αδυναμίες και έμεινε χωρίς γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

O Nτράγκαν Κοκότοβιτς επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Ο Χάρης Παππάς δήλωσε κουρασμένος και κάθησε στον πάγκο, με αποτέλεσμα ο Πετκάκης να καλύπτει σχεδόν όλη την πλευρά, με τον Κλέιτον να σπεύδει σε βοήθεια. Στο τέρμα έκατσε ο Κόβατς, με τους Αμπονσά, Ιωάννου και Φυτανίδη να αποτελούν το αμυντικό «τείχος». Ο Σέρβος κόουτς είχε γεμίσει την ενδεκάδα του με αμυντικά χαφ, αφού οι Μουράφσκι, Παρμαξίδης, Παπαδόπουλος (Ν.Χ) βρέθηκαν στο κέντρο, με τον Καραμανλή να τους πλασιώνει. Από την μέση και μπροστά δραστηριοποιήθηκαν οι Κλέιτον και Ουέλινγκτον, με τον τελευταίο να παίζει πιο προωθημένος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ντράγκαν Κοκότοβιτς: Είναι γεγονός ότι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν σωστά και καλά στην άμυνα. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, ενώ στην επανάληψη εμείς είχαμε δύο ευκαιρίες για γκολ. Με χαροποιεί ότι σε δεύτερο αγώνα δεν δεχθήκαμε γκολ και είχαμε ως συγκομιδή 4 πόντους. Το Αιγάλεω είναι πολύ καλή ομάδα με στόχο το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι το οποίο δεν έχουμε εμείς. Αποφάσισα να βάλω τον Μουζαουί στο 90' μήπως υπάρξει στημένη φάση και την αξιοποιήσει. Στην Ελλάδα οι 98 στους 100 είναι προπονητές, ενώ εγώ ξέρω ότι πληρώνομαι για να φέρω αποτελέσματα και αυτό θέλω.

Γιώργος Βαζάκας: Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το αντίθετο. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν τις άμυνες και όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε τον αγώνα. Η Καλαμαριά είχε δύο ευκαιρίες, εμείς καμία, οπότε το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Μανώλης Λιαπάκης: Συμφωνώ με τον προπονητή μου. Εγινε ένα μέτριο παιχνίδι και μόνο όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε.

Δημήτρης Ιωάννου: Ευχαριστούμε τον κόσμο, ο οποίος αν και λίγος μας συμπαραστάθηκε σε όλο τον αγώνα. Παίρναμε κουράγιο από την παρουσία του και θέλουμε να υποσχεθούμε ότι αν δεν κερδίζουμε θα προσπαθούμε να μην χάνουμε, σε όλα τα παιχνίδια μας.

*** Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν έντονα παράπονα προς το πρόσωπο του Κοκότοβιτς. Οι φίλοι της Καλαμαριάς παραπονέθηκαν στον πρόεδρο της ομάδας, Ηλία Δαμήλο, ο οποίος δεν απάντησε, αλλά έκανε εντύπωση η συνοδεία που έφερε και ειδικά σε εντός έδρας αγώνα της ομάδας του.

Ρεπορτάζ: Ακης Ιωακείμογλου

Oι φιλοξενούμενοι δεν είχαν στην αποστολή τον Τάσο Αγρίτη και ο Κροάτης Σέζαρεκ είχε τα επιθετικά ηνία. Σε βοήθεια του έσπευδε ο Μανουσάκης και οι Τσάτσος και Χώνος από τις πλευρές. Σε οργανωτικό ρόλο βρίσκονταν ο Μάριτς, με την αμέριστη συμπαράσταση του Φωτάκη. Από εκεί και πέρα η άμυνα αποτελούνταν από την τετράδα των Ζαπρόπουλου, Παπουτσή, Ψωμά και Εντουσέι.

To κάκιστο θέαμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό από την αρχή της αναμέτρησης. Χωρίς συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης οι δύο ομάδες έψαχναν η μία το λάθος της άλλης για να ανοίξει το σκορ. Λίγο περισσότερο προσπαθούσαν οι Κλέιτον και Μανουσάκης, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κάνουν κάτι καλό.

O Bραζιλιάνος ήταν ο πρώτος που ανάγκασε τον (λιγοστό) κόσμο να σηκωθεί από τις θέσεις του, αφού στο 13’ προσπάθησε να νικήσει τον Σιντιμπέ, αλλά ο τερματοφύλακας του «Σίτι» έπεσε και μπλόκαρε με άνεση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον «Μανού» να αλλάζει πλευρές, αλλά να μην μπορεί να βρει χώρους. Μία φορά το έκανε ο μέσος του Αιγάλεω, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει σωστή πάσα στον Σέζαρεκ. Οι δύο μικροφάσεις των παικτών του Βαζάκα ήρθαν από τον Μάριτς και τον Φωτάκη, αλλά και τα δύο μακρινά σουτ δεν βρήκαν στόχο.

Το πρώτο μέρος έμεινε στο 0-0, αφού οι Πετκάκης και Κλέιτον απώλεσαν δύο καλά σουτ, με τον πρώτο να μην μπορεί να κερδίσει τον Σιντιμπέ από κοντινή απόσταση.

Πιο επιθετική ήθελε να κάνει την ομάδα του ο Γιώργος Βαζάκας και το πραγματοποίησε με την έναρξη της επανάληψης. Ο Νικολόπουλος πήρε την θέση του Τσάτσου, με στόχο να υπάρχει περαιτέρω βοήθεια στον Σέζαρεκ. Ο Κοκότοβιτς απάντησε ρίχνοντας στον αγώνα τον Παππά στο 59’ και δύο λεπτά αργότερα είχαμε άλλη μία κίνηση στην σκακιέρα, αφού ο Λιαπάκης αντικατέστησε τον Χώνο.

Με το πέρας μίας αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν να αφυπνίζονται. Το Αιγάλεω είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σουτ του Σέζαρεκ κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Οι «Πόντιοι» απάντησαν στην επόμενη φάση με τον Πετκάκη και λίγο πιο μετά τον Κλέιτον να χάνουν την ευκαιρία να σκοράρουν από καλή θέση.

Ο αγώνας δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη στην συνέχεια και το τελικό 0-0 έκλεισε ένα ούτως ή άλλως απογοητευτικό απόγευμα στην Καλαμαριά.


Οι συνθέσεις:

Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Πετκάκης, Ιωάννου, Φυτανίδης, Aμπονσά, Κλέιτον, Ουέλινγκτον (92' Μουζαουί), Mουράφσκι, Παπαδόπουλος Ν.Χ., Παρμαξίδης (59' Παππάς), Καραμανλής (83' Ματιάσεβιτς)

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ψωμάς, Ζαπρόπουλος, Μάριτς, Τσάτσος (46' Νικολόπουλος), Μανουσάκης (79' Χλωρός), Σέζαρεκ, Χώνος (61' Λιαπάκης), Φωτάκης, Εντουσέι.


Διαιτητής: Κουκουλάκης
Γκολ:
Κίτρινες: Μουράφσκι, Αμπονσά, Φυτανίδης - Σέζαρεκ, Παπουτσής
Κόκκινες:
Εισιτήρια: 658



News 24/7

24MEDIA NETWORK