Η Μινεσότα Γιουνάιτεντ κάνει το 'Wonderwall' ύμνο της και αξίζει διαρκείας

Το 'Wonderwall', η διαχρονική επιτυχία των Oasis, αποκτά τη θέση που του αξίζει. Γίνεται ύμνος της αμερικάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Μινεσότα Γιουνάιτεντ. Η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήδη είναι μαγική.

Η Μινεσότα Γιουνάιτεντ κάνει το 'Wonderwall' ύμνο της και αξίζει διαρκείας

Συνηθίσαμε να κατατάσσουμε το αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα λιγότερο φαντασμαγορικά του σύμπαντος των πράσινων τερέν.

Σε αυτό, βέβαια, έχει βάλει το χεράκι του και το σύνολο των θεατών των ΗΠΑ, που ενίοτε σνομπάρει το ποδόσφαιρο, το αποκαλεί "soccer" και αναγνωρίζει ως "football" μια τελείως διαφορετική εκδοχή του αθλήματος, που όμως για αρκετές χιλιάδες φιλάθλους αποτελεί μια εκδοχή 'wonderwall'.

Από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, οι στιγμές γραφικότητας με πρωταγωνιστές αθλητές που θύμιζαν περισσότερο μπασίστες σε grunge μπάντα, με μια παρωδία του χτυπήματος πέναλτι να προκαλεί αχρείαστα γέλια και με θεατές - 'τουρίστες' που έχουν ρεζίλεψει την ίδια την εμπειρία της παρακολούθησης ενός αγώνα, έχουν δώσει τη θέση τους σε μια κατάσταση πιο 'ζόρικη' και πιο γνήσια αθλητική.

Τα τελευταία χρόνια, το MLS μοιάζει με έναν καμβά αθλητικής διανόησης, εμπλουτισμένο με σταρ όπως οι Τιερί Ανρί, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο Αντρέα Πίρλο, ο Νταβίδ Βίγια και πολλοί ακόμα.

Επιπλέον, βλέπουμε ότι και το ζήτημα της γηπεδικής ατμόσφαιρας αρχίζει να ανεβαίνει πολλά επίπεδα, με τις ομάδες να αγωνίζονται σε state-of-the-art αγωνιστικούς χώρους και το κοινό, αν και δεν συμπεριλαμβάνει ακόμα τόσους σελέμπριτι του Χόλιγουντ όσους οι αγώνες του NBA, να αποκτά ατόφια ποδοσφαιρική νοοτροπία, βάζοντας τα κορεό και τα μελωδικά συνθήματα στην αγωνιστική καθημερινότητα των ομάδων.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που ζητά επιτακτικά την αποθέωση μας, είναι οι οπαδοί της Μινεσότα Γιουνάιτεντ, οι οποίοι ύστερα από τη νίκη της ομάδας τους με 1-0 επί της Ουάσιγκτον, ξεκίνησαν όλοι μαζί, με μια φωνή, να τραγουδούν τους στίχους του κομματιού 'Wonderwall' των Oasis.

Το συγκεκριμένο τελετουργικό έχει μονιμοποιηθεί ήδη και εφαρμόζεται πιστά ύστερα από κάθε νίκη της Μινεσότα Γιουνάιτεντ. Δεν είναι και η Μάντσεστερ Σιτι, η αγαπημένη ομάδα των αδελφών Γκάλαχερ, αλλά σίγουρα οι εικόνες... αυτής της Γιουνάιτεντ θα έκαναν περήφανους ακόμα και τους ίδιους τους Oasis.

News 24/7

24MEDIA NETWORK