Μίτσελ, Χιμένεθ, δημοψήφισμα και στη μέση ο... Πικέ!

Στα... δυο έχει χωριστεί η ποδοσφαιρική Ισπανία με αφορμή το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Οι... σκληρές δηλώσεις του Ζεράρ Πικέ μάλιστα έφεραν απέναντι τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Μίτσελ με τον Μανόλο Χιμένεθ!

Μίτσελ, Χιμένεθ, δημοψήφισμα και στη μέση ο... Πικέ!
jimemes pique michel

Την Κυριακή είναι προγραμματισμένο δημοψήφισμα με σκοπό την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Η ισπανική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν το αναγνωρίζει ως "επίσημο" και διαρρέει προς τον Τύπο πως είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί καν, κάτι που βρίσκει αντίθετη την αντιμαχούμενη πλευρά.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη κρίση στο εσωτερικό της χώρας έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο, με τις Αρχές να σκέφτονται την ματαίωση του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Λας Πάλμας, υπό τον φόβο επεισοδίων και πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων ( φόβοι που αυξάνονται μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις των δυο πλευρών).

Η... κόντρα λοιπόν που πέρασε στον αθλητισμό έφερε το σχολιασμό τόσο από τον τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, όσο και από τον Μίτσελ. Οι δυο άνδρες βλέπουν με διαφορετικό μάτι τη στάση των Καταλανών με δηλώσεις που θα συζητηθούν.

"Εάν μου προσφέρουν μία δουλειά στην Ρωσία θα την αποδεχθώ, ακόμα κι αν έλεγα πως είμαι Ισπανός. Δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό (εννοεί τον Πικέ), είναι επιλογή που πρέπει να κάνει ο ίδιος και δεν νομίζω πως θα επηρεάσει γιατί είναι προσωπικό ζήτημα", είπε ο Μίτσελ με αφορμή την τοποθέτηση του Πικέ πως στο σχολείο τους μαθαίνουν ψέματα για την ιστορία της Ισπανίας και πως την Κυριακή δεν πρέπει να δώσουν καμία δικαιολογία στην αντίθετη πλευρά με φαινόμενα βίας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έδειξε την αντίθεση του στην τοποθέτηση του Πικέ, λέγοντας πως όποιος δεν νιώθει Ισπανός δεν υπάρχει λόγος να βάζει... φιτιλιές.

"Δεν νομίζω πως ο Πικέ ξέρει ακριβώς τους λόγους που έχει αυτή την στάση. Αν στο σχολείο σου λένε πράγματα που δεν είναι αλήθεια, τότε μεγαλώνεις μισώντας ανθρώπους, απλώς υποθέτοντας πράγματα γι αυτούς.

Όσο για την εθνική Ισπανίας, όποιος δεν αισθάνεται Ισπανός, καλό είναι να μην πάει. Θα χειροκροτήσω οποιαδήποτε επιλογή κάνει ο Πικέ στη ζωή του, αλλά όταν είναι για την φανέλα της εθνικής, θα πρέπει να την φοράει όποιος πραγματικά θέλει να την υπερασπιστεί", τόνισε στο Radio Marca.

News 24/7

24MEDIA NETWORK