Μίλαν και Ίντερ επέλεξαν το πρότζεκτ Cattedrale για το νέο γήπεδό τους

Μίλαν και Ίντερ συμφώνησαν στο πρότζεκτ Cattedrale ώστε να είναι η νέα έδρα τους. Οι μακέτες από το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχέδιο, που περιλαμβάνει μικρότερο γήπεδο, αλλά που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα.

Μίλαν και Ίντερ επέλεξαν το πρότζεκτ Cattedrale για το νέο γήπεδό τους

Μίλαν και Ίντερ επέλεξαν το πρότζεκτ για το νέο γήπεδό τους και αυτό είναι η αρχιτεκτονική πρόταση Cattedrale της Populous, η οποία επικράτησε του Rings of Milano της Sportium.

Το πρότζεκτ υιοθέτησε αυτήν την ονομασία διότι είναι επηρεασμένο από τον Ντουόμο, τον εμβληματικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου.

Ο διάδοχος του "Τζιουζέπε Μεάτσα" θα χτιστεί δίπλα στην νυν έδρα των δύο συλλόγων, η οποία είτε θα κατεδαφιστεί είτε θα σμικρυνθεί ώστε να χρησιμοποιείται ως έδρα των ομάδων γυναικών. Οι εργασίες θα γίνουν έπειτα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, με το νέο γήπεδο να εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2027.

Το νέο γήπεδο αναμένεται να κατασκευαστεί σε ένα πάρκο 106 στρεμμάτων και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν έρθει σε δημοσιότητα θα χρησιμοποιηθούν ορισμένες από τις κερκίδες του υπάρχοντος γηπέδου καθώς και ένας πύργος του. Η Populous είναι η αρχιτεκτονική φίρμα που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο της Τότεναμ και έχει ετοιμάσει ένα ανάλογο πρότζεκτ, με εντυπωσιακό εσωτερικό, πιο φωτεινό από το "Μεάτσα" και με 65.000 θέσεις από τις 80.000 της νυν έδρας των Μιλανέζων.

Ο εκσυγχρονισμός της έδρας των Μίλαν και Ίντερ, οι οποίες πλέον θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους φιλάθλους τους και θα διαθέτουν και περισσότερα θέσεις VIP και σουίτες, υπολογίζεται ότι θα μεγιστοποιήσει και τα έσοδά τους από αυτόν τον τομέα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 80.000.000 ευρώ ετησίως για την κάθε μία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK