ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μλάντα Μπόλεσλαβ – ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ, με γκολ του Ενσαλίβα, πήρε την εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Μλάντα Μπόλεσλαβ...

Μλάντα Μπόλεσλαβ – ΑΕΚ 0-1

Η
ΑΕΚ, με γκολ του
Ενσαλίβα, πήρε την
εκτός έδρας νίκη απέναντι στη
Μλάντα Μπόλεσλαβ με
1-0, την
προσπέρασε στη βαθμολογία και
πλησίασε στην
πρόκριση στους “32” του
Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την… άνετη
Βιγιαρεάλ και στο χέρι των παικτών του
Λορένσο Σέρα Φερέρ είναι να ακολουθήσουν τους Λεβαντίνους στα ματς της άνοιξης. Θα μπορούσε ο “δικέφαλος” να έχει καθαρίσει νωρίτερα το τρίποντο, κινδύνευσε στο φινάλε.
Kάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του αγώνα.


Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με 4-4-2 στον αγωνιστικό χώρο του Μέστσκι. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ προτίμησε τη λύση των Μπλάνκο, Λυμπερόπουλου στην επίθεση, με τον Ριβάλντο να παίζει θεωρητικά δεξιός μέσος, αν και ο Βραζιλιάνος άφησε όλη την πλευρά στον Ράμος για να συγκλίνει προς τη μεσαία γραμμή.

Η ουσία είναι πως διέξοδος προς τα καρέ του Πιζανόφσκι δεν υπήρχε. Κάτι μακρινά σουτ από Τόζερ και Ενσαλίουα δεν προκάλεσαν έντονη ανησυχία, ενώ στο αντίθετο άκρο Ματεγιόφσκι και Μεντί προσπαθούσαν να συνδυαστούν αλλά οι όποιες εμπνεύσεις τους εξέπνεαν έξω από την περιοχή του Μορέτο.

Οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο “Μέστσκι” δεν ήταν πάνω από
700 αλλά η…
φασαρία που
έκαναν
επισκίαζε τις φωνές των
φίλων των
γηπεδούχων.

Αν πρέπει να σταθούμε σε μία προσπάθεια, θα μείνουμε σε αυτή του 34ου λεπτού. Ριβάλντο και Ράμος άλλαξαν πολύ ωραία τη μπάλα από τα δεξιά, ο ακραίος μπακ της Ένωσης την “έσπασε” σωστά στο σημείο του πέναλτι αλλά ο Μανού δεν έκανε το πλασέ όπως το είχε φανταστεί. Χάθηκε μία καλή ευκαιρία, για να φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μέρος.

Ο Φερέρ καλούταν να αναδιανείμει καθήκοντα, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού του θα έπρεπε να έχει το γεγονός ότι Ζεράλδο και Αρουαμπαρένα είχαν φορτωθεί από νωρίς με κίτρινη κάρτα.

Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε τον Μαντούκα στο γήπεδο πριν αρχίσει το δεύτερο μέρος. Τι όνειρο είχε δει; Και εξηγούμαστε. Ο Βραζιλιάνος, χρειάστηκε δέκα δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα για να διανύσει από τα αριστερά το μισό γήπεδο, γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Ενσαλίβα άνοιξε το σκορ με πλασέ. Πριν καν συμπληρωθεί το 46ο λεπτό. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.

Μάλιστα, παραλίγο ο πρώην άσος της Μπενφίκα να αναχθεί σε… στατιστικό παράδειγμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά το πλασέ του δεν νίκησε τον Πιζανόφσκι. Μέχρι ο Ζντένεκ Σκάζνι και οι παίκτες του να καταλάβουν τι είχε συμβεί, η ΑΕΚ είχε οργανωθεί με άνεση στα μετόπισθεν και δεν δίσταζε συχνά πυκνά να ψάχνει για το καθοριστικό γκολ.

Ο Ταμπόρσκι ανησύχησε με το πλασέ του στο 60’ αλλά πέραν τούτου ουδέν. Αντίθετα, το τετ α τετ του Μανού στο 75’ ήταν σαφώς καλύτερη ευκαιρία αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον φτεροπόδαρο ακραίο μέσο.

Όλα έδειχναν πως η μισή πρόκριση της ελληνικής ομάδας διεκπεραιωνόταν στην Τσεχία. Βέβαια, για να μπορέσουμε να το γράψουμε αυτό χρειάστηκε η τεράστια συμβολή του Μαρσέλο Μορέτο στο 85’.

Πρώτα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από πλασέ του Χόλουμπ και στην εξέλιξη της φάσης εξουδετέρωσε και τον Ταμπόρσκι. Ο Φερέρ ήθελε να περάσει τον Παπασταθόπουλο στο ματς αλλά άργησε χαρακτηριστικά. Παραλίγο ο Μεντί στο 87’ να του το θυμίσει με πιο άσχημο τρόπο αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μορέτο.

Εν τέλει, η πίεση των γηπεδούχων ξεθύμανε και η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα καλά δουλεμένο εκτός έδρας τρίποντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ