Μίλαν – Γιουβέντους 3-1

Η Μίλαν επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους δύο πόντους, υποχρεώνοντας παράλληλα τους πρωταθλητές στην πρώτη απώλεια βαθμών για την εφετινή Serie A.

Μίλαν – Γιουβέντους 3-1

Η Μίλαν επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους δύο πόντους, υποχρεώνοντας παράλληλα τους πρωταθλητές στην πρώτη απώλεια βαθμών για την εφετινή Serie A. Εξ αρχής το αφεντικό της αναμέτρησης η ομάδατου Κάρλο Αντσελότι, σκόραραν οι Ζέεντορφ, Κακά και Πίρλο, για να μειώσει ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Μπερτίνι, ο οποίος επέτρεψε τις άφθονες κλωτσιές.

Ο Φάμπιο Καπέλο δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, βασιζόμενος στο καθαρό 4-4-2 με Ιμπραΐμοβιτς και Τρεζεγκέ στη γραμμή κρούσης. Στα των γηπεδούχων, ο Κάρλο Αντσελότι έδειξε εμπιστοσύνη στο ανέτοιμο κεντρικό δίδυμο της άμυνας (Νέστα – Σταμ) αλλά όχι και στον Αντρέι Σεφσένκο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής για να αγωνιστεί ο Πίπο Ιντσάγκι στο πλευρό του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο.

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο αλλά ο Κλάρενς Ζέεντορφ, δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο για να… ανάψει το φως στο Σαν Σίρο. Στο 14ο λεπτό, βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής και με ψηλοκρεμαστό σουτ, ξεγέλασε τον Κιμέντι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του. Η επιχείρηση «μείωση της διαφοράς στο -2» μόλις είχε αρχίσει και στην αφετηρία της είχε συμβάλλει τα μέγιστα το απλωμένο πόδι του Λιλιάν Τιράμ που προσπάθησε να μπλοκάρει το σουτ.

Μετά από ένα διάστημα νεύρων και πρωταγωνιστές τους Πατρίκ Βιεϊρά και Τζενάρο Γκατούζο, η Μίλαν απέδειξε πως οι ευκαιρίες δεν χρειάζεται να χάνονται. Δεύτερη επίσκεψη στα καρέ των Τορινέζων και 2-0 από τον Κακά στο 26’. Σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, η... αεροπορία των πρωταθλητών δεν κατάφερε να διώξει, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είπε «ευχαριστώ» και με βολέ από τα πέντε μέτρα δεν θα ήταν δυνατό να αστοχήσει.

Ο Καπέλο προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Διέγνωσε πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας και πέρασε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι αντί του Λούκα Πεσότο. Η απουσία του Ζοναθάν Ζεμπινά ήταν σημαντική αλλά τι να πει κάποιος και για το δίδυμο των τερματοφυλάκων (Μπουφόν – Αμπιάτι). Ο Κιμέντι έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Πίρλο εκτέλεσε φάουλ… παιδικό αλλά ο κατά τα άλλα έμπειρος πορτιέρο… κατάφερε να δεχτεί το τρίτο γκολ της βραδιάς.

Από τη στιγμή που ο νικητής είχε ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, το ενδιαφέρον έπεσε στα νεύρα των παικτών και κατά πόσο αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάτι ενδιαφέρον. Η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μούτου πέρασε για… σκαμπό τον Νέστα, ο πρώην άσος της Λάτσιο απάντησε με… βολέ στα ίσια (τη γλίτωσε ο Ρουμάνος), ο Σταμ με τον Ιμπραΐμοβιτς πρέπει να αντάλλαξαν όσα γαλλικά δεν θα μάθουν σε όλη τη ζωή τους. Βέβαια, ο ρέφερι Μπερτίνι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και έτσι όλοι οι πρωταγωνιστές έμειναν επί σκηνής.

Κάτι από το χαμένο ενδιαφέρον σχετικά με το αγωνιστικό σκέλος έδωσε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ στο 76ο λεπτό. Ο Γάλλος φορ, καίτοι δεν είχε ακουμπήσει μπάλα προηγουμένως, πήρε την ωραία πάσα από τον Πατρίκ Βιεϊρά και από κοντά έστειλε τη μπάλα δίπλα από τον Ντίντα και στα δίχτυα του Βραζιλιάνου. Μέχρι εκεί όμως. Η Μίλαν δεν άφησε κάτι περισσότερο να περάσει στη περιοχή της και έτσι πανηγύρισε τη νίκη.

Οι συνθέσεις
Μίλαν: Ντίντα, Σταμ, Νέστα, Μαλντίνι, Σερζίνιο, Γκατούζο, Πίρλο, Ζέεντορφ (85’ Καλάντζε), Κακά, Τζιλαρντίνο (79’ Καφού), Ιντζάγκι (63’ Βιέρι)
Γιουβέντους: Κιμέντι, Πεσότο (42’ Κιελίνι), Τιράμ, Καναβάρο, Τζαμπρότα, Καμορανέζι (58’ Μούτου), Εμερσον, Βιεϊρά, Νέντβεντ (71’ Ντελ Πιέρο), Τρεζεγκέ, Ιμπραΐμοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK