Μίλαν - Φενέρμπαχτσε 3-1

Μίλαν - Φενέρμπαχτσε 3-1
Η όχι καλή αγωνιστική κατάσταση της Μιλάν επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε στο "Τζουζέπε Μεάτσα". Μπορεί οι "ροσονέρι" να κέρδισαν τους πρωταθλητές Τουρκίας με 3-1, οι τρεις βαθμοί όμως ήρθαν μετά από πολύ κόπο και άγχος αλλά και τα γκολ των Κακά και Σεφτσένκο στο 87' και το 89' αντίστοιχα.

Από το πρώτο ημίχρονο, άλλωστε, οι παίκτες του Αντσελότι έδειξαν μουδιασμένοι. Μπορεί ο Βραζιλιάνος Κακά στο 18ο λεπτό με γλυκό πλασέ εκτός περιοχής να έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, εκείνοι όμως που είχαν τον έλεγχο του ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι. Δημιούργησαν μάλιστα, τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσουν όμως τόσο η κεφαλιά του Σανλί Τουντσάι (28'), όσο και η προσπάθεια του Αλεξ (37') δεν είχαν ευτυχή, γι' αυτούς, κατάληξη.

Ό,τι οι Τούρκοι δεν κατόρθωσαν στο πρώτο 45λεπτο, το πέτυχαν κατά τη διάρκεια της επανάληψης. Στο 63ο λεπτό, ο Ανελκά βρέθηκε στην περιοχή της Μίλαν κερδίζοντας το πέναλτι από τον Γκατούζο. Οι Μιλανέζοι δεν διαμαρτυρήθηκαν και ο Αλεξ, στέλνοντας στην απέναντι εστία τον Ντίντα, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Το γκολ της Φενέρ δεν ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Και ενώ οι φιλοξενούμενοιήταν έτοιμοι να φύγουν μεέναν πολύτιμο βαθμό από μία ομολογουμένως δύσκολη έδρα, τρία λεπτά πριν από τη λήξηο Κακά βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την τουρκική άμυνα λυτρώνοντας εαυτόν και συμπαίκτες. Ο Σεφτσένκο στο 89’ απλά σφράγισε τη νίκη, χάρη σε πλασέ σε κενό τέρμα.


Οι συνθέσεις:
Μίλαν: Ντίντα, Καφού, Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο (71' Βόγκελ), Σεφτσένκο, Νέστα, Πίρλο (71' Σερτζίνιο), Κακά, Αμπροζίνι, Βιέρι (78' Τζιλαρντίνο)

Φενέρμπαχτσε: Βολκάν, Φάμπιο, Απια (53' Κεμάλ, 90' Μάρτσιο), Ουμίτ, Τουντσάι, Αουρέλιο, Εντέρ, Αλεξ, Σερκάν, Ανελκά



News 24/7

24MEDIA NETWORK