Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Ζιλ Ντίας, Φράνκο Σολδάνο, Κάρολ Σβιντέρσκι, Σέρζιο Ολιβέιρα και Σβέριρ Ίνγκασον αγωνίστηκαν για πρώτη φορά τόσο πολύ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και το Contra.gr βρίσκει τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δίνουν τον... τελικό των τελικών την Κυριακή στην Τούμπα για την 20ή αγωνιστική της Super League. Το μεταξύ τους ντέρμπι ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό για την υπόθεση τίτλος και γι' αυτό οι δύο προπονητές ουσιαστικά... πέταξαν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησαν αρκετούς αναπληρωματικούς κόντρα σε Πανιώνιο και Λαμία αντιστοίχως και μέσα σε αυτούς βρέθηκαν και αρκετοί από τους νεοφερμένους παίκτες του Ιανουαρίου, χωρίς πρότερη παρουσία στην κατηγορία.

Το Contra.gr παρακολούθησε τα δύο παιχνίδια και σας αξιολογεί τα πεπραγμένα 5 μεταγραφών του Ιανουαρίου, που ίσως χρησιμοποιηθούν και στο κυριακάτικο ντέρμπι ως αλλαγή.

Ζιλ Ντίας

Ο Πορτογάλος εξτρέμ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα των 'ερυθρολεύκων' και άφησε καλές εντυπώσεις σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ήταν ο παίκτης που σημείωσε το πρώτο τέρμα των 'ερυθρολεύκων' και ένας από τους πιο δραστήριους.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τι κρατάμε: Προτιμήθηκε στα δεξιά, ώστε να εκτελεί με το αριστερό (καλό) πόδι του, κάτι που 'έπιασε' στη φάση του γκολ (αν και ευνοήθηκε κι από την κόντρα του αμυνομένου). Έβγαλε και την πάσα από την οποία εκκίνησε το 2ο γκολ των 'ερυθρολεύκων' με μία από τις πολλές πλαγιοκοπήσεις του. Ήταν παρών σε όλες τις επιθέσεις των Πειραιωτών και ανάγκασε την άμυνα της Λαμίας να τον προσέχει επισταμένως, αφού πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, στην πλάτη των αντιπάλων.

Τι δεν κρατάμε: Δεν έκανε μεγάλες ή γρήγορες κούρσες στον κακό αγωνιστικό χώρο. Ένα 'θέατρο' που του κόστισε κίτρινη κάρτα δεν ήταν στα θετικά της εμφάνισής του, ενώ δεν άντεξε πάνω από 73 λεπτά, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει κάτι για τη φυσική κατάστασή του. Στην αρχή, πάντως, βοήθησε ανασταλτικά και ιδίως όταν συνέκλινε στον άξονα, στη συνέχεια μειώθηκε η αμυντική συνεισφορά του.

Βαθμός: 7/10

Φράνκο Σολδάνο

Το μεγάλο μυστήριο του Ολυμπιακού άρχισε να λύνεται. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν από τις πρώτες μεταγραφές Ιανουαρίου, όμως είχε παίξει μόνο 33 λεπτά και έμενε ακόμα κι εκτός αποστολής. Στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία έδειξε ορισμένα στοιχεία από το ποδοσφαιρικό στιλ του.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τι κρατάμε: Το πάθος ίσως ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο. Έτρεχε για όλες τις κοντινές μπάλες αριστερά και δεξιά, ενώ πίεζε και τον αντίπαλο αμυντικό ψηλά, όταν η κατοχή ήταν στη Λαμία. Συνεννοήθηκε άριστα με τους συμπαίκτες του, τουλάχιστον για τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους να γνωριστούν, κάτι που φάνηκε από το πόσες φορές 'έσπασε' την μπάλα σωστά ως δεύτερος επιθετικός. Δύο φορές οι πάσες του κατέληξαν ασίστ, μία φορά σκόραρε ο ίδιος.

Τι δεν κρατάμε: Οι περισσότερες φορές στις οποίες είχε επαφή με την μπάλα για κάτι επικίνδυνο ήταν με το κεφάλι. Με τα πόδια σε απειλητική θέση για ασίστ ή εκτέλεση τον είδαμε ελάχιστες φορές, αφού ο 'βαρύς' αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στη μπάλα να κυλάει πολύ. Περιμένουμε να τον δούμε σε επόμενα παιχνίδια.

Βαθμός: 8/10

Σβέριρ Ίνγκασον

Οι πρώτες εικόνες του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο όσο κυλούσε ο αγώνας με τον Πανιώνιο, η άμυνα του ΠΑΟΚ εμφάνισε ορισμένα κενά, στα οποία φέρει ευθύνη και ο νεοαποκτηθείς παίκτης.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τι κρατάμε: Αν και κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν φορμαρισμένο Φιόρι Ντουρμισάι, ο Ίνγκασον δεν είχε σοβαρά προβλήματα στο 1ο ημίχρονο. Όταν, δε, στο 25' ο Γιάννης Μασούρας έφυγε στη μεγάλη περιοχή και αριστερά, πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό (καθαρό) τάκλιν, αποτρέποντας μία πολύ επικίνδυνη στιγμή. Δεν έδειξε να αγχώνεται όταν είχε την μπάλα στα πόδια, ενώ διεκδίκησε ακόμα και το γκολ με δύο κεφαλιές σε κόρνερ.

Τι δεν κρατάμε: Έχασε και αυτός τη συγκέντρωσή του στα τελευταία λεπτά και στο γκολ της ισοφάρισης άργησε να μπει στη φάση. Στον πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο του ξέφυγαν ορισμένοι αντίπαλοι, αλλά όχι σε επικίνδυνες θέσεις.

Βαθμός: 6/10

Σέρζιο Ολιβέιρα

Ο πιο έτοιμος από τους ποδοσφαιριστές που πήρε ο ΠΑΟΚ και ο πιο ποιοτικός. Ο Σέρζιο Ολιβέιρα έκανε ντεμπούτο κι αυτός με τη φανέλα του 'δικεφάλου του βορρά' και άφησε καλή γεύση.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τι κρατάμε: Μόλις στο 5ο λεπτό έδειξε τι μπορεί να προσφέρει, βγάζοντας μία σαραντάρα μπαλιά ακριβείας στην περιοχή του Πανιωνίου. Ήταν η ποιότητα που ήθελε ο Λουτσέσκου για τον άξονα και ο Ολιβέιρα έχει αρκετή. Μοίρασε επαρκώς παιχνίδι και δη στο 1ο ημίχρονο και βοήθησε αρκετά στις στημένες φάσεις του Πανιωνίου.

Τι δεν κρατάμε: Το πρόβλημά του ήταν ότι σε αυτό το γήπεδο και με συμπαίκτες που δεν γνωρίζει ακόμα, οι συνεργασίες και οι αυτοματισμοί ήταν μία δύσκολη υπόθεση. Δεν έβγαλε πολλές κάθετες πάσες και προτίμησε περισσότερο παράλληλο παιχνίδι.

Βαθμός: 6/10

Κάρολ Σβιντέρσκι

Ο Πολωνός επιθετικός είχε κάνει σεφτέ στα γκολ και σημείωσε ακόμα ένα, ενώ έδειξε ότι θα προσφέρει συναγωνισμό στον Τσούμπα Άκπομ για τη θέση του 'φουνταριστού' που... χήρεψε μετά από την πώληση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Στο 'μικροσκόπιο' οι 5 μεταγραφές χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τι κρατάμε: Ο Σβιντέρσκι ήταν αρκετά κινητικός και παρότι είχε ελάχιστους ελεύθερους χώρους λόγω της πολυπρόσωπης άμυνας του Πανιωνίου, προσπαθούσε να διεκδικήσει πάντα ένα καλό σημείο για να υποδεχθεί μια πάσα. Μαζί με τον Πέδρο Ενρίκε αποτελούσαν τις μεγαλύτερες απειλές για την άμυνα των γηπεδούχων και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένας στατικός φορ που απλώς περίμενε την ευκαιρία του. Το γκολ που πέτυχε ήταν αντιπροσωπευτικό ενός επιθετικού με ένστικτο στο γκολ, που θα προέλθει ακόμα και από μη υπολογίσιμη φάση, όπως ένα λάθος του αντιπάλου.

Τι δεν κρατάμε: Δεν είναι επιθετικός που δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του και σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο να βρει καλές πάσες από συμπαίκτες, με συνέπεια να τρέχει και να παλεύει κάπως άσκοπα. Δεν έδειξε κάτι στο ψηλό παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Βαθμός: 7/10

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK