Μήνυση κατά ΕΠΟ και Πιλάβιου καταθέτει ο σύλλογος μετόχων ΟΦΗ
Νέο επεισόδιο στο "σίριαλ ΟΦΗ-ΕΠΟ" με τη μήνυση την οποία θα καταθέσει ο σύλλογος μετόχων της κρητικής ΠΑΕ, καθώς και ο εκ των νομικών της ομάδας Χρήστος Μιχαλόπουλος.
Από εκεί και πέρα, με πραγματική έκπληξη ο Δήμαρχος Ηρακλείου
Γιάννης Κουράκης αντέδρασε στην παραπάνω πληροφορία ότι ιδιωτική εταιρεία διενεργεί έλεγχο στο φάκελο της ΠΑΕ ΟΦΗ, χωρίς μάλιστα ούτε ο πρόεδρος, ούτε το διοικητικό της συμβούλιο να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την ενέργεια αυτή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης δήλωσε:
“Για άλλη μία φορά αγνοούνται πλήρως οι αρχές και οι κανόνες της χρηστής διοίκησης, της ισονομίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας. Εκτός από έκπληξη αισθάνθηκα και οργή όταν πληροφορήθηκα ότι για τον έλεγχο, ζητήθηκε ενημέρωση μόνο από υπάλληλο της ΕΠΟ, γνωστό για την αντιπάθειά του προς τον ΟΦΗ, ο οποίος με αίτημα και αρκετών συνηγόρων δεν συμμετείχε στην επιτροπή. Απεβλήθη από την επιτροπή με απόφαση και του προέδρου και των μελών που ήταν και δικαστικώς, ενώ όπως λέγεται, έχει φίλο πρόεδρο ομάδας, που διεκδικεί την άνοδό της στην Super League.
Αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ενημερώνει και την επιτροπή και τους λογιστές στην ιδιωτική εταιρία που νομίζω ότι υπάρχει το απόρρητο και έπρεπε να πάρει την έγκριση του ΟΦΗ και αυτά τα καλαμπούρια ότι η ΟΥΕΦΑ κάνει τον έλεγχο πρέπει να σταματήσουν. Θεωρώ υποχρέωση και του αθλητισμού και των φορέων και τη ΟΥΕΦΑ να ακουστεί επιτέλους και η φωνή του ΟΦΗ. Επιτέλους δηλαδή που έχει ξαναγίνει να ακούγεται μόνο η μία θέση και άποψη. Ο ΟΦΗ διεκδικεί ότι η επιτροπή είναι παράνομη. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Αν η επιτροπή συνεδρίασε, εάν υπάρχει ιδιωτική εταιρία, εάν άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ ήρθαν, αφού δεν υπάρχει ενημέρωση γι’ αυτό στηριζόμαστε στο αν. Αν λοιπόν έχουν γίνει όλα αυτά χωρίς τη συμμετοχή του ΟΦΗ θεωρώ ότι είναι και ντροπή. Ντροπή και πρέπει να παρέμβει και η πολιτεία.
Επίσης, ενώ η ΕΠΟ είναι ενήμερη του εγγράφου της εισαγγελίας για τις πλαστές φορολογικές – Ασφαλιστικές ενημερότητες, δεν τις έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει. Προφανώς, είναι τακτική της ΕΠΟ να λειτουργεί μόνο μέσω διαρροών και επιλεκτικά.
Καλώ για άλλη μία φορά και την πολιτεία και την ΕΠΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ούτε την οργή των Ηρακλειωτών και των Κρητικών. Και να ξέρουν ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Προσωπικά και ως δήμαρχος και ως πρώην υπουργός αθλητισμού και ως απλός πολίτης αυτής της πόλης και το διοικητικό συμβούλιο και ο ΟΦΗ πρέπει να την πάνε την υπόθεση μέχρι τέρμα. Τα καλαμπούρια αυτά με επιλεκτικές διαρροές από μεριάς ΕΠΟ και όταν αυτό δεν τους βγαίνει να συνεχίζουν άλλες διαρροές πρέπει να τελειώσει και αυτοί οι άνθρωποι νομίζω ότι πρέπει να μπουν μπροστά στις ευθύνες τους”.
Μιχαλόπουλος:
“Υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων”
Από την πλευρά του o εκ των νομικών του ΟΦΗ
Χρήστος Μιχαλόπουλος, τόνισε για το θέμα της μήνυσης:
“Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ με εξουσιοδότησε να υποβάλω μηνυτήρια αναφορά για όλα τα αδικήματα, τα οποία φέρεται να έχουν διαπράξει τα μέλη της ΕΠΟ, καθώς και όλοι όσοι εμπλέκονται στην αδειοδότηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αποφάσισα κι εγώ προσωπικά, τόσο σαν δικηγόρος, σαν πολίτης, σαν μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά και σαν υπεύθυνος της αδειοδότησης να συνυπογράψω την μηνυτήρια αναφορά.
Σε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλουμε σωρεία ποινικών αδικημάτων, τα οποία έχουν διαπράξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος, τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας, ο κ. Σμαΐλης και όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα της αδειοδότησης.
Θα προσκομίσουμε συγκεκριμένα δημοσιεύματα και καταγγέλλουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο όλες αυτές οι διεργασίες, οι οποίες γίνονται κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ να γίνονται ερήμην της. Δε θα αφήσουμε να περάσουν αυτές οι ενέργειες, οι οποίες είναι ανήκουστες. Δεν είναι δυνατό να γίνεται έλεγχος στον φάκελο της ΠΑΕ ΟΦΗ και ο ΟΦΗ να το πληροφορείται από τα ΜΜΕ. Δεν είναι δυνατό η ΠΑΕ ΟΦΗ να “εκβιάζεται”, να “απειλείται” με αποβολή από το πρωτάθλημα χωρίς να έχει καμία ειδοποίηση.
Αυτά είναι σωρεία ποινικών αδικημάτων. Είναι γνωστό πως η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης είναι παράνομη, είναι ανυπόστατη, είναι ανύπαρκτη γιατί δεν έχει νόμιμη σύνθεση. Όλα αυτά θα τα καταγγείλουμε στον εισαγγελέα και καλούμε όλα τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν αυτεπάγγελτος γι’ αυτή τη σωρεία των ποινικών αδικημάτων. Δεν είναι δυνατό εν έτη 2011 να μην επικρατήσει η νομιμότητα.
Θα καταγγείλουμε και καταγγέλλουμε προσωπικά τον πρόεδρος τη ΕΠΟ κ. Πιλάβιο όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, όλα τα μέλη της εξελεγκτικής γραμματείας, προσωπικά και τον κ. Σμαΐλη για παράβαση καθήκοντος, για υπεξαγωγή εγγράφου και για σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, τα οποία θα διερευνήσει ο εισαγγελέας”.