Μοιρασιά...

Μοιρασιά...

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις οι Απόλλων Καλαμαριάς και Λεβαδειακός, μένοντας στο 1-1. Κακές και οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, προσέφεραν άθλιο θέαμα στους θεατές της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας βελτιώθηκε αισθητά τόσο από θέαμα όσο και από…πάθος.

Η Καλαμαριά προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να πιέσει τον αντίπαλο της, ωστόσο, η καλή αμυντική διάταξη του Λεβαδειακού δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Χαρακτηριστικό της κακής ποιότητας του αγώνα είναι το γεγονός πως η μοναδική καλή φάση σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Ουέλινγκτον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιωάννου έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Στο 36΄ ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού συγκρούστηκε σε μια έξοδο του με τον Κλέιτον και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αναμέτρηση, η οποία διακόπηκε για πέντε λεπτά. Στο 41ο λεπτό ο Κλέιτον πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Καρακώστα.

Πριν τον αγώνα οι φίλαθλοι της Καλαμαριάς μοίρασαν κάποια φέιγ βολάν, με τα οποία θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη εργασιών για την ανοικοδόμηση της θύρας επί της οδού Φυλής. Το περιεχόμενο των φυλλαδίων ανέφερε πως «φτάνει πια η κοροϊδία. Εδώ και τώρα γήπεδο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς».

Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας των Ποντίων φιλάθλων ήταν και το πανό που αναρτήθηκε εντός γηπέδου και το οποίο ανέφερε «80 χρόνια ιστορία, 80 χρόνια κοροϊδία, εδώ και τώρα γήπεδο». Οι φίλαθλοι της Καλαμαριάς απεύθυναν με αυτό τον τρόπο έκκληση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, αλλά και στους βουλευτές της περιοχής, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ρεπορτάζ: Άκης Ιωακείμογλου

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις δυο ομάδες να εμφανίζουν μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη και διάθεση για δημιουργία φάσεων. Στο 47΄ ο Γκούρμα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Καλαμαριάς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέναντι από τον Καρακώστα ήταν αδύναμο και δεν προβλημάτισε τον Έλληνα πορτιέρο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ απευθείας έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού, ο Παππάς (που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο) έκανε την προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 68΄ είχαμε τη φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Παππάς μπήκε στην περιοχή, ο Δήμου τον ανέτρεψε, όμως, ο Γιώργος Καζναφέρης υπέδειξε φάουλ. Μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, υποδεικνύοντας πέναλτι, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων. Ο Παπαδόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και νικώντας τον Καρακώστα έγραψε το 1-0.

Η αντίδραση του Λεβαδειακού ήταν άμεση, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Ρούσεφ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή της Καλαμαριάς, ο Ραντιβόγεβιτς δεν είχε στήσει σωστά το τοίχος και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην εστία γράφοντας έτσι το 1-1, με τους φιλοξενούμενους να αμφισβητούν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ο Βούλγαρος μέσος των «πρασίνων» στη διάρκεια των πανηγυρισμών έβγαλε τη φανέλα του και αντίκρισε τη κίτρινη κάρτα από τον Καζναφέρη, η οποία ήταν η δεύτερη του, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με 10.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Καλαμαριά προσπάθησε να πιέσει, όμως, η μοναδική καλή της ευκαιρία με το σουτ του Πετκάκη στο 75ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα επίσης με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Νίκου Παπαδόπουλου στο 90ο λεπτό για χτύπημα εκτός φάσης.


Απ. Καλαμαριάς: Ραντιβόγεβιτς, Ιωάννου, Φυτανίδης (73΄ Μαρί), Ν. Χ. Παπαδόπουλος, Ματιάσεβιτς, Μουζαουί, Κλέιτον (90΄ Μουράφσκι), Ουέλινγκτον (46’ Παππάς), Παρμαξίδης, Πετκάκης, Ν. Α. Παπαδόπουλος

Λεβαδειακός: Ζαφειρόπουλος (37’ Καρακώστας), Καλλιμάνης, Παστός, Δήμου, Χρυσάφης, Μπασαλά (79΄ Μαχαίρας), Κορέα, Ζησόπουλος, Ρούσεφ, Γκούρμα, Ιορντάτσε (73΄ Ριμπέιρο)


Γκολ: 68' Παπαδόπουλος - 71' Ρούσεφ
Κίτρινες κάρτες: Ρούσεφ, Μπασαλά, Γκούρμα, Φυτανίδης, Ουέλινγκτον, Ματιάσεβιτς, Μουζαουί

Κόκκινες κάρτες: Ρούσεφ, Ν. Χ. Παπαδόπουλος


Εισιτήρια: 1226

Εισπράξεις: 14880

News 24/7

24MEDIA NETWORK