ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν-Γιουβέντους 0-0

Το μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Serie A μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους στο Σαν Σίρο είχε ένταση, είχε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, είχε ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν είχε γκολ. Οι 76.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν και πάλι τους "ροσονέρι" να μην μπορούν να φτάσουν σε εντός έδρας νίκη αν και είχαν τις ευκαιρίες και τους "μπιανκονέρι" να παίζουν πολύ έξυπνη άμυνα και να φεύγουν ικανοποιημένοι με το 0-0.

Μίλαν-Γιουβέντους 0-0

Το μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Serie A μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους στο Σαν Σίρο είχε ένταση, είχε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, είχε ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν είχε γκολ. Οι 76.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν και πάλι τους “ροσονέρι” να μην μπορούν να φτάσουν σε εντός έδρας νίκη αν και είχαν τις ευκαιρίες και τους “μπιανκονέρι” να παίζουν πολύ έξυπνη άμυνα και να φεύγουν ικανοποιημένοι με το 0-0.


Το παιχνίδι άρχισε με τη Γιουβέντους να μπαίνει πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί περισσότερο. Τα αρκετά λάθη στο κέντρο της Μίλαν βοηθούσαν τους παίκτες της “γηραιάς κυρίας” που μόλις έπαιρναν τη μπάλα, ξεχύνονταν σε αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 11ο λεπτό, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ βρέθηκε σε καλή θέση δεξιά, σούταρε δυνατά και χαμηλά, αλλά η μπάλα βρήκε τη ρίζα του κάθετου δοκαριού και έφυγε μακριά.

Οσο τα λεπτά κυλούσαν, τόσο η Μίλαν ανέβαζε “στροφές” και επέβαλλε το ρυθμό της. Μία πεντάλεπτη πίεση στα καρέ του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με διαδοχικά κόρνερ δεν παρήγαγε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για τους “ροσονέρι”, που είχαν την ταχύτητα, αλλά όχι και το κατάλληλο σύστημα για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση και με τους αμυντικούς των “μπιανκονέρι” να παίζουν εξαιρετικά το τεχνητό οφσάιντ, δεν είχε μεγάλες ελπίδες. Ενα μακρινό σουτ του Αντρέα Πίρλο στο 37’ που μπλόκαρε ο Μπουφόν και ένα σουτ του Πάβελ Νέντβεντ δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από κοντρόλ με το χέρι του Τσέχου μέσου, ήταν οι καλύτερες στιγμές μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος άρχισε εντυπωσιακά με τους δύο τερματοφύλακες να γίνονται οι μεγάλοι ήρωες. Πρώτα ο Νέλσον Ντίντα με εκπληκτική βουτιά σε σουτ του Χασάν Σαλιχάμιντζιτς στο 48’ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπουφόν σε εξ επαφής γυριστό του Κακά.

Στο 52’ η Μίλαν είχε νέα ευκαιρία με φάουλ του Πίρλο που κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 58’ οι δύο διεθνείς Ιταλοί ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, με τον τερματοφύλακα των “μπιανκονέρι” να κερδίζει και πάλι στην προσωπική μονομαχία. Ο ρυθμός έπεσε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, πλην του 70’, όταν ο Φίλιπο Ιντζάγκι (που πέρασε στη θέση του Τζιλαρντίνο) βρέθηκε απέναντι στον Μπουφόν, που και πάλι δεν νικήθηκε.

Τα επόμενα δέκα λεπτά ανήκαν στη Γιουβέντους, η οποία είχε κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους, χωρίς, ωστόσο να μπορεί να βρει χώρους για σουτ. Ούτε η είσοδος του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο βοήθησε τους φιλοξενούμενους που δεν είχαν κάποια καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα.

Τα τελευταία λεπτά ανήκαν στους “ροσονέρι”, που πίεζαν για το γκολ που θα τους έδινε την πρώτη εντός έδρας νίκη. Ούτε ο Ιντζάγκι, ούτε ο Κακά, όμως, στις τελευταίες φάσεις του αγώνα, κατάφεραν να βρουν το στόχο και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.


Οι συνθέσεις

Μίλαν: Ντίντα, Οντο (79′ Μπονέρα), Καλάντζε, Νέστα, Σερζίνιο (64′ Μαλντίνι),Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ, Κακά, Τζιλαρντίνο (64′ Ιντζάγκι)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ζεμπινά, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο, Τζανέτι, Νοτσερίνο, Σαλιχάμιντζιτς (71′ Μαρκιόνι), Νέντβεντ (82′ Παλαντίνο),Τρεζεγκέ, Ιακουίντα (71′ ντελ Πιέρο)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK