Μολδαβία-Ελλάδα 0-1

Ενα γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 78ο λεπτό "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Μολδαβών και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Εθνική Ελλάδας, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Euro 2008. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 1-0, αποφεύγοντας τις... συνηθισμένες περιπέτειες και τους κινδύνους της πρώτης αγωνιστικής.

Μολδαβία-Ελλάδα 0-1

Ενα γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 78ο λεπτό "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Μολδαβών και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Εθνική Ελλάδας, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Euro 2008. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 1-0, αποφεύγοντας τις... συνηθισμένες περιπέτειες και τους κινδύνους της πρώτης αγωνιστικής. Χαμένο πέναλτι από τον Μπασινά στο 26ο λεπτό.

Φανταστείτε το παρακάτω παράδειγμα. Θέλετε να πάτε από την Κηφισιά στο Σύνταγμα και αντί να πάρετε το Μετρό και να φτάσετε σε λίγα λεπτά, διαλέγετε να πάτε με το αυτοκίνητο και «τρώτε» την κίνηση στην Κηφισίας και στο κέντρο της Αθήνας.

Κάπως έτσι διάλεξε να παίξει η Εθνική στο πρώτο μέρος. Με τον Οτο Ρεχάγκελ να προτιμά ένα άκρως συντηρητικό σχήμα με τρία αμυντικά χαφ, ήταν δύσκολο να απειλήσουμε την Μολδαβία, η οποία δεν έδειξε –ως αναμενόταν- κάτι ιδιαίτερο σαν σύνολο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Παρά τις αλχημείες του Ρεχάγκελ κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, η Ελλάδα δεν έδειχνε ικανή να ανοίξει το σκορ.

Είχαμε, πάντως, την ευκαιρία να προηγηθούμε και να «λυθούμε», αλλά ο Μπασινάς δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Στο 26ο λεπτό ο Δέλλας ανετράπη μέσα στην περιοχή, ο Ιταλός ρέφερι έδωσε δίχως δεύτερη σκέψη το πέναλτι, αλλά ο μέσος της Μαγιόρκα έστειλε την μπάλα άουτ.

Στις δυσκολίες που συνάντησε στον αγώνα η Εθνική μας, προσθέστε και την βροχή και το βαρύ αγωνιστικό τερέν σε όλη τη διάρκειά του.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Γερμανός τεχνικός κατάλαβε –έστω με ένα ημίχρονο καθυστέρηση- την χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου και προχώρησε σε δύο αλλαγές που έκαναν –τουλάχιστον στα χαρτιά- πιο επιθετική την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λυμπερόπουλος και Σαλπιγγίδης πέρασαν στις θέσεις των Ζαγοράκη και Χαριστέα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του ματς και να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Οι αλλαγές αυτές έφεραν μία κάποια βελτίωση στον επιθετικό τομέα, με την «παρουσία» της Εθνικής στην αντίπαλη άμυνα να γίνεται περισσότερο αισθητή. Βέβαια, η μεγάλη φάση δεν έγινε –εκτός από κάποια σουτ των Σεϊταρίδη και Καραγκούνη- μέχρι το 78ο λεπτό. Το λεπτό εκείνο όπου ο Λυμπερόπουλος βρήκε το «κλειδί» και ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Μεσσήνιος άσος έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπασινά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έσωσε την παρτίδα, γλιτώνοντας την Ελλάδα από μια «γκέλα», παρόμοια με αυτή στην Αλβανία προ διετίας.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Ελλάδα να έχει τις φάσεις για να «καθαρίσει» το ματς και τους Μολδαβούς να παλεύουν για την ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κράτησαν το 1-0 και άρχισαν με το δεξί τις υποχρεώσεις του για την υπεράσπιση του τίτλου.


Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλία)
Κίτρινες: Τστεμιτάνου, Μπέρκο - Μπασινάς
Kόκκινες: -
Σκόρερ: 78' Λυμπερόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Παστσένκο, Λαστσένκοφ, Κορνένκοφ, Τστεμιτάνου, Ρεμπέγια, Σ.Εμπουρεάνου (65' Κλεστσένκο), Κόβαλτσιουκ, Ολέξιτσι, Μπέρκο, Ρογκατσιόφ (74' Ντάντου), Ιβάνοφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας (λ.τ 89' Ανατολάκης), Κυργιάκος, Κατσουράνης, Μπασινάς, Ζαγοράκης (46' Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Χαριστέας (46' Λυμπερόπουλος), Αμανατίδης.


To Film του αγώνα

Εναρξη αγωνα

6ο λεπτό: Κόρνερ του Μπασινά, κεφαλιά του Φύσσα από καλή θέση μέσα στην περιοχή των Μολδαβών, αλλά η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.

23ο λεπτό: Σουτ του Ολέξιτσι μέσα στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει στην πλάτη του Κυργιάκου και καταλήγει κόρνερ.

26ο λεπτό: Πέναλτι για την Ελλάδα! Ο Λαστσένκοφ ανέτρεψε τον Δέλλα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπασινάς, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ!

35ο λεπτό: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λαστσένκοφ, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ημίχρονο

46ο λεπτό: Δύο αλλαγές για την Εθνική. Ο Οτο Ρεχάγκελ βάζει τους Λυμπερόπουλο και Σαλπιγγίδη στις θέσεις των Χαριστέα και Ζαγοράκη.

51ο λεπτό: Σέντρα του Μπασινά στην "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής, ο Αμανατίδης πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

53ο λεπτό: Ευθύβολο μακρινό σουτ του Σεϊταρίδη, η μπάλα άουτ.

62ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα αναπηδά και καταλήγει κόρνερ.

74ο λεπτό: Σέντρα του Καραγκούνη μέσα στην περιοχή, η μπάλα περνάει μπροστά από τον Αμανατίδη, ο οποίος δεν καταφέρνει να την βρει και να την στείλει στα δίχτυα.

75ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Καραγκούνη από καλή θέση, αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

78ο λεπτό: Γκολ για την Ελλάδα! Κόρνερ από τον Μπασινά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει την κεφαλιά και παραβιάζει την εστία των Μολδαβών κάνοντας το 0-1!

Τελικό Αποτέλεσμα





News 24/7

24MEDIA NETWORK