Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Δείτε σε γραφήματα ποια είναι η ομάδα με τους περισσότερους τριαντάρηδες, ποια Εθνική έχει τα περισσότερα πιτσιρίκια και ποια είναι η χώρα με το μοναδικό 42χρονο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία
INTIME SPORTS

Ποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας και ποια το μικρότερο; Που βρίσκεται η Εθνική μας στο σχετικό πίνακα και πως μπορεί να επιτευχθεί ο συνδυασμός μεγάλων και μικρών σε μια αποστολή;Όλες οι απαντήσεις για την ηλικία και την εμπειρία διεθνών αγώνων στα γραφήματα που ακολουθούν.

Ηλικία

Η Αργεντινή και η Ονδούρα μοιράζονται την πρωτιά για το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας των 23 παικτών της αποστολής τους: αμφότερες "αγγίζουν" τα 29 χρόνια, με μέσο όρο ηλικίας τα 28 χρόνια και τους εννέα μήνες. Έντεκα απ'τις 32 ομάδες έχουν μέσο όρο ηλικίας πάνω απ'τα 28, με την Εθνική μας να βρίσκεται στην 5η θέση (28.5). Νεανικότερη αποστολή αυτή της Γκάνας, με μ.ο. 25 χρόνια και πέντε μήνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκ των φαβορί η Γερμανία έχει το χαμηλότερο μ.ο. με 26 χρόνια και τρεις μήνες.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Μεγαλύτερος παίκτης

Στην πρώτη θέση φυσικά η Κολομβία, που θα έχει μαζί της τον 42χρονο Μοντραγκόν ως έναν απ'τους τρεις τερματοφύλακες της αποστολής, που ήταν και στο Παγκόσμιο του 1994, πριν από 20 χρόνια. Ψηλά η Ελλάδα με τον εμβληματικό Καραγκούνη στα 37 στο αντίο του στην Εθνική ομάδα, αλλά και η Ιταλία με τον 37χρονο Μπουφόν, όπως και η νεανική Γερμανία, που έχει τον 36χρονο Κλόζε στην αποστολή της.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Νεότερος παίκτης

Επτά χώρες πάνε στη Βραζιλία με έστω έναν παίκτη κάτω των 20 χρόνων και 17 απ'τις 32 θα έχουν παίκτη ή παίκτες κάτω των 21. Τη μικρότερη προτίμηση στα νιάτα δείχνουν Αργεντινή, Ιαπωνία και Χιλή.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Παίκτες άνω των 30

Πρώτο το Ιράν με 11 παίκτες άνω των 30, δεύτερη η Πορτογαλία με εννιά, Αργεντινή, Ρωσία και Αμερική στο γκρουπ των ομάδων με 8 τριαντάρηδες. Στο γκρουπ των έξι τριαντάρηδων η Εθνική μας, μόλις τρεις έχει η αποστολή της Γερμανίας και μόνο έναν αυτή του Βελγίου, της Κορέας και της Γκάνας.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Παίκτες κάτω των 21

Και να η Αγγλία με τους περισσότερους πιτσιρικάδες του Μουντιάλ. Δύο το Βέλγιο, που μπορεί να έχει μια πολύ νεανική ομάδα (μ.ο. 25 χρόνια και επτά μήνες), αλλά οφείλει το χαμηλό μέσο όρο στους πολλούς παίκτες κοντά στην ηλικία των 25. Σχεδόν οι μισές χώρες πήγαν στη Βραζιλία χωρίς παίκτη κάτω των 21.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

Μέσος όρος διεθνών αγώνων

Εμπειρία δεν είναι μόνο η ηλικία, αλλά και οι διεθνείς συμμετοχές. Η Ισπανία μπορεί να έχει μόνο οκτώ παίκτες άνω των 30, μπορεί να είναι μόλις 8η σε μ.ο. ηλικίας (28.3), αλλά οι παίκτες της έχουν τα περισσότερα διεθνή παιχνίδια στα πόδια τους, με τον απίστευτα υψηλό μέσο όρο των σχεδόν 60 αγώνων. Δεύτερη η Ουρουγουάη, με την έμπειρη φουρνιά που στέλνει στη Βραζιλία, ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται η Γερμανία, αν σκεφτεί κανείς των νεαρό της ηλικίας των παικτών της. Εντυπωσιακά χαμηλά βρίσκεται η Γαλλία, με μόλις 25 διεθνή παιχνίδια για κάθε ποδοσφαιριστή.

Μικροί και μεγάλοι στη Βραζιλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK