Μίτσελ: "Ο Μήτρογλου έκανε λάθος, δεν θα του δώσουμε επιδόρπιο"

Πρωτοβουλία του Μήτρογλου ήταν η εκτέλεση του (χαμένου) πέναλτι, όπως εξήγησε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας επιθετικός έκανε το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά.

Μίτσελ: "Ο Μήτρογλου έκανε λάθος, δεν θα του δώσουμε επιδόρπιο"
INTIME

Συγχαρητήρια για τη νίκη. Τι ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι; Τέτοια ματς βγάζουν και ήρωες από το πουθενά, όπως για παράδειγμα τον Αυλωνίτη;

«Σήμερα πραγματικά ο Αυλωνίτης μπορεί να ήταν ο ήρωας για εμάς. Την προηγούμενη φορά ήταν ο Ρομπέρτο. Την άλλη φορά μπορεί να είναι άλλος ποδοσφαιριστής. Πιστεύουμε ότι σήμερα ήταν ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα δεν δείχνει αυτό που αξίζαμε. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε καλύτερο σκορ από το 1-0. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν μικρό σε σύγκριση με το πώς παίξαμε. Εμείς δεν δεχτήκαμε ευκαιρίες. Παρόλα αυτά, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας. Σήμερα ανακαλύψαμε ότι έχουμε ακόμα έναν ήρωα στην ομάδα μας, τον Αυλωνίτη. Και ανακαλύψαμε ότι είμαστε μία ομάδα που μπορεί να αντέχει. Σήμερα είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, μάθαμε να ελέγχουμε τα νεύρα μας, ακόμα και όταν ήταν 0-0 το ματς. Μάθαμε να ελέγχουμε και την κατάσταση της αποτυχίας, όπως στην αποτυχία του Κώστα στα πέναλτι».

Είστε πλέον 20 μήνες στην ομάδα, ήταν το τρίτο σας ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Πιστεύετε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει νίκη με πολλά γκολ, επηρεάζει την ομάδα σας πάνω στο χορτάρι;

«Κερδίσαμε σήμερα, κερδίσαμε με ωραίο τρόπο και αυτό είναι στο οποίο στεκόμαστε. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος όταν έχουμε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, θέλει εκδίκηση, θέλει ρεβάνς, θέλει πολλά γκολ. Εμφανιστήκαμε καλοί, διαχειριστήκαμε το παιχνίδι, φτιάξαμε φάσεις, δεν σκοράραμε όμως περισσότερα τέρματα. Η αποτυχία του γκολ του Μήτρογλου επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Αν σκοράραμε τότε, δεν ξέρουμε πόσο θα τελείωνε το σκορ. Οι τρεις βαθμοί έχουν την ίδια γεύση, όπως είχαν και με την Γιουβέντους. Πολύ ωραία γεύση έχουν και σήμερα. Κερδίσαμε με 1-0, όμως ο Ρομπέρτο ήταν ένας θεατής, όπως και ο προπονητής».

Μετά από ένα σερί μεγάλων επιτυχιών ζείτε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας σας;

«Ως προπονητής έχω ζήσει πολύ περισσότερες καλές στιγμές απ' ό,τι άσχημες. Υπάρχει πρόοδος, μου αρέσει να προοδεύω και τώρα νιώθω καλά. Είμαι σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια. Μια ομάδα που κάθε χρόνο ανανεώνεται και είμαι ευχαριστημένος που βελτιώνεται συνεχώς».

Πού μπορείτε να φτάσετε; Ποιο είναι το ταβάνι σας;

«Εμείς θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε όλο και πιο ανταγωνιστικοί και πιο καλοί στην Ευρώπη. Θέλουμε να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα. Το είπαμε πέρσι και κερδίσαμε την Ατλέτικο και την Γιουβέντους. Του χρόνου ποιος ξέρει τι μπορεί να μας περιμένει».

Είδαμε τον Τσόρι να αφήνει τον Μήτρογλου να το εκτελέσει. Ποια είναι η άποψή σας;

«Πήρε μία κακή απόφαση ο Μήτρογλου. Ήταν η δεύτερη στη σειρά, κατανοούμε ότι το κάνει με καλή πρόθεση, όμως ήταν ένα λάθος. Είναι γνωστές οι εντολές για το ποιος εκτελεί τα πέναλτι, τα κόρνερ, όλα όσα πρέπει να γίνουν μέσα στο παιχνίδι. Σήμερα την εντολή για το πέναλτι την είχε ο Τσόρι. Δεν πρόκειται για ένα ματς γιορτής. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι και έχουμε αποφασίσει να τα εκτελεί τα πέναλτι αυτός που θεωρούμε ότι είναι καλύτερος. Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του Μήτρογλου και για αυτό τον λόγο θα τον αφήσουμε χωρίς επιδόρπιο. Θα του κάνει και καλό (γέλια)».

Είδαμε μετά το γκολ του Ολυμπιακού, να αφήνει η ομάδα σας χώρο στον Παναθηναϊκό. Ήταν κάτι που το ζητήσατε εσείς ή κάτι που πήραν την πρωτοβουλία οι παίκτες και οπισθοχώρησαν;

«Ο Παναθηναϊκός έστησε το παιχνίδι του ακριβώς όπως έκανε και πέρσι. Εμείς μάθαμε από εκείνο το ματς και έχουμε παίξει πολύ λιγότερο στο κέντρο. Δεν δεχτήκαμε καμία αντεπίθεση από τον Παναθηναϊκό. Αντεπιθέσεις που πέρσι μας έκαναν μεγάλο κακό. Είχαμε την κατοχή, ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι και ψάχναμε το δεύτερο γκολ. Δεν ήρθε, αλλά το κυνηγήσαμε για να το πετύχουμε. Ήταν απόφαση δική μου να γυρίσουμε πίσω, γιατί ο Παναθηναϊκός ξέραμε ότι θα μας απειλούσε με αντεπιθέσεις. Σήμερα θέλαμε περισσότερα γκολ, όμως, το πλεονέκτημα το είχαμε εμείς. Αυτοί που έπρεπε να ρισκάρουν ήταν αυτοί και όχι εμείς μετά το 1-0. Επιμένω πώς πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, πήραμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στο τέλος μίας εβδομάδας που ήταν πολύ απαιτητική για εμάς».

Όλη συνέντευξη Τύπου

News 24/7

24MEDIA NETWORK