Μίτσελ: "Δεν έδωσα εγώ εντολή να μείνει αφύλακτος ο αντίπαλος"

Ο Μίτσελ επισήμανε πως ο ίδιος και οι παίκτες του πρέπει να παραδειγματιστούν από την ψυχή που διαθέτουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ παρουσιάστηκε αιχμηρός με τη συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών.

Μίτσελ: "Δεν έδωσα εγώ εντολή να μείνει αφύλακτος ο αντίπαλος"
INTIME SPORTS

Είναι δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα αυτό που προβληματίζει περισσότερο απ' όλα είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται χειρότερη. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι συμβαίνει;

"Συμφωνώ μαζί σας, έχουμε δείξει μία άσχημη εικόνα σήμερα. Δεν θα σχολιάσουμε αν μας αξίζει το αποτέλεσμα. Δείξαμε αδυναμίες και μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν της αξίζει αυτή η εικόνα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε τρία σουτ, έβαλε δύο γκολ και το δεύτερο το δεχτήκαμε από αντεπίθεση. Αυτό δείχνει ότι δεν ήμασταν στο παιχνίδι, δεν είχαμε μπει στο παιχνίδι".

Θα θέλαμε να μας πείτε για την αλλαγή του Φορτούνη. Εκ των υστέρων πιστεύετε ότι κάνατε λάθος; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας για να τον αντικαταστήσετε;

"Τον άλλαξα γιατί ήταν "νεκρός" από φυσική κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι όταν βγήκε ο Φορτούνης, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ. Δεν λέμε ότι "έφταιγε" εκείνος. Όμως αν ασχοληθούμε με το ποιος παίκτης μπαίνει, βγαίνει και αν μία αλλαγή μπορεί να επηρεάσει την ομάδα κοιτάζουμε επιφανειακά το πρόβλημα και όχι σε βάθος".

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Ολυμπιακό να έχει προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια κυρίως τον Γενάρη μετά τις υποχρεώσεις του Champions League. Τώρα όμως έχει προβλήματα από τον Νοέμβριο. Τι συμβαίνει και έχει τέτοια εικόνα;

"Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Πολλές από αυτές τις λύσεις έχουν να κάνουν με τους παίκτες που θα ξεκινήσουν ή με την τακτική. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε εκτελέσει πάνω από δέκα κόρνερ, πάρα πολλές σέντρες και την κατοχή και παρόλα αυτά δεν καταφέρνει κανένας από τους δύο επιθετικούς μας να βρει τον στόχο, αυτό πραγματικά είναι απίστευτο. Πολλές φορές προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ενώ κερδίζουμε με 2-1, ο αντίπαλος μας βάζει γκολ με αντεπίθεση".

Υπάρχει μία σύγχυση στα κόρνερ. Βλέπουμε στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός κόρνερ να μένει ένας αμυντικός και εσάς από τον πάγκο να φωνάζετε.

"Απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Σήμερα ναι. Πολλές φορές στις συνεντεύξεις Τύπου προσπαθώ να ξεφύγω γιατί δεν θέλω να λέω τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι. Είναι κάτι ανεξήγητο όπως στο τελευταίο λεπτό που δεχτήκαμε την αντεπίθεση. Εσείς που είδατε το ματς, θα είδατε στην τελευταία φάση που κερδίσαμε κόρνερ, δεν είχαμε κανέναν αμυντικό πέρσι. Η δουλειά μου είναι να οργανώνω την ομάδα. Όμως δεν γίνεται να έχω έναν παίκτη απέναντι σε έναν αντίπαλο. Πιστεύετε ότι έχω δώσει την εντολή να μένει μόνος του ο Ίλιτς την ώρα που εκτελούμε εμείς το κόρνερ;".

Πιστεύετε ότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει και θέμα ψυχολογίας; Και επίσης θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει Τρίτης;

"Ναι, στο πρώτο ερώτημά σας. Ο κόσμος είναι πολύ πιο αισιόδοξος απ' ό,τι εμείς, γιατί για 90 λεπτά δεν σταματά να μας εμψυχώνει. Σήμερα ο κόσμος απέδειξε τι σημαίνει Ολυμπιακός. Δεν σταμάτησε καθόλου 90 λεπτά να μας υποστηρίζει. Το 30% της ψυχής που είχε σήμερα ο κόσμος να το είχαμε εμείς, σίγουρα δεν θα είχαμε χάσει το παιχνίδι. Εμείς πιστεύουμε θα είμαστε καλά απέναντι στην Μάλμε. Φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον αντίπαλο. Ο κόσμος ξέρουμε ότι θα είναι στο πλευρό μας χωρίς εμείς να τον εμψυχώνουμε. Ο κόσμος γνωρίζει καλά τι σημαίνει να είσαι οπαδός του Ολυμπιακού. Πολύ καλά θα ήταν να το γνωρίζαμε και εμείς. Και πρώτος απ' όλους εγώ".

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)

Σ. Καραΐνδρος: Αν δεν βρέξεις κ...ο, ψάρι δεν τρως

K. Κεφαλογιάννης: Η ψυχολογική ραθυμία του Ολυμπιακού

24MEDIA NETWORK