Μήτρογλου: "Είμαι απόλυτα έτοιμος"

Απόλυτα έτοιμος για τις αναμετρήσεις του Μουντιάλ δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος επεσήμανε πως έχει ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και τη δική του πρόβλεψη για τον όμιλο της Εθνικής.

Μήτρογλου: "Είμαι απόλυτα έτοιμος"
INTIME SPORTS

Λίγα 24ωρα πριν από την πρεμιέρα της Εθνικής στο Μουντιάλ, ο Κώστας Μήτρογλου μίλησε για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Βραζιλία, δήλωσε απόλυτα έτοιμος για τις αναμετρήσεις και έκανε τις δικές του προβλέψεις για τον όμιλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μήτρογλου στην "SportDay":

Για το γεγονός πως είναι το πρώτο του Μουντιάλ: "Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει σε ένα Μουντιάλ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα το ζήσω, ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα".

Για την πρόβλεψη του για τον όμιλο: "Είναι ένα γκρουπ με ισοδύναμες ομάδες χωρίς φαβορί. Αντιμετωπίζουμε ομάδες με τελείως διαφορετικό αγωνιστικό στυλ απ' όσα έχουμε συνηθίσει ως τώρα κι αυτό κάνει τον όμιλο ακόμα πιο περίπλοκο και δύσκολο. Η Κολομβία είναι αρκετά ποιοτική ομάδα, η Ακτή είναι η καλύτερη αφρικανική ομάδα και η Ιαπωνία η καλύτερη ασιατική".

Για το αν είναι μονόδρομος η νίκη στο πρώτο ματς με την Κολομβία: "Δεν γίνεται να μπαίνεις σε ένα παιχνίδι και να μην προσπαθείς να κερδίσεις. Από την άλλη, σε ένα τέτοιο τουρνουά δεν γίνεται να μην σκέφτεσαι και τη σκοπιμότητα. Το σίγουρο είναι πως η αρχή είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό και για μας το καλύτερο θα είναι να ξεκινήσουμε παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς. Ειδικά στο συγκεκριμένο όμιλο που νομίζω ότι θα χαθούν αρκετοί".

Για την ομάδα που θα δούμε στο Μουντιάλ: "Θα δείτε την ομάδα που ξέρουν όλοι οι Έλληνες στα μεγάλα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Σοβαρή, πειθαρχημένη, συγκεντρωμένη στους στόχους της, διάθεση και 101% προσπάθεια για να τους πετύχει".

Για το φαβορί του Μουντιάλ: "Νομίζω πως Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία και Ισπανία είναι τα μεγαλύτερα φαβορί. Ολλανδία και Ιταλία ακολουθούν".

Για την κατάστασή του: "Τώρα είμαι πολύ καλά, το πρόβλημα που είχα ξεπεράστηκε προ πολλού. Είμαι απόλυτα έτοιμος!".

Για την πρόβλεψη του Σάντος ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα θα περάσει τον όμιλο: "Για να το λέει ο κόουτς, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Σίγουρα είμαστε πιο έμπειροι, έχουμε εικόνα από τέτοιες διοργανώσεις, γνωρίζουμε πλέον τις καταστάσεις που προκύπτ9ουν σε τέτοια τουρνουά. Το μόνο δεδομένο είναι πως όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μείνουμε στη Βραζιλία όσο περισσότερο γίνεται".

Για το τι χρειάζεται ώστε η Εθνική να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών: "Δεν νομίζω πως υπάρχει φόβος (σ.σ. για το Μουντιάλ του '94). Οι βάσεις έχουν μπει από το 2004 και πάνω σε αυτές έχουμε χτίσει ως Εθνική, εξασφαλίζοντας σταθερότητα κι επιτυχίες στη συνέχεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK