Μολδαβία-Ελλάδα: Ο ωραίος (Φορτούνης) είχε χρέος

Πριν από 35 βράδια ο Κώστας Φορτούνης σημάδευε τα δοκάρια του Ναμάσκο. Στο πολύτιμο 2-0 της Εθνικής επί της Μολδαβίας στο Κισινάου είχε γκολ-βολίδα και ασίστ στον Μπακασέτα, πληρώνοντας την οφειλή που είχε αφήσει ανοικτή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα 'χε νόημα ο αγώνας της Τετάρτης με τους Σλοβένους.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει μόλις 'εκτελέσει' τον Ναμάσκο και πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ της Εθνικής στο Κισινάου
Ο Κώστας Φορτούνης έχει μόλις 'εκτελέσει' τον Ναμάσκο και πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο γκολ της Εθνικής στο Κισινάου EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ-πέναλτι του Γιόζιπ Ίλισιτς στο 94', για το 2-1 της Σλοβενίας επί του Κοσόβου στη Λουμπλιάνα, δεν αφαίρεσε κάποια από τις πιθανότητες της Εθνικής για την πρωτιά του 3ου ομίλου στην τρίτη κατηγορία του Nations League. Δεν θ' άλλαζε η μοίρα της είτε ευστοχούσε είτε όχι ο μεσοεπιθετικός της Αταλάντα. Θα μετρούσε μόνο στην περίπτωση που η 'γαλανόλευκη' είχε βρει πολλά παραπάνω από το 2-0 επί της Μολδαβίας στο Κισινάου, στην προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερη διαφορά συνολικών τερμάτων για την εκδοχή της ισοβαθμίας. Ούτε καν το γκολ (που δεν ήρθε) του Γιακουμάκη, στις καθυστερήσεις, θα έφτανε.

Την ώρα που ο επιθετικός της Αταλάντα σημάδευε σωστά, οι διεθνείς είχαν ήδη πάρει το δρόμο για τ' αποδυτήρια συγχαίροντας ο ένας τον άλλον για την τρίτη νίκη τους σε αήττητο πέντε αγώνων. Το μη χείρον βέλτιστον. Είχαν τουλάχιστον φέρει εις πέρας την αποστολή τους για βαθμολογική 'απόδραση' από την έδρα της Ζίμπρου, παίζοντας κυριαρχικά στο πρώτο μισό του αγώνα, με κατοχή κοντά στο 80%, και σχεδόν διαχειριστικά στο δεύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν βολικό για να διακινδυνεύσουν οτιδήποτε. Θα 'χαν, ούτως ή άλλως, να παίξουν τη ζαριά τους στο ματς της Τετάρτης με τους πρωτοπόρους Σλοβένους στη Ριζούπολη και κάθε περίσσευμα ενέργειας να αποδειχθεί πολύτιμο. Ίσως να 'ναι καλύτερα που ψάχνουν μόνο νίκη για τον προβιβασμό στο επόμενο επίπεδο της διοργάνωσης.

Φυσικά οι Σλοβένοι δεν θα 'ναι όσο μπόσικοι ήταν οι Μολδαβοί - μακράν των Κοσοβάρων το πιο αδύναμο σύνολο του γκρουπ. Δεν διέφεραν μάλιστα από την ομάδα που είχε εμφανιστεί στις 11 του Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ, παίζοντας σταθερά πίσω από την μπάλα, άνευ εναλλακτικού σχεδίου. Στο φινάλε των δύο αναμετρήσεων το σκορ ήταν ακριβώς το ίδιο. Οι ομοιότητες βέβαια ελάχιστες. Όταν στο ματς της Αθήνας ήταν απαραίτητο ένα πέναλτι και μια αποβολή στο 44', το χαμένο τετ α τετ του Φορτούνη στο 11' ήταν η αρχή του τέλους στον αγώνα του Κισινάου.

Ο Φαν'τ Σχιπ δεν είχε λόγο να φοβηθεί τους δύο οργανωτές μαζί, όταν πίσω υπήρχαν ο Ζέκα με τον Μπουχαλάκη και δύο κανονικοί πλάγιοι μπακ στις πτέρυγες (Μαυρίας, Τσιμίκας) για να καλύπτουν με τρεξίματα τα ενδεχόμενα κενά. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο ηγετικός χαφ του Ολυμπιακού είχε ενεργοποιηθεί στο 70' και προς το τέλος είχε σημαδέψει δις τα δύο δοκάρια. Η δύσκολη απόκρουση του Ναμάσκο ήταν η τρίτη ευκαιρία που ξόδευε με ανοικτό πεδίο. Την τέταρτη δεν λάθεψε. Ο χώρος ήταν άπλετος και ο Φορτούνης όπλισε. Η άμυνα των Μολδαβών είχε διαλέξει το τρόπο που θα 'πεθάνει' ο γκολκίπερ της. Το σουτ ήταν άπιαστο και το τηλεκατευθυνόμενο 1-0 η πληρωμή της πρώτης δόσης μιας οφειλής που εκκρεμούσε. Η δεύτερη καλύφθηκε με ασίστ στον Μπακασέτα από τ' αριστερά.

Το 2-0 του 41' δεν θ' άλλαζε μέχρι τέλους, παρά τα παραπάνω από 50 λεπτά αγώνα. Το ενδιαφέρον είχε κοπάσει πολύ πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη. Στο 65' ο Φαν'τ Σιπ έβγαζε τον Φορτούνη για να κάνει επίσημο ντεμπούτο ο Τζόλης, αφού είχε ήδη γίνει ο 2ος νεαρότερος σκόρερ της Εθνικής. Όχι γιατί είχε σπαταλήσει δεύτερο τετ α τετ, 11 λεπτά νωρίτερα ως ο κορυφαίος του γηπέδου. Τον έβγαζε γιατί την Τετάρτη τον έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Μάνταλος λείπει, ο Τζόλης και ο Χατζηγιοβάνης είναι 'άγουροι', ο Μασούρας είναι ειδικών συνθηκών και ο Πέλκας έρχεται μετά. Με τον Τρικαλινό σ' αυτήν την κατάσταση και τη χημεία που έδειξε πως έχει με τον 'κάπτεν' Μπακασέτα δεν νοείται πισωγύρισμα, ούτε πειραματισμός. Do or die. Με τα όπλα που διαθέτεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK