Μίλαν-Αϊντχόφεν 0-0

Στην ουσία παίρνουν μηδέν Μίλαν και Αϊντχόφεν. Στην επανάληψη του περσινού ημιτελικού της διοργάνωσης, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", χωρίς να επιδείξουν κάτι αξιόλογο στους φιλάθλους που παρακολουθήσαν το παιχνίδι.

Μίλαν-Αϊντχόφεν 0-0
Στην ουσία παίρνουν μηδέν Μίλαν και Αϊντχόφεν. Στην επανάληψη του περσινού ημιτελικού της διοργάνωσης, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", χωρίς να επιδείξουν κάτι αξιόλογο στους φιλάθλους που παρακολουθήσαν το παιχνίδι. Αδυναμία διάσπασης της αντίπαλης άμυνας από τους γηπεδούχους, αδιαφορία για το κάτι παραπάνω από τους φιλοξενούμενους, η τελική έκβαση έμοιαζε αναμενόμενη από νωρίς.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τον αγώνα πολύ δυνατά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η κατοχή της μπάλας άγγιξε το 79% υπέρ τους. Μάλιστα, όταν ο Κακά ανέβασε "στροφές",τα ένα-δύο με τον Βιέρι και τον Σεφτσένκο έδιναν και έπαιρναν. Ωστόσο, όταν ο διεθνής Ιταλός ήταν ο άνθρωπος που ολοκλήρωνε τις προσπάθειες, η άμυνα των Ολλανδών… ξαλάφρωνε, αφού πέντε φορές δεν βρήκε τον στόχο! Η εικόνα των παικτών του Γκους Χίντινκ ήταν νωχελική και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε αυτήν του ημιτελικού του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Αϊντχόφεν είχε κερδίσει με 3-1 τη Μίλαν, αλλά είχε αποκλειστεί από τον τελικό.

Πολλοί από τους τότε πρωταγωνιστές έχουν αποχωρήσει (Παρκ, φαν Μπόμελ, Φόγκελ - στον πάγκο της Μίλαν), με αποτέλεσμα οι αλλαγές να είναι δεδομένες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τη Μίλαν με εννέα σουτ και την Αϊντχόφεν με μηδέν. Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Σεφτσένκο υπέστη τράβηγμα σε μία προσπάθεια να πιάσει μία μακρινή μπαλιά και αντικαταστάθηκε από τον Ιντζάγκι, που έκανε την επανεμφάνισή του μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο στη διοργάνωση. Μάλιστα, ο "Πίπο" ήταν αυτός που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία των Ιταλών, όταν στο 58’ ο Γκατούζο τον έβγαλε μόνο του με τον Γκόμες, αλλά η απουσία των 16 μηνών ήταν εμφανής, αφού ο 33χρονος Ιταλός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι Ιταλοί σούταραν από μακριά 25 φορές μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά πότε ο Γκόμες, πότε οι αμυνόμενοι, κατάφερναν να εξουδετερώσουν τους κινδύνους. Η περιοχή της Αϊντχόφεν έμοιαζε με "απόρθητο άνδρο" και αυτοί που ουσιαστικά είχαν την ευκαιρία να πάρουν το "τρίποντο" (εάν προσπαθούσαν παραπάνω)ήταν οι Ολλανδοί. Στις αντεπιθέσεις, όμως, μόνο ο Φαρφάν δραστηριοποιούταν και ανάμεσα στις "Συμπληγάδες" της άμυνας τηςΜίλαν δεν είχε προοπτικές.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και βρίσκει τη Μίλαν στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου με πέντε βαθμούς, με βραχεία κεφαλή έναντι της Αϊντχόφεν και της Φενέρμπαχτσε που ακολουθούν.


Οι συνθέσεις

Μίλαν: Ντίντα, Καφού, Σταμ, Μαλντίνι, Καλάντζε, Πίρλο, Γκατούζο, Ζέεντορφ (74' Σερζίνιο), Κακά, Βιέρι, Σεφτσένκο (49' Ιντζάγκι)

Αϊντχόφεν: Γκόμες, Ράιζινγκερ, Αλεξ, Οϊγερ, Λάμεϊ, Σίμονς, Αφελάι, Κοκού, Μπίζλι, Φαρφάν, Ρόμπερτ (63' Αϊσάτι)


News 24/7

24MEDIA NETWORK