Μοιραία επεισόδια στοιχίζουν ζωές

Το ποδόσφαιρο ανέκαθεν ήταν χώρος εκτόνωσης ταραξιών, ωστόσο τα αποτελέσματα των ενεργειών τους μερικές φορές είναι τραγικά. Στη Βραζιλία, μετά τον αγώνα της Παλμέιρας με την Κορίνθιανς (1-1), ξέσπασαν σοβαρότατα επεισόδια, τα οποία κόστισαν την ζωή ενός ανθρώπου.

Μοιραία επεισόδια στοιχίζουν ζωές
Το ποδόσφαιρο ανέκαθεν ήταν χώρος εκτόνωσης ταραξιών, ωστόσο τα αποτελέσματα των ενεργειών τους μερικές φορές είναι τραγικά. Στη Βραζιλία, μετά τον αγώνα της Παλμέιρας με την Κορίνθιανς (1-1), ξέσπασαν σοβαρότατα επεισόδια, τα οποία κόστισαν την ζωή ενός ανθρώπου.

Χούλιγκανς και των δύο πλευρών συγκρούστηκαν εντός, πρώτα, και στη συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου, με την αστυνομία να μην είναι σε θέση να αντιδράσει. Όταν τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, το ρόλο των λοστών και των ξύλων πήραν τα πιστόλια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί ακούστηκαν τη στιγμή που οι δύο πλευρές είχαν επιδοθεί σε αγώνα ξύλου, ενώ ακολούθως ένας νεαρός φίλος της Παλμέιρας έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος, ενώ επέστρεφε από το γήπεδο με τον πατέρα του.

Ο Ντιόγο Λίμα Μπόργες διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να καταφέρουν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή. Επιπλέον, ακόμα ένας άνθρωπος βρίσκεται στην εντατική, ύστερα από τα επεισόδια, ενώ οι περιπτώσεις μικροτραυματισμών ανέρχονται σε δεκάδες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έγιναν 51 συλλήψεις, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την έξοδο των φίλων της Παλμέιρας, τους περίμεναν περίπου εκατό της Κορίνθιανς στο σταθμό του μετρό. Οι πρώτοι επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και διάφορα εκρηκτικά, ενώ οι δεύτεροι απάντησαν σπάζοντας διερχόμενα αυτοκίνητα και πούλμαν.

Ιταλία: Φίλαθλος κόντεψε να χάσει το μάτι της

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην γειτονική Ιταλία. Μία φίλαθλος της Σαμπντόρια βρέθηκε στο "Ντελ Λούκα", το γήπεδο της Ασκολι, το μεσημέρι της Κυριακής, για να παρακολουθήσει τον αγώνα των δύο ομάδων (2-1), ωστόσο μία φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε από τους αντιπάλους των γηπεδούχων, στάθηκε αιτία να κινδυνεύσει να χάσει το δεξί της μάτι.

Η 57χρονη Αμπρέτα Πιερτζιόβανι μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο του Τεράμο, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση αποκατάστασης και τελικώς δεν υπέστη κάτι χειρότερο από μερικά ράμματα και επιδέσμους, αλλά και φυσικά το σοκ από τον σοβαρό τραυματισμό της.

"Είναι ένας κρετίνος που δεν πρέπει να ξαναμπεί σε γήπεδο αυτός που το έκανε. Πιστεύω ότι ούτε εγώ θα ξαναπάω", τόνισε η άτυχη φίλαθλος κατά την έξοδό της από το νοσοκομείο και συνέχισε: " Τώρα αισθάνομαι καλύτερα. Ελπίζω τα χειρότερα να έχουν περάσει. Ηταν μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα και ξαφνικά έχασα την όρασή μου. Πρέπει να βρούμε ένα σύστημα να απομονώσουμε αυτά τα άτομα που κάνουν τέτοιες πράξεις".

Ρουμανία: Πρόστιμο σε 30 ταραξίες

Η Ρουμανία έχει παράδοση στα επεισόδια και ιδιαίτερα οι φίλαθλοι των ομάδων της πρωτεύουσας. Ετσι, στον αγώνα της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Κλούι (5-0) σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα στους φίλους των γηπεδούχων και τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τριάντα από αυτούς πέρασαν τη νύχτα τους στο κρατητήριο, ενώ δέχθηκαν πρόστιμα που κυμαίνονται από 27 μέχρι 82 ευρώ. Η φασαρία άρχισε όταν ένας φίλαθλος των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 75ο λεπτό του αγώνα και γενικεύτηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο εν λόγω φίλαθλος είχε το πιο βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο φτάνει τα πέντε εκατομμύρια λέι (130 ευρώ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK