"Καρφιά" Μίτσελ: "Αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η απουσία του Αφελάι, δεν πάμε καλά..."

Την ευθύνη για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο ανέλαβε ο Μίτσελ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος της αναμέτρησης με τον Πλατανιά, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Αφελάι. Τι είπε για Μήτρογλου και μεταγραφές.

"Καρφιά" Μίτσελ: "Αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η απουσία του Αφελάι, δεν πάμε καλά..."
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ:

Τι συνέβη και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε τόσο πολύ για να κερδίσει τον Πλατανιά;

"Σήμερα παίξαμε ένα παιχνίδι χωρίς καθόλου συνέχεια, με πολλά λάθη. Περάσαμε από την χαλαρότητα στην νευρικότητα μετά το 1-1 του Πλατανιά. Έγιναν πολλά τεχνικά λάθη και κυρίως στις θέσεις μας. Κάναμε λάθη σε φάσεις και σε πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις, πράγματα που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Όμως πολλές φορές καθώς προχωράει το παιχνίδι, δείχνουμε ότι ενώ έχουμε την πρόθεση δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε. Αυτό το παιχνίδι το παίρνουμε είτε σαν μία κακή συγκυρία, είτε ως ένα πρόβλημα. Πρέπει να το προσπεράσουμε, αλλά πρέπει να το αναλύσουμε κιόλας, γιατί πρέπει να δούμε τι είδους ομάδα είμαστε όταν παίρνουμε τα πράγματα στα σοβαρά και τι είδους ομάδα όταν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με χαλαρότητα".

Τι θα πρέπει να αλλάξετε για να έχει ο Ολυμπιακός καλύτερη εικόνα; Θέλετε μεταγραφές, εσωτερικές αλλαγές;

"Το τελευταίο που είπατε ότι παίκτες που μπορούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, τους έχουμε. Όπως ο Τσόρι που τραβάει πάντα την ομάδα. Δεν θα ήταν δίκαιο να μιλήσουμε για ανάγκες παικτών όταν πριν από 15 μέρες κερδίσαμε με 5-0 την Καλλονή και εκείνη την ημέρα δεν είχαμε ζητήσει κάτι τέτοιο. Μπορούμε να δεχτούμε ότι έχουμε μία άσχημη μέρα. Αυτοί οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν τα πράγματα καλύτερα απ' ό,τι τα έκαναν σήμερα. Και σίγουρα και ο προπονητής μπορεί να τα κάνει καλύτερα για να αποφύγουμε ο κόσμος να φύγει δυσαρεστημένος από το παιχνίδι μας και από την αλλαγή του Μπενίτες. Ίσως θύμωσαν με αυτή την αλλαγή γιατί η αλλαγή νόμιζαν ότι έπρεπε να ήταν άλλου παίκτη. Όμως χάρηκαν όταν σκόραρε ο Μήτρογλου. Το ίδιο χάρηκα και εγώ. Τις κακές μέρες και τα άσχημα παιχνίδια πρέπει να τα ξεπερνάμε με τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί".

Είπατε ότι θα κάτσετε να δείτε σαν κακή συγκυρία. Φαίνεται όμως ότι στα τελευταία ματς είναι πολλές κακές συγκυρίες για τον Ολυμπιακό και αρκετά ματς μέσα στο Καραϊσκάκη. Και ο κόσμος φαίνεται ότι δεν χορταίνει μόνο με το 2-1. Δεν του αρέσει να βλέπει να κάνει η ομάδα καθυστέρηση από το 80' και μετά σε ένα παιχνίδι με τον Πλατανιά. Τι μπορείτε να αλλάξετε;

"Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Έχουν δίκιο όσοι παραπονιούνται. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη νίκη, αλλά επίσης θέλουμε να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Θέλουμε οι νίκες να συνοδεύονται με καλύτερο παιχνίδι και όχι με την εικόνα την σημερινή. Ο κόσμος είναι απαιτητικός γιατί γνωρίζει ότι ακόμα και φέτος έχουμε παρουσιάσει καλά παιχνίδια είτε στο Καραϊσκάκη, είτε εκτός έδρας. Συμφωνώ απόλυτα με τον κόσμο μας, γιατί έχω κι εγώ την ίδια απαίτηση".

Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εσείς είστε ο προπονητής και εσείς κάτι πρέπει να αλλάξετε κάτι. Δεν αρκεί να συμφωνείτε με τον κόσμο.

"Το μόνο που μου απομένει να κάνω είναι να μπω να σουτάρω, να κάνω πάσες και να σκοράρω. Το μόνο που δεν έχω κάνει. Σίγουρα λοιπόν ευθύνομαι εγώ για τις ενδεκάδες που επιλέγω και για τα άσχημα παιχνίδια που κάνουμε. Είμαι ο μόνος υπεύθυνος".

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα πλέον;

"Μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα και γι’ αυτό προσπαθώ. Γνωρίζετε ότι ο προπονητής ποτέ δεν έχει δίκιο".

Σήμερα είδαμε τον Ολυμπιακό με δύο καθαρούς επιθετικούς. Δεν σας πολυβγήκε. Σκοπεύετε να επιμείνετε σε αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν παίζει καλά μία ομάδα, πάντα ανατρέχουμε στα συστήματα. Με ποια ομάδα θέλουμε να μείνουμε; Με αυτή της Καλλονής ή την σημερινή; Και είναι το ίδιο σύστημα. Ψάχνουμε πάντα να βρούμε τις λύσεις και πολλές φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με λάθη του προπονητή. Πολλές φορές τα συστήματα έχουν αλλάξει, είτε για λόγους τραυματισμούς, είτε λόγω αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν η ομάδα να παίζει με τα εξτρέμ και υπάρχουν άλλοι που θέλουν να παίζουμε με δύο επιθετικούς. Είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο. Σήμερα παίξαμε καλύτερα όταν παίξαμε με λιγότερους επιθετικούς. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί που δυσαρεστήθηκαν με την απόδοση του Μπενίτες, άλλοι με την αλλαγή του. Πρέπει να γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης. Έχει ενοχλήσεις έντονες και δεν μπορούμε να τον πιέζουμε για ώρα. Και γι αυτό ψάχνουμε τις λύσεις μας στους ακραίους. Ψάχνουμε βοήθειες από εκεί. Όμως σήμερα περιέργως το εξτρέμ που έδωσε την μπάλα ήταν ο Τσόρι".

Έχει φύγει ήδη ο Αμπιντάλ. Απ' ό,τι ξέρουμε φεύγει και ο Εντινγκά για το Κόπα Άφρικα. Με μεταγραφές τι θα γίνει; Πώς το σκέφτεστε;

"Εδώ και δύο μήνες έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την αποχώρηση του Αμπιντάλ. Είχαμε μιλήσει για τις ανάγκες της ομάδας μας. Μεσολάβησαν τραυματισμοί και άλλα πράγματα. Η συζήτηση δεν έχει σταματήσει ποτέ. Έχω πει την γνώμη μου στη διοίκηση. Λίγα πράγματα μπορώ να σας απαντήσω".

Ο Αφελάι φαίνεται να είναι εκτός ομάδας. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ολλανδό;

"Είναι συνήθεια των δημοσιογράφων να θυμούνται αυτούς που λείπουν. Υπήρχαν μέρες που ο Αφελάι ήταν στην ομάδα και άλλες φορές ήταν καλός και άλλες όχι. Αν το πρόβλημα του Ολυμπιακού συγκεντρώνεται στην απουσία του Αφελάι τότε δεν πάμε καλά. Αν θέλετε να σας θυμίσω το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο υπεύθυνος είμαι εγώ για τις επιλογές. Όμως εγώ γνωρίζω τι έχει συμβεί και αφορούν την ομάδα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν και βγαίνουν στην ομάδα από μόνοι τους. Μπορεί να κάνω λάθος με έναν, αλλά όχι με όλους".

Τον Αφελάι τον υπολογίζετε κανονικά;

"Και μέχρι να πληροφορηθούμε για το αντίθετο, ο Αφελάι προπονείται κανονικά με την ομάδα".

Ο Μήτρογλου έχει πετύχει πολύτιμα γκολ. Αισθάνεστε δικαιωμένος;

"Για όλους τους παίκτες που έχω στην ομάδα, τους υποστηρίζω και τους πιστεύω. Όλοι θα βοηθήσουν. Όχι μόνο ο Μήτρογλου, αλλά όλοι. Έχει μία ενόχληση, ζήτησε ο ίδιος την αλλαγή, όμως, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό".

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1

Μίτσελ: "Παίξαμε με τη φωτιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK