Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Μία ημέρα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο για το Champions League, ο Μίτσελ παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην ισπανική "Marca", όπου μίλησε για όλους και για όλα. Τι είπε για την ατμόσφαιρα στο Καλντερόν, πως τον αποκαλούν οι οπαδοί της Ατλέτικο και τι σχολίασε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην ισπανική "Marca":

Μαθαίνετε πράγματα στους παίκτες σας ή αυτοί μαθαίνουν σε εσάς;

"Μαθαίνεις πολλά από αυτούς. Το να χειρίζεσαι 16 διαφορετικές εθνικότητες, τόσες διαφορετικές γλώσσες... είναι μια δύσκολη, αλλά καλή μάθηση".

Για αυτό το λόγο δεν έχετε φύγει ακόμα;

"Είχα διάφορες προτάσεις, αλλά είμαι καλά εδώ. Προσπαθώ και εκπληρώνω κάποιους δικούς μου προσωπικούς στόχους".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Πως είναι ο Ολυμπιακός;

"Η Ελλάδα σου επιτρέπει να βελτιώνεσαι. Νιώθω χαρούμενος και αναγνωρίσιμος. Με θέλουν στο σύλλογο και είναι χαρούμενοι. Αυτό, είναι και κάτι που δεν το πετυχαίνεις εύκολα εδώ".

Ποιο είναι το μπάτζετ του συλλόγου;

"25 εκατομμύρια ευρώ. Ξέρουμε ότι στο Champions League υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά εμείς είμαστε περήφανοι".

Με τον Αμπιντάλ τι γίνεται; Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση;

"Με όλα όσα έχει περάσει και έχει ζήσει στη ζωή του, είναι σίγουρα. Στη Μπαρτσελόνα του έχουν φερθεί άψογα και έχει περάσει πολύ καλά. Θα ήταν το ιδανικό τελείωμα η επιστροφή του εκεί".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"
INTIME SPORTS

Είναι δύσκολο να διαχειρίζεστε τα αποδυτήρια;

"Ποτέ δεν άφησα παίκτη χωρίς λόγο εκτός, ούτε υπερέβαλα στις επιλογές μου. Όταν κάποιος παίκτης έρχεται και με βρίσκει, ζητώντας μου εξηγήσεις του λέω ότι έχει δίκιο, αλλά δυστυχώς πρέπει να παίξουν 11".

Φοβάστε την Ατλέτικο;

"Η Ατλέτικο σε κάνει να υποφέρεις. Την ώρα του αγώνα, θα είμαστε προετοιμασμένοι καλά και θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες. Το ξέρουμε ότι εκτός δεν είμαστε το ίδιο καλοί όπως στην έδρα μας, αλλά στο Champions League ακόμη και ο Δαυίδ μπορεί να κερδίσει τον Γολιάθ".

Αυτά που έκανε ο Σιμεόνε πέρυσι τα χαρακτηρίζετε ως θαύμα;

"Με τη δουλειά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Στην αρχή αυτό που έκανε έμοιαζε με επανάσταση, στη συνέχεια με έκπληξη, στο τέλος όμως κανείς δεν αμφέβαλε πως η ομάδα του έπρεπε να πάρει τον τίτλο. Η καλύτερη απόδειξη ήταν ότι κέρδισε μέσα στο Καμπ Νου. Αυτοί οι παίκτες δεν παίζουν ατομικά, παίζουν για την ομάδα".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Πως σας φαίνονται οι διαμαρτυρίες του Σιμεόνε για τα μπάτζετ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ σε σχέση με την Ατλέτικο;

"Ποτέ δεν έχω προπονήσει ομάδα όπως η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα. Είμαι όμως στον Ολυμπιακό που αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα. Τον καταλαβαίνω τον Σιμεόνε. Το να κάνει κάποιος αυτά που έκανε είναι αδιανόητο.

Φαίνεται μάλιστα, πως δεν του άρεσε πολύ όταν είπα ότι ήταν οι καλύτεροι στην Ευρώπη, μάλλον αυτό που ψάχνει είναι κάτι πιο νορμάλ. Έχει κάνει πράγματα πολύ δύσκολα. Η αληθινή ουσία του προπονητή είναι να δουλεύει σε ομάδες με λιγότερες πιθανότητες. Είμαι πολύ περήφανος για ότι έκανα στη Χετάφε ή τώρα στον Ολυμπιακό στο Champions League".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"
INTIME SPORTS

Είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου αυτή τη στιγμή;

"Έχει κάνει άψογη δουλειά. Τα αποτελέσματα και η παρουσία της Ατλέτικο με αυτόν στο τιμόνι έχουν επαναφέρει την ομάδα εκεί που της άξιζε. Από τη δική μου άποψη τα έχει καταφέρει τέλεια'".

Τι αντιμετώπιση περιμένετε στο "Βιθέντε Καλντερόν";

"Θα είναι πολύ σκληρή, αλλά δεν σκέφτομαι αυτό. Αν το σκεφτόμουν θα άσπριζαν τα μαλλιά μου. Είναι κλασσικό στο Καλντερόν. Εκεί με φωνάζουν 'α@@@@ή' (σ.σ. maricon, κοινή προσβολή στην Ισπανία) . Και λοιπόν; Δεν είναι προσβολή για μένα, θα υπάρχουν κι άτομα στο Καλντερόν που δεν θα βρίζουν. Αυτές οι προσβολές με ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Σας ανησυχούν τα στημένα;

"Σκοράρουμε κι εμείς από στημένα. Κάνουμε καθημερινή δουλειά. Το 50% των τερμάτων μας στο Champions League, τρία από τα έξι είναι από στημένες φάσεις. Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε σ' αυτό".

Πως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα αυτά που έχουν συμβεί;

"Την τελευταία εβδομάδα δεν είχαμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, εξαιτίας ενός γεγονότος εκτός γηπέδου. Υπήρξε διακοπή πρωταθλημάτων, είναι η δεύτερη αγωνιστική που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές γεγονότα που συμβαίνουν εκτός γηπέδων αποδίδονται στην αθλητική βία. Όμως, κάποιες φορές είναι περισσότερο πρόβλημα της κοινωνίας".

Μίτσελ: "Με φωνάζουν α@@@@ή στο Καλντερόν"

Θα είναι η Μαδρίτη ο προορισμός σας αργά η γρήγορα;

"Δεν το σκέφτομαι τώρα. Θα το ήθελα, αλλά αυτό που έχει σημασία προς το παρόν είναι να γίνομαι όσο το δυνατόν πιο καλός. Ρωτήστε όποιον προπονητή θέλετε. Το γεγονός ότι ήμουν παίκτης της Ρεάλ δεν μου δίνει αυτόματα το δικαίωμα να την προπονήσω κιόλας".

Διαβάστε ακόμη

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο ακούραστος τζουντόκα και το βελούδινο διαζύγιο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΡΟΜΠΕΡΤΟ: Γιατί δεν παίζει στην Εθνική Ισπανίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK