Μίτσελ: "Με πονάει ακόμη η Γιουνάιτεντ"

Ο Μίτσελ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και ήταν απολαυστικός για ακόμη μια φορά. Ο Ισπανός προπονητής δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί ότι τον πονάει ακόμη ο αποκλεισμός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις εν Ελλάδι εμπειρίες του.

Μίτσελ: "Με πονάει ακόμη η Γιουνάιτεντ"
INTIME SPORTS

Ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cope", επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει πρόταση στον Ραφαέλ Αλκόρτα, προκειμένου να αναλάβει βοηθός του, ενώ υποστήριξε εκ νέου ότι νιώθει έτοιμος για να αναλάβει τη Ρεάλ, αλλά, ότι δεν ζει γι' αυτό και με αυτό.

"Μιλάμε με τον Ράφα Αλκόρτα και πιστεύω ότι θα τον πείσουμε. Στην Ελλάδα ψάχνουν να δουν ποιος θα είναι ο βοηθός μου και μου έστελναν ονόματα στο κινητό μου, το οποίο φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να βρουν. Μου έγραψαν ακόμα και το όνομα του Χάβι Γκράθια (σ.σ. άλλοτε προπονητής Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας), αλλά τους εξήγησα πως είναι προπονητής στην Οσασούνα και φαντάζομαι πως θέλει να παραμείνει εκεί".

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων αναφερόμενος στην επιλογή του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, είπε: "Είχα προτάσεις από ομάδες διαφόρων πρωταθλημάτων, αλλά προτιμώ να μείνω Ελλάδα".

"Με πονάει η Γιουνάιτεντ"

Εν συνεχεία θυμήθηκε τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραδέχτηκε ότι τον πονάει ακόμα: "Με πονάει ακόμα ο αποκλεισμός από την Γιουνάιτεντ, γιατί μετά το 2-0 δεν υπήρχε λόγος να αποκλειστούμε. Εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε και θέλω να αλλάξουμε τη νοοτροπία που συνάντησα μετά, όπου ο κόσμος ήταν περήφανος, παρά τον αποκλεισμό" είπε σχετικά, ενώ υποστήριξε πως οι παίκτες ήταν απογοητευμένοι, αλλά όχι στον βαθμό που να έδειχνε πως έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Τόνισε δε ότι: "Ο γενικός διευθυντής (σ.σ. εννοώντας πιθανόν τον Σάββα Θεοδωρίδη) έκλαιγε, γιατί ήξερε πόσο δύσκολο θα είναι να φτάσουμε και πάλι σε αυτό το σημείο, γιατί πλέον θα μας γνωρίζουν και πολύ καλύτερα οι αντίπαλοι".

"Με εμπιστεύεται ο Μαρινάκης"

Για την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο είπε πως "Έχει 98 πλοία και είναι εξαιρετικός διαπραγματευτής", υποστήριξε: "Νιώθω ότι με εμπιστεύεται και αυτό είναι καλό, γιατί δεν είναι εύκολο να σε εμπιστεύεται το αφεντικό".

Για τις μεταγραφές, τόνισε: "Υπάρχουν 14 αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα και όποιος παίκτης είναι ζωντανός, μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό. Πέρυσι αποκτήσαμε συνολικά 178 παίκτες και κάθε μέρα στο πρωινό ρωτούσα τον Ρομπέρτο (σ.σ. τον ισπανόφωνο συνεργάτη που εργάζεται εδώ και χρόνια στον Ολυμπιακό, λειτουργώντας και ως διερμηνέας στα αποδυτήρια) "ποιον πήραμε ήμερα;". Και εκείνος μου έλεγε: Αυτόν, αυτόν, αυτόν κλπ.".

Για την εν Ελλάδι εμπειρία του είπε: "Μου έχει διδάξει πολλά. Είδα ότι μπορείς να δουλέψεις διαχειριζόμενος 16 εθνικότητες και ότι πλέον η γλώσσα δεν είναι τόσο σημαντική".

"Ο Βαλβέρδε κι εγώ"

Για την σύγκρισή του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ανέφερε: "σε μια συνέντευξη Τύπου, ένας δημοσιογράφος μου είπε ότι ξεπέρασα τον Βαλβέρδε, οπότε είπα ότι "αυτό είναι καλό".

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα τυγχάνει, και δικαίως, μεγάλης αγάπης και σεβασμού. Για την δουλειά που έκανε, όπως κάνει παντού, όπως στην Αθλέτικ, όπου φαίνεται πως. υπάρχει ποδόσφαιρο μετά τον Μπιέλσα".

Για την ζωή στην Ελλάδα, τόνισε: "Δεν είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος της καθημερινότητας, δεν βγάζω χίλια ευρώ τον μήνα και δεν ζω από την δουλειά μου".

"Φιλόξενοι και αγωνιστές οι Έλληνες"

Για τους Ελληνες είπε: "Είναι συνηθισμένοι να παλεύουν, συνηθισμένοι στην κρίση. Δεν βλέπεις τον κόσμο στενοχωρημένο, παρ' ότι ξέρεις ότι υποφέρει. Οι Ελληνες είναι πολύ φιλόξενοι, κοντινοί και ο ξένος δεν νιώθει ξένος. Τους αρέσει, βεβαίως, να μιλάνε δυνατά. Κάποτε είπα σε κάποιον: "Γιατί φωνάζεις; Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Οχι, απλά έτσι μιλάμε εδώ" μου απάντησε".

Για το υπάρχουν παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα μπορούσαν να σταθούν στο ισπανικό πρωτάθλημα, απάντησε: " Υπάρχουν πολλοί. Ηδη, άλλωστε, η Λεβάντε έχει δύο (σ.σ. Βύντρα και Καράμπελας), ενώ ο Καρνέζης της Γρανάδα είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας, αλλά εδώ τον μάθατε με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπαρτσελόνα".

Διαβάστε ακόμη:

Οι υποψήφιες "βόμβες" για τον Πειραιά!

Επένδυση με Σίλβα ο Ολυμπιακός

Έρχονται Πουλίδο κι ένα "μπαμ"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK